|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 04, 2008 8:11 pm Naslov sporočila: Osciloskopi Instek |
|
|
Živijo!
Zadnje dni si ogledujem osciloskop Instek GDS-1042, ki ga je za spodobno ceno mogoče dobit pri Micom. Takle pride okoli 500€.
http://www.instek.com/html/en/showproductdetal-e.asp?pd1_sn=572&p1sn=4&p2sn=4
Uporabljal bi ga izključno za hobi, frekvenčno pa sežem tja do 10-20Mhz vsaj dokler se ne spravim na kakšen živahnejši MCU
Ima kdo kakšne izkušnje s to serijo? Pohvale, graje? _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tozir Član

Pridružen-a: Pon 17 Mar 2008 19:10 Prispevkov: 187 Aktiv.: 0.89 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Čet Dec 04, 2008 9:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
So to oni kao ponaredki Tektronix-a? Sam vprašam. Mislim da sem že malo delal z enim takim. Super stvar, pretestiral smo vse pa dela kot mora. Edin slaba lastnost je ta da si pri malih analognih signalih, včasih kaj dobesedno zmisli. Verjetno ni edini digitalni osciloskop k ma to slabost. _________________ http://www.rielektronika.comule.com/ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.09 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pet Dec 05, 2008 12:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem točen tak model kupil pri Micomu za 390 eur. Ne vem, zakaj ga tudi tebi ne bi dali za ta denar
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 05, 2008 9:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Si ga kupil morda brez DDV? Tam ga cenijo na 414€+DDV... _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.09 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pet Dec 05, 2008 9:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Piroman,
cena, katero sem navedel je z DDV.
Sem pa danes malo pogledal po netu in sem ugotovil, da se je dolarska cena tem osciloskopom dvignila. Pa še dolar je zrasel v primerjavi z eur.
Je pa ta osciloskop v tem cenovnem razredu zelo dobra izbira.
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

|
Objavljeno: Pet Dec 05, 2008 10:07 am Naslov sporočila: |
|
|
mi747: no, potem bo pa to vzrok dviga cen.
tozir: ne vem, če je kopija textronixa. Kolikor sem ugotovil je Agilentova serija 3000 pravzaprav Rigol, kaj pa je Instek, če je kaj... tega pa ne vem. _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nakamichi Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51 Prispevkov: 845 Aktiv.: 3.69 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pet Dec 05, 2008 12:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja Agilente DSO3000 izdeluje Rigol, zato v evropi ne sme prodajat 1GS/s z barvnim ekranom, da ni direktna konkurenca Agilentu. Do sedaj smo vsi, ki smo jih takrat kupili skupinsko zelo zadovoljni z njimi in nismo imeli problemov.
L.P.,
Miha |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

|
Objavljeno: Pet Dec 05, 2008 12:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi o Agilentu sem malo razmišljal. Imam namreč zelo dobre izkušnje z njihovimi HPLC in GC inštrumenti. Dobra izdelava, dober support...
Ah, bo treba božička vprašat koliko ima še prostora v vreči in seveda dobiti soglasje boljše polovice (" a nimaš že dovolj orodja?", "kaj pa ti bo to?", "a ne moreš iti raje v gostilno, kot vsi normalni?" )... _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bbrane Član

Pridružen-a: Čet 14 Jun 2007 15:02 Prispevkov: 590 Aktiv.: 2.69 Kraj: Cerkno
|
Objavljeno: Pet Dec 05, 2008 11:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo !
Osciloskopov te firme sicer ne poznam imamo pa v firmi kar precej drugih instrumentov tega proizvajalca ( multimetri, powermetri in miliohmmetri) in se za ceno, ki se jih da kupiti dovolj dobro obnesejo. Kar malo presenećen sem bil nad točnostjo, pogreške so namreč strogo pod deklariranimi mejami ( testiramo s kalibratorjem). Nekaj je bilo sicer težav s komunikacijo RS 232, vendar deluje.
Če se ne motim je zadeva korejska,... ali od tam nekje.
Lep pozdrav! _________________ En poizkus je vreden več kot tisoč strokovnih mnenj |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Andrej64 Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27 Prispevkov: 727 Aktiv.: 3.61 Kraj: Ljubljana-Črnuče
|
Objavljeno: Sre Jan 14, 2009 1:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Nekako premišljujem o nakupu osciloskopa in ugotavljam, da so tile Instekovi osciloskopi popolnoma isti kot tisti od Conrada (firma Voltcraft, serija DSO), poleg tega pa je pri nas cena nižja kot v Nemčiji.
Ker sem bolj kot ne še začetnik, čeprav se z elektroniko ukvarjam že kar nekaj let, osciloskopa pa še nimam, me zanima kakšno frekvenčno območje je primerno zame. Najbolj se ukvarjam predvsem z gradnjo kakšnih avdio ojačevalnikov oz. elektroniko povezano avdio elektroniko. Iz do zdajšnjih izkušenj z elektroniko, frekvenc višjih od recimo 1MHz nisem meril oz. niti nisem rabil meriti. Trenutno sicer uporabljam frekvenc meter, ki gre do 40MHz in višje frekvence kot, eno izjemo, 12MHz do sedaj res še nisem izmeril. Sedaj pa torej gledam Instekov osciloskop GDS-1022, ki gre do 25MHz, in kot sem že rekel, se mi zdi da več skoraj ne rabim. Ali se mogoče motim?
Prosil bi, če lahko kdo malo razloži kako je kaj s tem in kakšne frekvence se ponavadi merijo v praksi, če izključimo VF oz. RF področje.
Upam, da sem glede svojih zahtev napisal dosti podatkov, v nasprotnem primeru se bom malo bolj razpisal.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni