www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

486 in internet

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 10, 2005 10:20 pm    Naslov sporočila:  486 in internet Odgovori s citatom

Imam še en 486 računalnik, ki ima win95, trenutno na novo naložene, naložil sem še IE5.5 in ima dostop do interneta preko mreže. Računalnik bi dal tastu, da bi ga imel malce za učenje, in za brskanje po spletnih oglasnikih, saj ima veselje do prebiranja oglasov z razno šaro, pa še sam bo lahko oglaševal.
Internet še kar v redu deluje, za nekoga ki ni navajen hitrosti bo kar v redu, drugače pa je to živce parajoče. Naložil sem tudi AVG antivirus, vendar je bila zadeva super počasna, tako da je šel dol.
Ali obstaja za tak računalnik kakšen antivirus, ki bi vsaj za silo deloval in ne bi upočasnjeval že tako počasnega računalnika?

Ali je mogoče bolje, da sploh ni nobenega antivirusa in podobnih zadev, da bo vsaj delovalo nekako tako kot deluje? In kakšno nevarnost predstavlja tak nezaščiten računalnik za druge računalnike v mreži? Koliko je sploh občutljiv tak računalnik, ali virusi sploh še delujejo na take prazgodovinskem mlinčku?

Na ta 486 računalnik ne nameravam nalagati nekih programov, niti worda ne, saj je dober wordpad za kaj napisat, acd see za pregledovanje slik, potem se pa zadeva neha, saj je disk 520MB, ki pa je že skoraj do polovice zaseden, tako da še malce podatkov pa bo polno. Tako bi bil ta računalnik res samo za kaj napisat, in pa brskanje po preprostih straneh na internetu in pa seveda igranje preprostih igric, predvsem tistih iz cd ki so delujoče na takem starem računalniku.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 10, 2005 10:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bo le za brskanje, ter na njem ne bo nič drugega pomembnega antivirusa niti ne potrebuješ. Poleg vsega je Win95 dokaj "emuna" na vse nove viruse. Tudi kake neposredne nevarnosti drugim računalnikom, ki imajo ustrezno zaščito le ta ne predstavlja. Sigurno pa lahko povzroči nevšečnosti v primeru okužbe s kakim backdorom ali kakim virusom, ki bi znatno povečal mrežni promet. Če imaš dovolj velik disk ga daj na dva dela ter na drugo particijo naredi "ghost" V primeru "težav" lahko vrneš "zghost-ano" nazaj v par minutah. Mogoče ga opremiš le z kakim požarnim zidom, ki pa ti ne bo posebej bremenil sistema.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 10, 2005 10:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, ghost bi bil zelo dobrodošel, saj je bila instalacija 3com mrežne kar težavna in zamudna, ker taka pač je, prav tako sound blaster. Res, najbrž bom ponovil vajo in disk dal na pol, čeprav je velik le 520MB. Še en hdd ne morem dati noter, saj je cd rom, imam pa možnost le dveh pogonov.
Lahko bi naredil tako, da dam noter še en disk samo za backup, bi pač v primeru rabe odklopil cd rom in priklopil hdd. Bom še videl, najbrž pa bo zaenkrat ostalo tako kot je, in v primeru sesutja naredil drugače. Backup lahko naredim prek mreže, če bodo gor kaki dokumenti. Vsi računalniki v mreži imajo diske ali mape v skupni rabi samo za branje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
toshiba
Član
Član

Pridružen-a: Tor 21 Okt 2003 8:56
Aktiv.: 0.54
Kraj: Ljubljana - Šiška

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2005 9:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa če image file zapečeš na CD?

Lp
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2005 9:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo izven teme:
Ravno včeraj sem imel en čudno težavo glede ghosta. Hotel sem narediti Ghost diska na starejšem PC-ju. Ker je v PC-ju bil le en majhen disk, nima pa niti pekača sem ghost želel narediti preko mreže. A po resetu je med nalaganjem PC obvisel. Sad ter ga nikakor nisem mogel več normalno zagnat. Ker ga nisem mogel dvigniti sem si na drugem PC-ju pripravil čisto navadno sistemsko disketo (format A:/s) ter sistem dvignil z nje. Ugotovil sem, da si ghost na disk narediti "svoj" disk ter tistega, kar je na obstoječem disku ne vidiš več. Confused . Na "njegov" disk skopira tudi nekaj progamov, ki jih zaganja iz paketne datoteke AUTOEXEC.BAT. Restore na prvotno stanje naredi program, ki se zažene na koncu paketne datoteke. Če se še prav spomnim je to "Ghreboot.exe" katerega sem ročno zagnal ter zadevo spravil v prvotno stanje. Mogoče napisano pride komu prav.

Nazadnje urejal/a Silvo Pet Mar 11, 2005 10:09 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
toshiba
Član
Član

Pridružen-a: Tor 21 Okt 2003 8:56
Aktiv.: 0.54
Kraj: Ljubljana - Šiška

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2005 10:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, ta info zna marsikomu privarčevati kar nekaj časa, ob podobnem "primeru" seveda.

Lp
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2005 2:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam tudi računalnik,imel sem windovs program.A ni mi všeč.In zdaj imam linux(Pigo 3.0,ki ni tako zapletena.Velikokrat sem deskal na internetu,pa še nisem dobil virus.Ali imam naložen antivirus.,pa ne vem.
Lp Andrej
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.69
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2005 2:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

reber,
en kolega mi je naredil kar precejšnjo reklamo za NOD32 antivirus, ki menda pobere zelo malo sistemskih sredstev in bi moral delati tudi na 486 brez problema.
http://www.nod32.com/

Downloadaš si lahko tral verzijo (dela 30 dni). En dan pred iztekom datuma ga moraš odinštalirati in ponovno naložiti in deluje brez pritoževanja naprej. Tista fora s prestavljanjem sistemske ure nazaj mu menda ne pride do živega. Ko ti enkrat preteče 30-dnevni rok, si nekam v register zapiše informacijo in tudi ponovna inštalacija ne pomaga več. Se pa dobi tudi "izboljšana" trial verzija programa, ki ne potrebuje ponovne inštalacije vsak mesec.

LP, aly.

igor_k
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44
Aktiv.: 4.27
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2005 4:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

reber,
če mene vprašaš bi zamenjal procesor in ploščo za kaj hitrejšega. Če rabiš kakšen starejši pentium (120,166,266 MHz) ti ga podarim s ploščo in ram-om.
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2005 6:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, ravno sem od kolega, ki mi je dal en 486 120MHz, je ravno tako pospravljal in pripravljal stvari za na kosovne. Tudi jaz pospravljam, zato pa rihtam ta računalnik, da se ga znebim in še nekomu naredim korist.
Hvala za ponudbo, te kontaktiram, če bom rabil.
Nazaj na vrh
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.04
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2005 8:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede NOD32: imam verzijo 2.12.3, ki je prestavljanje datuma nič ne moti Smile
Danes imam do preteka preizkušanja še 586150 dni. -Mislim, da ne bom živel tako dolgo, razen če bodo kako čudežno formulo pogruntali...

Andrejj: Kolikor vem, virusov za Linux ni. Nekaj so sicer poizkušali napisat, vendar je vsega skupaj bore malo. Težko verjetno, da bi ga dobil...
Nazaj na vrh
husky
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 15 Apr 2005 10:03
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 15, 2005 11:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem očetu tudi dal in preko ruterja priklopil stari računalnik 586,100MHz, 16Mb ram, 1Gb HD. Zanj je čisto zadovoljiv saj tako samo prebira internetne stvari, sem tudi sam poskusil gor dati antivirusni program, pa je bil potem prepočasen, tako da sem ga izbrisal, pa do sedaj še ni imel nobenih težav z virusi, ker nič ne downloada - saj ni prostora na HD. Smile
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.69
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 15, 2005 8:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Umnik je napisal/a:
Glede NOD32: imam verzijo 2.12.3, ki je prestavljanje datuma nič ne moti Smile
Danes imam do preteka preizkušanja še 586150 dni. -Mislim, da ne bom živel tako dolgo, razen če bodo kako čudežno formulo pogruntali...

to sem naredil.. nekaj dni je celo delovalo! Potem pa enkrat pogledam in je namesto par 1000 dni pisalo samo še 26. grrr.

No, sedaj sem ga pa kar kupil. Ker dela zelo v redu. Sem tudi jaz fer do njih Very Happy

LP, aly.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni