|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
_St_An_ Neznanec

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2008 22:27 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Ned Okt 26, 2008 10:57 pm Naslov sporočila: Enofazni motor |
|
|
Doma nam že nekaj let stoji nov 1f motor, 2,4kW, 230V, 16,4A, kateri je bil mišljen (kolikor vem ) za pogon cirkularja.
Zanima me pa, glede na to da so 16A avtomatske varovalke, ali se bo ta motor zavrtel ali bo varovalko pri zagonu kar odklopilo?
Hvala za vse koristne odgovore in predloge , LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.98 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Okt 26, 2008 11:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
16A bo premalo. Za tak motor rabiš najmanj 25A. Če ima težak zagon (sekular, kompresor, ventilator) pa morajo biti 25A "tapočasne" - tiste s slikco polžka  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
_St_An_ Neznanec

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2008 22:27 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Pon Okt 27, 2008 8:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Waw celo tak to.
No zaj me pa še zanima pol, kakšn motorček bi biu vredi za cirkular, oz. 16A varovalke...neka zlata sredina ....1,5kW?....ali bi bilo potrebno kaj več?
Ponovno hvala za vse koristne odgovore in predloge , LP
p.S. Zanima me še kakšna je prbližn formula za zagonski tok?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bbrane Član

Pridružen-a: Čet 14 Jun 2007 15:02 Prispevkov: 590 Aktiv.: 2.69 Kraj: Cerkno
|
Objavljeno: Pon Okt 27, 2008 9:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Že preko 30 let uporabljam za cirkular enofazni motor 2,2kW ( =3 KS ). Imam 25 A glavno varovalko. Z uporabo 20A
klasične varovalke gre žaganje brez problema - s primernim občutkom pri žaganju in pa s primerno ostrino žage. Avtomatske varovalke pa bi morale biti s karakteristiko vsaj C ali mogoče D (počasne).
Lep pozdrav ! _________________ En poizkus je vreden več kot tisoč strokovnih mnenj |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni