www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Problem ozvočenje Audi

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Kugy40
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 19:53
Aktiv.: 0.02
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 18, 2007 8:14 pm    Naslov sporočila:  Problem ozvočenje Audi Odgovori s citatom

Pozdravljeni, moj problem sta neoriginal avtoradio in original ozvočenje pri Audi A6. Pred kratkim sem kupil Audija A6 brez avtoradija, vanj zmontiral Pioneerja 3900 tako kot je treba (preverjeno!) in pojavilo se je pokanje po zvočnikih (oba zadnja in woofer). Pokanje po zvočnikih se pojavlja pri izklopu, menjanju postaj in preklapljanju tuner-cd. Poka samo če je priklopljeno zadnje ozvočenje. Po raznih nasvetih, da zamenjam AR, sem to naredil in nabavil JVC 632, vendar je problem ostal. Ali obstaja še kakšna rešitev?
LP

// dodano 12 presledkov VolkD //
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 18, 2007 11:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izhodna impendanca radija in impendanca zvočnikov sta si različni ob vklapljanju/izklapljanju se prenese potencialna razlika kar je slišati kot pok v zvočniku.
Kugy40
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 18, 2007 11:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali se da to glede impendanc kaj rešiti?
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.69
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 19, 2007 12:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Načeloma ne vidim razloga, da bi napačna impedanca zvočnikov povzročala pokanje pri preklopu postaj in podobno. Napačna impedanca pomeni predvsem manjšo moč na zvočnikih, če imajo ti višjo impedanco od ojačevalca, ali pa možnost pregoretja ojačevalnika, če imajo zvočniko nižjo impedanco in ojačevalnik nima zaščite, pa ojačevalnik igra na ves glas. Bolj verjetno je, da je nekje problem z maso ojačevalnika za problematične zvočnike. Ali pa ima ojačevalec nekje DC povezavo (brez ločilnega kondenzatorja) na vhodu.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tedi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jan 2006 0:59
Aktiv.: 0.28

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 19, 2007 1:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V takih primerih je dostikrat kriva masa, preveri vse mase, in poglej če imaš dobro pobrušeno mesto na karoseriji kjer imaš maso.
Nazaj na vrh
sulc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34
Aktiv.: 2.00

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 19, 2007 7:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preveri tudi činč kabel do zadnjega ojačevalca.
Kugy40
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 19, 2007 10:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preveril maso pri konektorju(Audi ima ojačevalec in woofer skupaj''zapakirana'' v škatli zadaj v prtljažniku) in je v redu.Činči so v redu,razen če je kaj narobe z original inštalacijo od konektorja pri radiju pa do konektorja pri ojačevalcu z wooferjem.Ali je možno da je ojačevalec v okvari?Upam da ne,ker bi moral v nasprotnem primeru razdreti pol prtljažnega prostora da bi prišel do ''škatle''.
Nazaj na vrh
tedi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jan 2006 0:59
Aktiv.: 0.28

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 20, 2007 10:25 pm    Naslov sporočila:  " Odgovori s citatom

Poskusi na www.avtoakustika.com, tam je veliko "majstrov" na tem področju.

lp
Nazaj na vrh
Kugy40
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 05, 2008 1:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po dolgem času sem si spet vzel čas za ozvočenje v mojem Audiju (med tem sem pač poslušal pokanje) pa sem se pozanimal pri mojstrih,kaj bi bil vzrok pokanja po zadnjih zvočnikih.Rešitev pa je bila zelo enostavna,vmesni konektor za priklop zadnjega ozvočenja.Prej sem imel namreč doma narejeno povezavo iz činčev (preout) z konektorjem za zadnje ozvočenje in to je povzročalo motnje (pokanje) v zvočnikih.Zdaj špila tako kot mora,jaz pa sem bil še najmanj dva dni jezen sam nase,ker se nisem že takrat bolj detaljno pozanimal,kaj vse je potrebno za priklop neoriginalnega avtoradija na originalno audijevo ozvočenje.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni