www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LED osvetlitev pisalne mize
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70770.79

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 15, 2008 12:33 am    Naslov sporočila:  LED osvetlitev pisalne mize Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dyfan
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Maj 2007 9:54
Aktiv.: 2.95

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 15, 2008 8:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobra rešitev.
Tudi jaz imam v planu izvedbo osvetlitve z LED, zato lepo prosim za čim več informacij o uporabljenih LED P5 ali podobnih, ki so že preizkušene v praksi. Sem iskal po Googlu, pa nič uporabnega našel.

LP
Nazaj na vrh
smatjaz
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Aktiv.: 3.57

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 15, 2008 8:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kako pa je s spektrom svetlobe? Ko sem testiral varčne žarnice, neonke, LED in klasično 75W žarnico z motnim stekloom, se mi je zadnja še najbolje obnesla. Pri ostalih (vsaj na delovni mizi, kjer se bere in piše) so me bolele oči.

Lp M.

.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 15, 2008 9:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.05
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 15, 2008 9:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj nisi uporabil warm white LED diod? Zaradi izkoristka ali ker jih ni bilo pri roki?

Lp, Grega

p.s. Res moram poslikat kuhinjo; sam sem za osvetlitev pulta uporabil 3W warm white LEDice (1 na 20 cm), ki pa jih gonim nekje na 1,5W (življenska doba pri tej moči bo verjetno daljša kot življenska doba kuhinje, svetlobe pa je čez glavo).
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 15, 2008 10:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 16, 2008 8:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo še obljubljene slikice najine nove kuhinje. Osvetlitev je narejena s 3W warm white LED diodami, ki so trenutno gnane s polovično močjo (0,5W).
Napajam jih kar z napajalnikom za laptop (19,5V), imam 3 veje s po 6 diod zaporedno.
LED diode so montirane v letvi, ki mi jo je po naročilu naredil mizar. Z notranje strani imam po vsej dolžini 5x100mm alu letev, na katero imam fiksirane LED diode. Preko te letve se diode tudi hladijo (čeprav pri trenutni moči ni nekega hudega segrevanja). Z zunanje strani je s silikonom po vsej dolžini prilepljena šipa.

LP, Grega

kuhinja1.jpg
 Opis:
Kuhinja levo
 Velikost datoteke:  67.17 KB
 Pogledana:  31 krat

kuhinja1.jpg

kuhinja2.jpg
 Opis:
Kuhinja desno
 Velikost datoteke:  69.76 KB
 Pogledana:  15 krat

kuhinja2.jpg

P1050727.jpg
 Opis:
Detajl 1
 Velikost datoteke:  73.92 KB
 Pogledana:  22 krat

P1050727.jpg

P1050728.jpg
 Opis:
Detajl 2
 Velikost datoteke:  72.67 KB
 Pogledana:  20 krat

P1050728.jpg

Letvica - stranski ris mini.jpg
 Opis:
Letvica - stranski ris

Download
 Ime datoteke:  Letvica - stranski ris mini.jpg
 Velikost datoteke:  13.02 KB
 Downloadano:  36 krat

Nazaj na vrh
stoki
Član
Član

Pridružen-a: Sre 17 Nov 2004 0:22
Aktiv.: 0.54

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 16, 2008 12:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi pa rad naredil mood lamp. En primer sem dobil tule . Zdaj pa me zanima, kje dobiti (cimceneje) te seoul z-power rgb led. Ce jih ima kdo prevec odkupim eno ali dve Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Tonci
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14
Aktiv.: 3.06
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 16, 2008 2:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

eBay cena 7 € s prevozom in se splača močnejše oziroma to izvedbo, ker navadna je prešvoh!
Nazaj na vrh
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.79
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 16, 2008 4:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Mucek
Kje in za koliko € na kos si kupil te warm white 3W ledice?

ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 16, 2008 11:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Na testiranju sem imel nove LED od Samsunga 3W (160lm) white, ki so primerljive ali celo boljše od CREE (ZDA). Warm white imajo nekoliko manjši izkoristek.

Trenutno delam z njimi podvodne lučke za vrtni bazenček, naredil sem tudi eno svetilko z Ni-Mh baterijami (8 pack), pri kateri je zelo dobra vidljivost v temi na 30m, sveti tam nekje do 80m (vidljivost fokusiranega snopa). Svetilka pa sveti nekje 4.8 ur pogojeno s polnimi baterijami.

Sledeče LED sem naročil pri LED1.de po ceni 4.99€/kos, s tem da je poštnina brezplačna (nekontrolirana pošiljka).

.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 17, 2008 12:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 17, 2008 9:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jule,
warm white LED sem nabavil preko podjetja Impedanca (če rabiš direktni kontakt pošlji ZS), je bila cena precej nižja kot IC. Edin "problem" je bil, da so diode in hladilniki ločeni in jih je treba še lotat skupaj (oboje je dobavljeno na SMD "traku").

Mare,
že pred časom sem ti poslal PM glede elektronike za LED, si kaj dobil? (nisem dobil nobenega odgovora)

LP, Grega
Nazaj na vrh
T42
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Avg 2008 21:37
Aktiv.: 0.70
Kraj: Cerknica

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 25, 2008 10:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarE69 je napisal/a:

LP,
Mare

A vse to mora človek sabo nosit??
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
petercek
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 27 Okt 2008 13:38
Aktiv.: 0.00
Kraj: jubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 27, 2008 1:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Ker vidim da gre zanimiva tema na forumu dlede osvetlitve z HIpower led diodami bi imel eno vprašanje. Namreč te samsungove diode so SMD in me zanima kako ste rešili problem montaže in hlajenja? A se da kakšna slika nosilca dobiti? Imam tudi sam željo narediti tako osvetlitev samo nevem kako bi naredil nosilec.
LP!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni