|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
iggy Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 13:38 Prispevkov: 247 Aktiv.: 1.04 Kraj: LJ/ng
|
Objavljeno: Ned Sep 16, 2007 2:16 pm Naslov sporočila: Kje dobiti 40 amperski (avtomobilski) rele? |
|
|
Rabim več 40A, 12V, 4-pin (8x -> standardna razporeditev) avtomobilskih relejev za v socket. Večina avtomobilov ima 20 amperske, jaz bi pa rabili vsaj 40. Pomembno je, da pašejo v standardno podnožje in da imajo enak tloris kot 20 amperska varianta. Višina ni problem. Malo sem iskal po netu in jih našel le v določenih modelih VW (passat, golf gti, vsi z V6 motorji).
Ali kdo pozna še kakšen "dober" vir, beri: pogost model avtomobila, ki ima serijsko vgrajene takšne releje? Več ali manj jih bomo nabirali po avtoodpadih. _________________ LP
Iggy |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Ned Sep 16, 2007 2:53 pm Naslov sporočila: Re: Kje dobiti 40 amperski (avtomobilski) rele? |
|
|
iggy je napisal/a: |
Rabim več 40A, 12V, 4-pin (8x -> standardna razporeditev) avtomobilskih relejev za v socket. Večina avtomobilov ima 20 amperske, jaz bi pa rabili vsaj 40. Pomembno je, da pašejo v standardno podnožje in da imajo enak tloris kot 20 amperska varianta. Višina ni problem. |
Releji za gretje grelnih svečk pri dizelskih motorjih so običajno 75A.
Če višina ni problem, tudi ni problem na obstoječe priključke prispajkati košček žice s faston moškim kontaktom (ploščico) na drugi strani.
Pri večjih tokovih morajo biti tudi žice v podnožju debelejše.
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Sep 16, 2007 3:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tisti releji za dizelske grelne svečke so ponavadi večji od standardnih. Pa tudi zaradi preseka kontaktov ne morejo iti v ista podnožja ... standardni faston je ponavadi za največ 30A.
Dobijo pa se releji, ki so po fizični dimenziji skoraj enako veliki kot klasični, vendar z ojačanimi kontakti:
Takšni prenesejo do 70A. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iggy Član

|
Objavljeno: Ned Sep 16, 2007 5:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, jaz sem videl na netu tudi primerke čisto standardnih dimenzij, ki naj bi bili 40 amperski. Faston v samem podnožju bi se verjetno dalo zamenjati, kar se tiče žic, pa bodo v vsakem primeru konjske, verjetno bom dal okoli 10 mm2, pri dolžini žice 3,5m. Kar se tiče grelnih relejev za svečke, relejev za brisalce ipd. velike porabnike - ne bo šlo. Podnožje je tako, da so releji eden zraven drugega, to pa je tudi razlog, da mora biti ta 40 amperski standardnih dimenzij.
Primer:
http://www.maplin.co.uk/Module.aspx?ModuleNo=6436&C=SEO
No, nucam vsaj nekaj primerkov, ki bi morali biti v dobrem stanju. Cena je problem, mimogrede, takšne so zahteve.  _________________ LP
Iggy |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gogib Neznanec

Pridružen-a: Čet 27 Sep 2007 19:05 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.04 Kraj: DRAVOGRAD
|
Objavljeno: Pet Sep 28, 2007 11:15 am Naslov sporočila: Kje dobiti 40 amperski (avtomobilski) rele |
|
|
Dobi se rele 40A,ki je enako velik kot klasični, le dva priključka za vklop sta večja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iggy Član

|
Objavljeno: Pet Sep 28, 2007 8:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za info. Releje sem že dobil v Golf II 1.6 GL. Menda niso tako zelo redki. _________________ LP
Iggy |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nevednez Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2005 13:36 Prispevkov: 226 Aktiv.: 0.95 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Čet Jun 19, 2008 2:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
te releje imaš v vseh golf2 al dizel, ali pa bencinar, in sicer pri novejših dizlih (po '90 letniku) to ti releji 50A imajo pa velike kontakte za kontaktih releja. Za prejšnje modele pa ne vem. Drugače pa to dobiš v vsaki trgovini z avtodeli, cena za dvojko golfa je cca 5ali 6 evrov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni