|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.86 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Ned Mar 16, 2008 11:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj teh U cevi še imam nekje shranjenih, če hočeš katero mi pošlji ZS. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.98 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Mar 17, 2008 1:12 am Naslov sporočila: |
|
|
BoO je napisal/a: |
... Na nekem drugem forumu imam kolega ki se ukvarja z programiranjem cipov, tako da bi mi lahko po zelji sprogramiral cip tako, da bi zarnice utripale tako kot bi si jaz izmislil. Samo potem pa se pojavi problem kje dobiti te stroboskopske zarnice.
Namrec on bi mi samo izdelal vezje katerega bi priklopil na 12V napetost akumulatorja, mi ga poslal po posti, jaz pa si moram nato nekje zrihtati dve 12V stroboskopski zarnici in jih samo se priklopiti na izhod tega vezja. Poanta tega vsega je da jaz nevem kje dobiti 12V stroboskopske zarnice. ... |
1. Na podlagi česa pa ti bo ta kolega skonstruiral in izdelal vezje, če niti ne pozna glavnega elementa in njegove moči - stroboskopske žarnice?
2. Ti govoriš o dveh žarnicah in enem vezju. Tudi to ne gre ravno skupaj!
3. Do sedaj še nisi omenil kakšno obliko žarnice potrebuješ niti dimenzij. Obstajajo ravne, U oblike in tudi obročkaste ... si že razdrl žaromet in si ogledal kam in kako bi to vgradil?
Pa še to ... tisto je posneto v temi in samo zato tako očitno, čeprav je močno komaj toliko kot v kakšnem malem instant fotkiču za enkratno uporabo. Podnevi se ne bi videlo nič!
Enak in precej močnejši efekt sem dosegel z nekaj super svetlimi LED diodami ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1671 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Pon Mar 17, 2008 1:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Svojčas, pred kakšnimi 8 leti sem kupil takšne U žarnice v HTE. Prodajalec je rekel da je moč 60 W. Zraven sem vzel še VN prožilni transformatorček. Tisti čas je bilo okoli 1500 sit za komad, žarnica + trafo.
Nekaj sem delal s tem, pa so mi vedno odpovedovali elektrolitski kondenzatorji. Zato sem postavil to na stranski tir. Moram se enkrat spet spravit zraven in ugotovit nekaj pametnega iz tega.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
T0RN4D0 Član

Pridružen-a: Sob 15 Mar 2008 23:58 Prispevkov: 86 Aktiv.: 0.41 Kraj: Sevnica
|
Objavljeno: Pon Mar 17, 2008 11:33 am Naslov sporočila: |
|
|
ja, 60w majo še zdej v HTEju na spletni, samo bi imel rajš 600 kot 60w |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
T0RN4D0 Član

|
Objavljeno: Pon Mar 17, 2008 9:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hm, če uspem kje zbrskat cev od kakšnega resnega stroboskopa, kje bi lahko dobil primeren transformator, in ali je težko prirediti vezje? Mislim, osnovna ideja se mi zdi precej enostavna (proženje na gumb, ne potrebujem nobenih nastavljivih frekvenc utripanja itd...)... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Tor Mar 18, 2008 3:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta stroboskop, ta sestavljen komplet sem imel v avtu ampak morem povedati, da je to šara...podnevi se sploh ne vidi, komajda, ponoči pa tako, tako...mislim, ni efekta.... sedaj je to narejeno s supersvetlimi belimi led in je zakon....
 _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
T0RN4D0 Član

|
Objavljeno: Tor Mar 18, 2008 4:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ti kompleti itak da so šrot =) Jst pa iščem neki mal manj komercialnega z čimbolj impresivnim bliskom. Zanimal sem se pri IC, pa [slovenščina je zame španska vas] zvedu da najmočnejša xenonka kjer lahko dobiš zraven prožiln trafo je 150W (http://www.velleman.be/be/en/product/view/?id=16028-) samo mi zgleda zadeva kot da je namenjena za kakšen strobo (namesto treh žičk jih ma, vsaj kolkr je iz slike razvidno, več.
V glavnem cevi se da dobit (100ws one navadne, pol majo pa neke močnejše samo so za strobote (600w, 900w, 1.5kw), za trafote je mal bol problem...
(* naslednjič gre v smeti *) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 8:58 am Naslov sporočila: |
|
|
naredi kakor želiš...vedi pa, da bliskavico vžiga par kV... včasih slišiš te motnje v avtu, ko bliskajo, še posebej v radiu... _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
T0RN4D0 Član

|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 6:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Slovnična pravilnost, upam da mi ne bo kdo šel popravljat še vseh vejic in velikih začetnic.
aljoš, tega seveda ne mislim uporabljat kot stroboskop v avtu, tako da to ne bi bil problem. Večji problem je pomanjkanje elektrotehničnega znanja in dobavljivost komponent ki bi jih želel imeti.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.01 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 9:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imaš 2 možnosti:
- se prilagodiš in upoštevaš pravila foruma.
- si poiščeš kako drugo igračo, ki lepše prebavlja kršenje navodil uporabe.
VolkD _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
risko Neznanec

Pridružen-a: Sre 17 Nov 2010 19:30 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 3:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
S51KM je napisal/a: |
Pozdravljen!
Pošiljam ti željeni načrt. Lahko pa dobiš pri meni še kakšen TIV in večino materiala.
Lep pozdrav,
Mirko |
zdravo mene zanima kaj točnu bi mogu nardit da bi lahku [slovenščina je zame španska vas] tole sliko
hvala za odgovor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.68 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 3:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nič ni treba naredit. Sploh. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni