|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ajenko3 Član

Pridružen-a: Ned 21 Jan 2007 0:57 Prispevkov: 33 Aktiv.: 0.15
|
Objavljeno: Sob Apr 05, 2008 8:41 pm Naslov sporočila: "skurjena" kuhinjska napa |
|
|
Pozdravljeni!
Pred kratkim se mi je zgodilo da sem pri popravljanju nape, vsaj mislim skuril vezje ki prižiga in ugaša napo (stikala- na katerih je vezje). Ker so pri napi žarnice pregorele sem jih moral zamenjati nakar ena "fasnga" ni delovala....ker pri sebi nisem imel drugega orodja sem pomeril fazo z "fazenpriferjem" ki mi je naredil stik da je počilo v fasngi....seveda ker ničesar ni delovalo odprem napo ter podrem ohišje stikal (prižiganje ventilatorja; luči ; celotne nape) in opazim da sem na zadnji strani plate skuril nekaj spojev! Kaj Sedaj ...ali je vse fuč nisem utegnil pregledat motorčka [slovenščina je zame švedska vas] da je tudi ta verjetno pregoret ali pa poskusim narediti mostičke na spojih....oz. kje se to kupi??! Hvala vam za vsakršno pomoč!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.28 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Apr 05, 2008 9:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pošlji sliko nape, zna bit da imam jaz eno tisto vezje.
Rekel bi sicer, da ti je odžgalo le povezavo na ploščici, če jo nadomestiš z žico bi moralo delat.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1715 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Sob Apr 05, 2008 10:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
To se je isto zgodilo mojemu kolegu. Samo poglej, kam so peljale vezice na PCBju in to z žico ter spajkalnikom med seboj poveži. Saj gor maš sam stikalo za luč, pa nekaj uporov za nastavljanje hitrosti ventilatorja nape.
LP G
_________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ajenko3 Član

Pridružen-a: Ned 21 Jan 2007 0:57 Prispevkov: 33 Aktiv.: 0.15
|
Objavljeno: Ned Apr 06, 2008 7:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Slike žal nimam bom pa poskusil to narest če bo delovalo..! Hvala vama za odgovora!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sixkiller Član

Pridružen-a: Čet 28 Dec 2006 19:10 Prispevkov: 169 Aktiv.: 0.75 Kraj: Čatež / Trebnje
|
Objavljeno: Pet Dec 12, 2008 10:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Si bom sposodil temo.
Imam pokvarjeno stikalo pri kuhinjski napi znamke Baraldi (italija), tipa ne vem je pa stara približn 15let.
Na internetu ne najdem nobenega zastopnika za slovenijo. Mogoče kdo ve kje bi ga pa morda lahko kupil?
Slika je zelo slaba nism mu možnosti, da bi bla lepša. Z malo domišljije si predstavljate dva drsna stikala eden z leve za nastavljanje hitrosti motorja , drugi na desni pa za vklop luči pod napo.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
549.77 KB |
Pogledana: |
5 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojz54 Član

Pridružen-a: Čet 30 Dec 2010 15:20 Prispevkov: 146 Aktiv.: 0.83 Kraj: Portorož
|
Objavljeno: Čet Jun 16, 2011 3:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali si že kaj rešil za Baraldi napo?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni