www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Cenik HTE
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2003 8:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Cenik je na filemanagerju v direktoriju Temp. Ista podatkovna baza pa je dostopna tudi na forumu kot pravi Silvo. Kolikor sem poskušal sam se po predlaganih popravkih iskalnik kar solidno obnaša in se mi zdi da se ga kar da uporabljat.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 20, 2003 1:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Podatkovna baza cenik HTE je danes ažurirana s svežimi podatki.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 26, 2003 9:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki a mogoče lahko v menuju desno malo označiš, da sta tista dva vnosna polja za iskanje v dveh različnih cenikih. Izgleda namreč tako kot kako "razširjeno" iskanje. Kako je z uporabo "dzoker" znakov "?" ter "*"

lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 26, 2003 9:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vnosna polja bom označil. Kar se jokerjev tiče pa iskanje dela na principu :
Koda:
polje like %iskalni pogoj%
torej ob vpisanem pogoju "pic" bi moral najdet: "nekajpic", "nekajPIC", "nekaj pic", "nekaj PIC", "picnekaj", "PICnekaj", "pic nekaj", "PIC nekaj", ... Presledke iskanje ignorira, tako da lahko vpišeš "pic16f", in bi moralo vrnit "PIC 16F628-20/P", "PIC 16F877-20/P", ...

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 26, 2003 10:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole je bila brzina Wink

lp
Silvo
Nazaj na vrh
pero
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Avg 2003 10:03
Aktiv.: 0.61
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 11, 2003 1:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ZIvjo!

Zraven cenika (IC in HTE) bi blo dobro napista kdaj je bil cenik veljaven.
Kolk pogosto pa dobivate njihove cenike?

lp,
Pero
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 11, 2003 2:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Cenik IC je "ažuren" toliko, kot ga IC ažurira. Torej, biti bi moral enak njihovemu Wink. Kar pa se cenika HTE tiče pa je ravno v tem post-u napisano kdaj je bil ažuriran.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
pero
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Avg 2003 10:03
Aktiv.: 0.61
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 12, 2003 12:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To ze. Sam kdor ni bral teh postov pa ne vem. Predlagam samo, da se zraven napise cenika napise, od kdaj je.

lp,
Pero
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 21, 2003 9:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Podatkovna baza cenik HTE je danes ažurirana s svežimi podatki.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 07, 2003 11:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki,

Na enaga "yu hrošča" sem naletel v ceniku. Iskalnik išče v bazi šumnike kakršne iščeš (ločuje med velikimi ali majhnimi črkami) Na take težave sem tudi sam dostikrat v Clipperju naletel Sad Običajno sem zapise v bazi katero sem uvozil "zapeljal" preko funkcije STRTRAN() ter vse male šumnike zamenjal z velikimi prav tako sem vse iskane nize zapeljal preko te funkcije.
Opazil sem da je v glavnem vse zapisano v bazi z velikimi črkami. Razen, če daš iskat mali "č" Shocked - ne vem kje ga najde Confused

lp
Silvo
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 07, 2003 12:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri iskanju po ceniku IC sem vezan na IC bazo in njihovo interpretacijo šumnikov. Druga zgodba pa je baza HTE - tukaj pravilno predelam šumnike ob polnjenju baze. Izgleda da dejansko mali "č" predstavlja problem, ker ga v podatkih ni zasledit. Očitno gre za neko nedoslednost na bazi, ali pa ga tretira kot posebni znak. Iskanje se dejansko izvede kot "select nekaj where iskalno_polje like pogoj", kar je po mojem mnenju normalen način. Bom pa preveril, ali je kaka podobna nedoslednost kje opisana.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 07, 2003 12:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napako sem ravno zasledil v HTE bazi iskal sem "klešče" ter nič našel nato sem poskusil z veliko pa pa je našel .

lp
Silvo
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 14, 2003 4:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SLO znaki se sedaj peljejo preko funkcije, ki jih pred iskanjem predela v velike. Problem znaka "č" in "Č" pa ostaja Confused . Kot kaže ni povezan s samim php-jem, saj tudi v primeru, da ga predelam v "uppercase" najde stvari, ki ga ne vsebujejo. Verjetno je nekaj v zvezi z mySQL. Tega zaenkrat ne bom popravljal. Zadeva pa sedaj najde kaj tudi ob iskalnem pogoju "klešče" Wink.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2004 11:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Že 27.12 sem poslal v HTE mail s prošnjo po ažurnem ceniku. Do danes mi ga še niso uspeli pripraviti. Če ima kdo mogoče novejšo verzijo od te na forumu, bi ga prosil, da jo pripne na Filemanager, da obnovim podatke za iskanje po ceniku.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 23, 2004 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Cenik HTE je bil nazadnje ažuriran 21.11.2003. V času med 27.12.2003 in 15.01.2004 sem trikrat pošiljal e-pošto s prošnjo po ažurnem ceniku, vendar brez odgovora. Ker očitno niti nihče od obiskovalcev foruma nima novejše verzije ali je ne želi pripeti, mi ne ostane drugega, kot da možnost iskanja do vpisa ažuriranih podatkov ukinem Confused. Nesmiselno bi bilo namreč brskanje po starem ceniku, ki lahko koga tudi zavede.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 2 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni