|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.01
|
Objavljeno: Pon Mar 10, 2008 2:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Muke so mi torej skrajšane. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.35 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Pon Mar 10, 2008 8:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
LP
Če vam bo to kaj pomagalo to je naš profesor (univ.dipl.inž. Bojan Pogač prof.) naredil ter so tudi naši dijaki zagovarjali na tekmovanju za revijo Svet elektronike ter so osvojili prvo mesto!
Še link:
http://hercules.uni-mb.si/SP/MerilnikTlaka/index.htmL _________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1905 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Pon Mar 10, 2008 9:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Program,ki sem ga omenil zgoraj lepo deluje z "pet minutnim COM"adapterjem
Cat5 kabla do kurilnice je pa cca.25 metrov in tam so senzorji prikljuceni v "zvezdo"-tudi spoj seh senzorjev je izredno nezgledno napravljen-droti olupljeni 2 cm in vsi skupaj zaviti z klescami Ko bo crknilo morda celo zaspajkam
Po istemu UTPju je povezana se mreza in en analogni senzor.
Ampak deluje  _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tihi Član

Pridružen-a: Čet 27 Nov 2003 14:15 Prispevkov: 281 Aktiv.: 1.19 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Mar 11, 2008 4:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče adapter na RS-485, da bo bolj sigurno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Mar 11, 2008 6:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tihi je napisal/a: |
Mogoče adapter na RS-485, da bo bolj sigurno. |
Kaj si pa ti hotel povedati?
1 wire ni popolnoma nič kompatibilen z RS485 ali RS422, če si slučajno kaj takšnega mislil... _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Apr 04, 2008 9:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Edi, kako kaj napreduje merjenje temperatur?
Sedaj je pa že toliko časa minilo, da imaš verjetno že kakšne rezultate? _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Edi Član

Pridružen-a: Pon 05 Nov 2007 23:12 Prispevkov: 169 Aktiv.: 0.79 Kraj: Ljubljana - Kot pri Ribnici
|
Objavljeno: Pet Apr 04, 2008 12:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
Edi, kako kaj napreduje merjenje temperatur?
Sedaj je pa že toliko časa minilo, da imaš verjetno že kakšne rezultate? |
Lokacija hiše in trenutne vremenske razmere niso delale ravno v moj prid. Za povrh je še težava, ker sem odsoten in ne morem kontrolirati kaj se dogaja s senzorji. Problem nastane, če program enega senzorja ne prečita, potem javi napako in se ustavi. Od tam naprej ni več podatkov. Fino bi bilo program popravit tako, da se sam ne ustavi, ampak manjkajoči senzor preprosto ignorira, ali še bolje, ob naslednjem ćitanju podatkov poskuša prećitati tudi senzor, ki je bil pred tem OFF. No ja nekaj novega sem se naučil določene podatke dobil, bom pa zagotovo nabavil en tak komplet...
lp edi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni