|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.58 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 06, 2009 8:55 pm Naslov sporočila: Homologacija vgrajenih dodatkov v avtomobilu |
|
|
Pripravi cca 500 EU. Samo inštalacija tega, čeprav ni vklučeno stane toliko. Če nimaš homologacije. Ne tega delat! Se ne izplača. Plača pa vemo kdo. _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zgi Neznanec

Pridružen-a: Pet 06 Feb 2009 12:29 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Pet Feb 06, 2009 11:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
bojans je napisal/a: |
Pripravi cca 500 EU. Samo inštalacija tega, čeprav ni vklučeno stane toliko. Če nimaš homologacije. Ne tega delat! Se ne izplača. Plača pa vemo kdo. |
Homolgacijo za avto?
Pustimo zdaj pravo in zakone.
Se pravi PWM. Bom pobrskal še malo, če mi ne bo šlo se pa še oglasim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.01
|
Objavljeno: Pet Feb 06, 2009 11:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Plača pa vemo kdo. |
Plačam med drugimi tudi jaz, ker so moji živčki alergični na lučkarje, potujoče žmigetajoče novoletne jelke...
Pa tudi ti, saj so zagrožene kazni precej zasoljene.
Saj vem, da se bo Iztok spet oglasil, a ne morem da ne bi dal pripombe, hehe |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.98 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Feb 07, 2009 12:13 am Naslov sporočila: |
|
|
MadMax je napisal/a: |
...
Saj vem, da se bo Iztok spet oglasil, a ne morem da ne bi dal pripombe, hehe |
Da te ne izneverim ...
Saj vem, da ne moreš iz svoje kože.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

|
Objavljeno: Sob Feb 07, 2009 1:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Kar, kar. Navesite noveltno jelko. Samo potem pa ne jokat KAKO so vas oglobili. Samo v vednost. Ja! Vsaka stvar NA ne v! AVTOMOBILU MORA BITI HOMOLOGIRANA!!!!!!!!!!!!!. Emm, mi je stric kljuko gor dal. ????? A ja? A ni dobra, saj vari že 50 let. Lahko je bolša kot original, samo ni pa preizkušena.
Se da naredit, samo potem NE JOKAT koliko EU je "šlo" za "cigane" . itd.
Sicer pa brez pomena prepričevati prepričane. Čim več "lučkarjev" na cesti, bo proračun manj trpel. Hvala Alahu, Buda mu pa pomaga!  _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zgi Neznanec

Pridružen-a: Pet 06 Feb 2009 12:29 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Sob Feb 07, 2009 11:43 am Naslov sporočila: |
|
|
mislmim da ste šli vi malo offtopic. Jaz sprašujem kako zadevo realizirat, ne kakšne so kazni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6735 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sob Feb 07, 2009 12:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Temo sem razdelil, ker res postaja offtopic glede na osnovno postavljeno vprašanje. Ne glede na to pa je vprašanje homologacije zanimiva tema, ki bi jo kazalo bolje obdelati.
Ena od zanimivih tem je že vgradnja homologirane zadeve.
Če grem na konkreten primer: v "izjavi o ustreznosti in tehnični brezhibnosti vozila" je vpisano: "Montirana vlečna naprava Proizvajalec ELLEBI homologacija ..." ter pečat in podpis pooblaščenega servisa (Peljhan Idrija). Priključitev vtičnice je izvedena s trdožilnim instalacijskim kablom do prvega snopa žic zadnje luči, ki je prerezan in zadeva poštukana s "čokolado".
Zakonsko je zadeva OK, smrkci brez pripomb, o funkcionalnosti pa samo toliko, da je ob vsakem priklopu prikolice potrebno preverjati žice, ki izgubljajo stik. Lastnik pa pravi ... saj je homologirano in strokovno vgrajeno - mora že bit tako ...
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Sob Feb 07, 2009 1:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
včeraj sem nekoliko dalj čas čakal na občini za dokumente oa sem si pregledal brošuro
Zakon kaznuje da varuje
če zakone in kazni malo povežeš vidiš da imajo odprto toliko prostora da ti lahko podtaknejo karkoli in si v bistvu lahko samo tiho _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

|
Objavljeno: Ned Feb 08, 2009 11:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Konkretni odgovor na konkretno vprašanje. Kako vgradit? Mehansko. Zvrtaš 5 mm luknjice. Vstaviš LED. Od spodaj prilepiš z lepilom. Mogoče vroče lepljenje.
Električno. Zaporedno zvežeš LED + 680 upor in stikalo na + in minus. 2 LED zaporedno + 470 upor, 3 LED zaporedno + 330 upor. Več kot 3 LED pa ne bi vezal za 12 V. _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

|
Objavljeno: Ned Feb 08, 2009 11:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še odgovor FRENKi-ju. Ja, off topic. Tvoja ugotavljanja pa samo kažejo, da smo še globoko v balkanski miselnosti. Samo, da imam papir. In pa, lahko delam kar hočem. Kontrolni organ, ki je priznal "TAKO" izvedbo montaže je? ??. Moral bi pogledati! In zavrniti izvedbo! Ne pa samo kasirati. Varnost in zanesljivost. Če pa nekoga opozorimo na posledice pa menda ni toliko ven iz teme. Npr. Pazi 230 V je prisotnih v vezju, ne dotikaj se! Je pa OK? LP _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.98 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Feb 08, 2009 11:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Konkretni odgovor na konkretno vprašanje. Kako vgradit? Mehansko. Zvrtaš 5 mm luknjice. Vstaviš LED. Od spodaj prilepiš z lepilom. Mogoče vroče lepljenje.
Električno. Zaporedno zvežeš LED + 680 upor in stikalo na + in minus. 2 LED zaporedno + 470 upor, 3 LED zaporedno + 330 upor. Več kot 3 LED pa ne bi vezal za 12 V. |
Sem imel tako zvezano (2 LED za 20mA + 470E) pa so mi pregorevale. Priporočam 50% povečanje navedenih vrednosti uporov.
Pri meni to izgleda takole (notranji celi obroči so 20mA LEDice)
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni