|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
smatjaz Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33 Prispevkov: 847 Aktiv.: 3.57
|
Objavljeno: Ned Mar 02, 2008 12:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem to rešil tako, da sem nekje v cirkulacijskem krogu dodal člen iz medenine, ki ima v notranjosti neko membrano in na njej magnet. Notri je tudi reed rele, ki se vključi, če čez njega teče topla voda. Torej neglede katera pipa. Zraven sem dodal elektroniko (en kontrolerček). Kako zadeva deluje?
Odpreš vodo za cca 1 sekundo in jo nato zapreš. Počakaš (odvisno od razdalje) cca 15 sekund in ponovno odpreš vodo.
In imaš toplo vodo samo takrat, ko jo rabiš. Preizkušeno deluje kar na nekaj objektih.
Lp M.
_________________ Električni aparati delujejo na dim ... ko dim iz njih uide ... ne delujejo več! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.98 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Mar 02, 2008 12:27 am Naslov sporočila: |
|
|
In potem bo ob vsakem potegu vode na WCju sprožilo tudi črpalko za toplo vodo ...
Mislim na predhodni predlog in ne ta zadnji Matjažev.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.02 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Mar 02, 2008 12:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Iztok je napisal/a: |
In potem bo ob vsakem potegu vode na WCju sprožilo tudi črpalko za toplo vodo ...  |
Pravilno! Saj si potem rabiš umit roke !
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mona Član

Pridružen-a: Tor 09 Dec 2003 19:26 Prispevkov: 163 Aktiv.: 0.69 Kraj: okolica Ljubljane
|
Objavljeno: Sre Mar 05, 2008 11:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
mislim da je to najboljsa varianta... tlacna stikala v akciji prodajajo v merkurju za 8 EUR
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Speed King Član

Pridružen-a: Tor 19 Okt 2004 0:49 Prispevkov: 115 Aktiv.: 0.49 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Čet Mar 06, 2008 1:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Se strinjam, sem predpostavil, da tlak bolj pade na topli strani kadar odpreš toplo vodo kot kadar odpreš hladno . Zadeva bi delovala, če bi bila nastavljena točno, je pa preveč stvari, katere se spreminjajo (glavni tlak, ...), in če že imamo dva ali tri timerje, je že bolj enostavno spisat par vrstic programa in stvar naredit kot se šika.
Dobra ideja.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smatjaz Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33 Prispevkov: 847 Aktiv.: 3.57
|
Objavljeno: Čet Mar 06, 2008 8:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
In potem bo ob vsakem potegu vode na WCju sprožilo tudi črpalko za toplo vodo ... |
Iztok to drži le v primeru, da točiš v kanister za WC toplo vodo.
Lp M.
_________________ Električni aparati delujejo na dim ... ko dim iz njih uide ... ne delujejo več! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
shally Član

Pridružen-a: Pon 11 Feb 2008 17:18 Prispevkov: 10 Aktiv.: 0.05 Kraj: KOPER
|
Objavljeno: Pon Mar 31, 2008 9:08 am Naslov sporočila: |
|
|
enostavna rešitev bi bila tudi uporaba stopniškega avtomata v ta namen,nastavitev časa delovanja poljubno,vklop-tipka pred kopalnico,lahko jih je več,preveč komplicirat stvari se ne splača,vsaj na daljši rok ne.... )
_________________ ................................................................. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.20
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silvo_v Član

Pridružen-a: Pon 11 Jul 2005 22:00 Prispevkov: 146 Aktiv.: 0.62 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Čet Nov 13, 2008 5:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
smatjaz je napisal/a: |
Jaz sem to rešil tako, da sem nekje v cirkulacijskem krogu dodal člen iz medenine, ki ima v notranjosti neko membrano in na njej magnet. Notri je tudi reed rele, ki se vključi, če čez njega teče topla voda. Torej neglede katera pipa. Zraven sem dodal elektroniko (en kontrolerček). Kako zadeva deluje?
Odpreš vodo za cca 1 sekundo in jo nato zapreš. Počakaš (odvisno od razdalje) cca 15 sekund in ponovno odpreš vodo.
|
Smatjaz,
ali lahko prosim podrobneje opišeš, za kakšen člen iz medenine gre.
Lp, Silvo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mona Član

Pridružen-a: Tor 09 Dec 2003 19:26 Prispevkov: 163 Aktiv.: 0.69 Kraj: okolica Ljubljane
|
Objavljeno: Čet Nov 13, 2008 8:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
tlacno stikalo povezano na crpalko... princip hidroforja v glavnem
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3362 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Čet Nov 13, 2008 10:32 pm Naslov sporočila: A |
|
|
A PIR stikalo, kot ga prodajajo za vklop luči ne bi bilo dobro?
Kadar si v kopalnici, črpalka teče, ko jo zapustiš, se čez čas ustavi
_________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.68 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Ned Nov 16, 2008 10:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Še ena ideja - na nekaj let je potrebno menjavati vodovodne števce.
Tastar števec uporabiš za ta namen. In sicer sestavljen je iz dveh delov - turbinice z magnetom in števca. Vmes je vodotesna pregrada.
Števec odmontiraš stran, turbino pa zmontiraš v tvoj sistem cirkulacije vode. Samo še vrtenje magneta moraš detektirati. Lahko z navadnim hall senzorjem ali magnetnim rotacijskim enkoderjem. Pa nek treshold nastaviš, da ne štarta pumpe po enem pulzu, ampak recimo po 5 do 10, da izločiš motnje. Pa seveda neko histerezo rabiš, da ne vklaplja pumpe, če se magnet ustavi točno na robu, kjer elektronika preklaplja - tam dobiš vlak impulzov in izgleda kot zelo velik pretok vode.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.03 Kraj: Koprivnica HR
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni