|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
malci Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05 Prispevkov: 871 Aktiv.: 4.03 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Ned Avg 10, 2008 10:39 pm Naslov sporočila: kje kupiti ixgr32n... oz kako najti zamenjavo |
|
|
Pozdravljeni!
Pred nekaj dnevi mi je strela med nevihto poškodovala elektroniko indukcijske plošče.
Prebilo mi je dva izhodna FET tranzistorja z oznako IXGR32N60CD1
na moje začudenje je google celo našel datasheet zanj (v priponki), a ker ga nisem našel na nobeni spletni trgovini ne pri nas in ne v tujini (s pomočjo tema internetne trgovine v tem forumu), se obračam na vas.
Kje bi ga našel, oz. kako najti zamenjavo, ki bi jo lahko kupil v Sloveniji?
Na katere vrednosti moram biti pozoren, ko primerjam datasheet-e ?
s FET tranzistroji do sedaj še nisem imel opravka
http://ixdev.ixys.com/DataSheet/98631.pdf
lp
uroš
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
ixgr32n60cd1.pdf |
Velikost datoteke: |
571.66 KB |
Downloadano: |
11 krat |
_________________ Elektronika za hobi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.88 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Ned Avg 10, 2008 10:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri Farnell-u ki ga zastopa IC si že preveril? Na voljo imajo kar nekaj IGBT-jev (tudi od IXYS-a), tako da bi moral najti kakšno primerno zamenjavo.
LP, Peter
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
malci Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05 Prispevkov: 871 Aktiv.: 4.03 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Pon Avg 11, 2008 9:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, sem tudi gledal, pa sem danes še enkrat in ugotovil da imajo res nekaj podobnih
Enega sem si tudi "izbral" ( IXGR 40N60C2D1 http://ixdev.ixys.com/DataSheet/99052.pdf )
Po pregledu karateristik naj bi bil ta celo nekaj boljši.
Še v IC skočim in se zmenim za ceno.
Sem pa tudi danes preveril, kaj sploh pomeni IGBT, zato sem s tistim, ko sem omenjal FET-e res brcnil v temo.
lp
Uroš
_________________ Elektronika za hobi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Avg 12, 2008 12:04 am Naslov sporočila: |
|
|
malci je napisal/a: |
, zato sem s tistim, ko sem omenjal FET-e res brcnil v temo.
lp
Uroš |
Uroš, mogoče pa niti ne tako zelo. Saj je IGBT na nek način hibrid med bipolarnim in FET transistorjem.
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni