|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
JiRi Član

Pridružen-a: Sob 12 Jul 2008 15:35 Prispevkov: 25 Aktiv.: 0.12 Kraj: Zlatoličje
|
Objavljeno: Sob Jul 12, 2008 3:49 pm Naslov sporočila: Analogni satelitski sistem(težava) |
|
|
Pozdrav
Imam 10 let star analogni satelitski sistem z enim recivejem. Težava je v tem, da se mi je pred kratkim slika zelo "zameglila" oziroma osivela. Barve se še vedno vidijo, vendar je slika zelo "siva". Če na hitro pogledaš, zgleda kot bi bil neke vrste negativ, le da barve ostanjo enake.
Takole zgleda:
Ful je neke sivine v sliki.
Dejstvo pa je, da mi sliko iz navadne antene popolnoma odlično prikazuje, torej je nekaj narobe z satelitskim sistemom, saj prek satelitske pa mi vse programe takole prikazuje.
Poizkušal sem vse konektorje, če bi bil morda kje slab stik, ampak ni to to.
Ima kdo morda idejo, kje tiči problem? Ali bi bil morda v reciverju kak element fuč?
Hvala za pomoč.
Lp, Rok |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Sob Jul 12, 2008 5:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za začetek na isti SCART vhod TV-ja pripelji signal z DVD-ja ali VCR-ja. Če problem ostaja, je napaka v TV-ju. Če z drugo napravo deluje vredu potem vrzi analogni sat sprejemnik proč in si za nekaj 10 eur kupi drugega.
Žal je danes tako najbolj ekonomično, čeprav tega najbrž nisi želel slišati.
Še prej se še malo sprehodi skozi nastavitve sat sprejmnika, da nisi slučajno nastavil kakšen čuden standard izhoda. Pa še na kakšnem drugem TV-ju probaj, če ima scart. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Jul 12, 2008 6:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot ti je svetoval Adi - v koliko je priklopljen preko scarta najprej preveri scart. Zelo pogoste okvare so slabi elektroliti. Če je s scartom vse ok, potem odpri sprejemnik, ter poglej, če je kak elektrolit napihnjen.
PS
Rože ter podobna "zelenjava" ne sodi na elektronske naprave. Pozam kar nekaj primerov okvar, zaradi vode. Vem celo za primer uničenja katodne cevi, ko je vaza padla za televizor.  _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni