|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tonko Član

Pridružen-a: Sob 25 Jun 2005 13:45 Prispevkov: 541 Aktiv.: 2.28 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Tor Okt 10, 2006 9:18 pm Naslov sporočila: Ključ za Renault Kangoo |
|
|
Kolegu je na kangooju crknil ključ , baterija in vse ostalo na izgled dobro , ledica ne sveti. Imel sem še en pokvarjen ključ s polomljeno tuljavo in sem iz njega prestavil čip v kolegov ključ. Ledica je začela delovati , kar kaže na to da je crknil čip.
Zanima me če se lahko koda vpiše v čip ki deluje , vendar nima prave kode?
Slišal sem da se pri nekaterih avtomobilih koda na novo vpiše v ključ , če ga vstaviš v ključavnico in narediš neko določeno proceduro.
Ali je možno da bi čip bil dober in brez kode tako da tudi ledica ne bi delovala? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Okt 10, 2006 11:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče se bo kaj našlo, če boš sporočil št. oziroma kodo obeh ključev (5 do 8 mestna) in 6 mestno kodo motorja iz prometne ter letnik avta. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pkucan Član

Pridružen-a: Čet 10 Mar 2005 16:23 Prispevkov: 18 Aktiv.: 0.08 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Sre Okt 11, 2006 6:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Oj tonko
Sporoči mi kater letnik in tip Kanguja je! mogoče lahko pomagam
lp P |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pkucan Član

Pridružen-a: Čet 10 Mar 2005 16:23 Prispevkov: 18 Aktiv.: 0.08 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Pet Okt 13, 2006 11:59 am Naslov sporočila: |
|
|
upam da dela link
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miksi Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Avg 2008 7:55 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00 Kraj: notranje gorice
|
Objavljeno: Pet Avg 01, 2008 8:00 am Naslov sporočila: ali je še kdo |
|
|
tukaj, ki ve kaj o ključih za Kangoo-ja. Imam namreč problem.Lučka, ki na armaturi utripa(mislim,da je to nek varovan vžig motorja al kako se reče), ko dam ključ v ključavnico ne neha utripat in potem posledično ne vžge avto.
Ali je ključ zanič? Koliko stane nov oziroma kako se dobi rabljen?
Pa še ena stvar...kje bi se dalo dobit števec, rabljen seveda...kdo pozna koga, ki ga prodaja...
Hvala za odgovore. _________________ Ksi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3469 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sob Avg 02, 2008 6:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za rabljene avtodele se jaz običajno odpravim na avtoodpad. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Sob Avg 02, 2008 7:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Joj ko ste tu pri kodah za Renaulte :
Punca je včeraj obtičala ponoči iz službe na parkirišču- računalnik odpovedal ( povedala je da je gorelo vse kar je možno , avta pa ni mogla vžgat ozirom ugasnit KAKO JE TO MOGOČE !) -pokliče Renult pomoč pride tip , vzame iz + kleme varovalko in na ta način resetira računalnik.
No pripelje se domov , sedaj pa je za avtoradio potrebno vpisat 4 mestno kodo-
KAKO TO NAREDIT-KJE JO DOBIT ?
avto : Megan II Grandtur 1,9 dCi letnik , 2006
v servisni knjižici ne najdem ničesar ! Prosim za pomoč ! _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1671 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Sob Avg 02, 2008 8:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Radio kode ponavadi priložijo na kartici - izkaznici (RadioPass) od radia, na kateri je zapisana tudi njegova srijska številka.
Če ne pa na uradni servis, tam imajo zagotovo zbirko podatkov. Jaz sem jo za svojega Volvota dobil zastonj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.34 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Sob Avg 02, 2008 11:20 pm Naslov sporočila: Re: ali je še kdo |
|
|
miksi je napisal/a: |
ko dam ključ v ključavnico ne neha utripat in potem posledično ne vžge avto.
Hvala za odgovore. |
Glede na to, da je Renault sklepam, da ima podobno ali celo enako kot Clio. Torej tudi meni se je to zgodilo, ko je bila baterija v daljincu zelo slaba, se mu je zmiksalo nato se pa vklopi alarm tista ledica, ki jo omenjaš hitreje utripa.
Rešitev:
Zategni ročno zavoro!
Daj menjalnik v nevtralni položaj!
Odklopi minus z akumulatorja, vstavi ključ v ključavnico in ga zasuči kot bi dal kontakt in ga tako pusti, priklopi nazaj minus na akumulator in bi morala stvar delovat, vsaj tako je pri Cliotu.
Če to ne pomaga bo treba avto priklopit na tester, kjer se ključ sprogramira. _________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.87 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2008 12:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Kakšne finte Le kdo in zakaj si takšne stvari izmislijo, samo da imajo servisi kaj za delati in se pamevičiti.
Tudi na mojem bi moral plačati za resetiranje servisnega opozorila 20€ na pooblaščenem servisu. Pokličem kolega mehanika in mi pove postopek kako se to naredi na armaturni plošči in ključavnico (kontakt). Zares igračkanje. Kar se tiče varnosti pa je po moje vse nesmiselno. Kdor ima namen ukrasti veliko avtomobilov se le na to dobro pripravi. Razne finte, da moraš avto spet zakleniti in odkleniti, če je dlje časa neaktiven,...itd je samo kompliciranje uporabnikom avtomobilov in otežena uporaba, tat bo točno vedel kaj mora storiti.
Sam veliko več dam na individualno varnost (svoj alarm in svoje "finte") in avta ne bo mogoče ukrasti, razen, če ga odpelješ z avtovleko oz. ga totalno razsuješ, da ga sploh lahko spraviš v funkcioniranje. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ip5504 Član

Pridružen-a: Tor 09 Jan 2007 22:54 Prispevkov: 66 Aktiv.: 0.29 Kraj: Vransko
|
Objavljeno: Sob Avg 09, 2008 11:51 am Naslov sporočila: |
|
|
V velikh primerih, da ni možno vžgati avtomobila, je da se ključ razkodira, sploh če kdo nosi ključe veliko po žepih. Mojemu šefu se je že na Kangoo-ju dvakrat razkodiral ključ, ker non-stop nosi ključe po žepih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sob Avg 09, 2008 1:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
problem se pojavlja če se ključ nosi po žepih skupaj z ostalimi in je narejen tako, da se lahko pomotoma proži (torej slab design). Ker je koda ponavadi spreminjajoča (rolling - code) se ob veliko pritiskih izven dometa sprejemnika le-ta lahko tako spremeni da jo sprejemnik ne prepozna več. Rešitve v bistvu ni, ker je, kot rečeno, design ključa slab. No, je, seveda - nošenje ključa posebej, v etuiju... ne vem kako je pri avtih ampak pri avtomatskih vratih pri nas je bilo tako da si v tem primeru cca 10x zaporedoma pritisnil daljinca in potem je sprejemnik nekako sprevidel, da je to le tisti ključ, ki naj bi odpiral sistem in začel delati. Zaporedje spreminjanja kod je namreč točno določeno, en del kode pa je fiksen, samo drugi del se spreminja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DrBekunis Neznanec

Pridružen-a: Sob 09 Feb 2008 21:46 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Čet Avg 21, 2008 11:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Bom izkoristil to temo, da ne odpiram nove...
Avto je r-clio, letnik 2001. Težava s ključem se je pojavila že dolgo nazaj in sicer mi ga ni prepoznalo - utripal je rdeči led krogec. Avto sem občasno vžgal le tako, da sem prižigal brez kontakta. Ok, ta ključ sem dal na stran in uporabljal samo rezervnega in je delal bp. Pred kratkim pa so se iste težave začele pojavljati tudi s tem ključem.
Preden se odpravim na diagnostiko bi rad slišal še vaša mnenja - je potrebno sprogramirati oba ključa na novo, je morda problem kje drugje, imobiliser, je potreben nov ključ (140 eur!)?
Hvala za odgovore in lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter Član

Pridružen-a: Sre 30 Jun 2004 12:55 Prispevkov: 375 Aktiv.: 1.58 Kraj: Pod krvavcem nekje
|
Objavljeno: Čet Avg 21, 2008 1:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poizkusi na nasledni način odvij plasiko pod volanom okoli ključavnice imaš anteno za RFID poizkusi staknit konektor in ga našpricat s kontakt sprejem v ključu pa imaš majhno črno tabletko tista v sredini
Poglej če se ti slučajno ni premaknila iz ležišča _________________ Vse se da pokvarit, le če se dovol časa ukvarjaš z njo!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
car-tech Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 2:12 Prispevkov: 18 Aktiv.: 0.09 Kraj: vrhnika
|
Objavljeno: Sob Sep 06, 2008 3:07 am Naslov sporočila: |
|
|
zdravo
pri kangooju drži stikalo za centralno zaklepanje v vozilu toliko časa da se vozilo samo zaklene in odklene nato z ključem/a odkleni in zakleni vozilo
ta sekvenca deluje v večini primerov - ir - ter radijski ključi / težava je ker je več sistemov
pazi to je samo za prilagajanje daljinskega cent.- 4.mestna koda za vžig se vnaša dugače! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni