www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

daljinec SEAT

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
eden22
Član
Član

Pridružen-a: Sob 30 Avg 2008 17:21
Aktiv.: 0.20
Kraj: Cerkvenjak

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 26, 2008 8:21 pm    Naslov sporočila:  daljinec SEAT Odgovori s citatom

Pozdravljeni !
Zanima me če je že kdo popravljal daljinec za centralno zaklepanje pri SEATu ? Daljinec mi je pred par dnevi nehal delovat, ko stisnem tipko ledica zasveti a ne odklene avta in tudi zaklene ne. Kaj bi bilo narobe ? Znotraj ima ATMELa, kako lahko izmerim ali je kriv oddajnik ali sprejemnik ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 26, 2008 9:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali ima daljinec v notranjosti morda kakšen trimer kondenzator? Starejši modeli ga imajo, s njim lahko fino nastavimo frekvenco. Delovanje lahko preveriš s pomočjo spektralnega analizatorja.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
eden22
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 26, 2008 9:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ne daljinec ima v notranjosti en ATMEL M44C890C, pomoje za generiranje signala in kodo, in ATMELov oddajnik U2741BN ta pa uporablja kristal 13,54 MHz, vse je v SMD tehniki.
Nazaj na vrh
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 27, 2008 1:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

13,54Mhz, zanimivo .... Ali je to original Seat daljinsko? Poišči nekoga z spektralcem, da vidiš če oddajnik dela.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
eden22
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 27, 2008 3:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

original je vse ja Confused
Nazaj na vrh
eddie
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Dec 2003 21:02
Aktiv.: 3.05
Kraj: Severna primorska

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 27, 2008 7:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče samo oddajnik in sprejemnik nista sinhronizirana. V knjižici od avta ti piše postopek kako ju sinhronizirati.
lp
Nazaj na vrh
eden22
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 27, 2008 9:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

to pa nisem vedo da obstaja. Hvala za nasvet, grem brat knjižico Wink
Nazaj na vrh
eden22
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 18, 2008 2:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

še zdaj mi ne deluje Evil or Very Mad v šoli smo probali z osciloskopom in se lepo vidi da ko pritisneš eno tipko na pilotu on oddaja nek signal 433MHz . Šel sem pa potem na SEAT servis, ker mi sinhronizacija tudi ni šla, pa so mi rekli da je pilot zanič. Komu naj zdaj verjamem ? Ali je res pilot ali je sprejemnik ? Kaj zna kateri kje je sprejemnik v SEAT Ibizi za tole ?
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.05
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 18, 2008 3:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem že pred dvema letoma vrgel puško v koruzo (Seat Toledo). Sploh rabiš daljinca? Ugotovil sem da lahko brez tega tudi živim in se vozim.
Wink

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
eden22
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 18, 2008 3:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hehe se jaz se tudi že navadil, že kaki mesec brez daljinca. Sem pa obseden z tem da hočem ugotovit kaj bi bilo narobe, pa kje je ta sprejemnik v avtu, sploh nimam mira s tem Rolling Eyes Very Happy
Nazaj na vrh
Ales007
Član
Član

Pridružen-a: Čet 28 Jun 2007 7:18
Aktiv.: 0.54
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 18, 2008 6:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolega je enako težavo rešil z menjavo baterije, le znamka je Opel. Diodica je blinkala, za kaj več pa ni bilo "volje".
Nazaj na vrh
eden22
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 18, 2008 6:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

če sem menjal že 2 bateriji
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.05
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 18, 2008 6:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa kaj ti misliš da sem tak butec? To sem prvo naredil. Laughing

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 19, 2008 10:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem imel enako težavo.
Kolega na servisu mi je rekel, da je šel daljinček, da se to na seatu (VW) rado dogaja. Nov je pa ker drag in tako sem srečno živel naprej brez daljinčka do konca njegovih dni.....

eden22
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2008 12:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kupil to klik prenesel kodo motorja dal zbrusit ključ in deluje Laughing
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni