www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

ARM razvojna plošča SE
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 07, 2005 9:39 pm    Naslov sporočila:  ARM razvojna plošča SE Odgovori s citatom

Sestavljanje te plošče sem sicer planiral za prvomajske praznike, vendar se je zadeva nekoliko potegnila. Rezultat pa - sicer še ne povsem v celoti - je tukaj in živi Very Happy . Že nekaj časa sem si želel poskusit omenjeno tehnologijo, z izdelano tiskanino pa se je pojavila tudi razmeroma enostavna možnost za začetek.

Po prvih testih izgleda zelo obetavno, več o njej pa bom poskusil napisat, ko jo spravim skupaj do konca in preverim še preostalo periferijo.

Lp, Frenki

SV400010-1.jpg
 Opis:
ARM LPC2212 testna plošča
 Velikost datoteke:  77.92 KB
 Pogledana:  762 krat

SV400010-1.jpg

Nazadnje urejal/a frenki Pon Maj 09, 2005 10:54 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70799.91

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 07, 2005 9:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
silica
Član
Član

Pridružen-a: Ned 29 Avg 2004 20:01
Aktiv.: 1.52
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 07, 2005 9:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bravo to se mi dopade. Frenki ce rabis se kako filipsovo periferijo mi javi.
V tazadnem SEju pa je mislim ze objavlen nov board, na LPC213x chipariji.

LP Tomaz

frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 08, 2005 4:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na ploščo sem dal LPC2212, ki je sicer za prve korake v tem okolju verjetno kar malo prehud. No - glede na to, da je bila tiskanina na voljo sem se odločil sestavit omenjeno.

Glede CS8900 pa je tako, da imam eno varianto add-on tiskanine, tako da bom poskusil uporabit kar to. Če se bo stvar kje zataknila, te bom pa prosil za preizkušeno varianto.

Silica hvala, zaenkrat imam vse kar trenutno rabim, najprej bi namreč rad preizkusil kontroler z vsem kar ponuja in kar lahko neposredno obesim gor.

Mogoče še par stvari o sami testni plošči. Gre za tiskanino, oblavljeno v predzadnjem SE. Tiskanina se nekoliko razlikuje od objavljene v reviji, vendar je bil avtor pripravljen prijazno pomagat z ažurirano shemo in razporedom elementov. Sestavljanje samo ne predstavlja kakega večjega problema, le nekoliko pozornosti je potrebno pri identifikaciji elementov. Elementi velikosti 0805 so namreč že dovolj majhni, da lahko predstavljajo problem pri čitanju oznak. Mojstri v HTE so naprimer 680E zamenjali z 680K! Nekaj pozornosti je potrebno še pri montaži kontrolerja, vendar ga gre z uporabo solidne leče prispajkati tudi doma.

Zaenkrat se poskušam s Keil uVision3 ide in ARM gcc Toolchainom, ki se kot kaže kar lepo razumeta med seboj. Po prvih vtisih pa je kontroler "raketa" v primerjavi z vsem, kar sem imel v rokah dosedaj.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70799.91

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 08, 2005 11:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70799.92

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 09, 2005 2:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
smartgsm
Član
Član

Pridružen-a: Sob 10 Apr 2004 11:54
Aktiv.: 1.54

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 09, 2005 9:17 am    Naslov sporočila:  cena sestavljene testne plošče Odgovori s citatom

Zanima me koliko je cena sestavljene testne plošče?

lp
Greg
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 09, 2005 10:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako je z nabavo testne plošče? Kje se dobi? Kaka je cena? Je v kit kompletu?
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 09, 2005 11:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 09, 2005 3:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se moram tudi jaz malo pohvaliti Cool
Do sedaj mi je uspelo prilotati LPC2214 ter nekaj SMD uporckov. Na ostali materjal se cakam. Edino 24LC128 nisem dobil ter tipke. Po ceniku IC jih enostavno nisem dobil. Prav tako tudi diod SMS160.
Prosil bi vas za nasvet, kje in pod kaksnim imenom se dobi te elemente

silica
Član
Član

Pridružen-a: Ned 29 Avg 2004 20:01
Aktiv.: 1.52
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 09, 2005 4:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Simon, namesto 24LC128 lahko vzames tudi STMov M24128
http://www.st.com/stonline/books/ascii/docs/6485.htm
nasel pa bi se tudi kaksen Atmel.

Silvo, ce bos nabavljal samo plosco, kaksen LPC2212 lahko
dobis na moj mail kot vzorec.

LP Tomz

.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 09, 2005 4:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 09, 2005 6:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ziv Boris
Ja po nacrtu sem opazil, da gre za schotky diodo. Na zalost pa po ceniku IC nisem nasel nic na temo SMS ali schotky Sad Se bolj pa me zalosti, da nimajo moznosti na koncu dopisati opombe, kjer bi jim pripisal da pac zelim eno schotky diodo v SMD ohisju Confused ....
No ja bom pac pocakal, da dobijo se tipke potem pa bomo videli kako in kaj.
Hvala za informacije

frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 09, 2005 7:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če uporabiš iskanje tukaj je na voljo 1N5819, ki jo po ceniku drži tako IC kot HTE. Sicer pa material te plošče ni problematičen in ga je možno spravit skupaj. Večji problem so ARM-i. Kontrolerja v trgovini enostavno ne boš mogel kupit po en kos naprimer. Prijazni Silica je tudi v mojem primeru rešil problem - vendar vsaj sam računam, da bom kako na testni plošči pripravljeno zadevo spravil tudi v življenje. V tem primeru pa bi rad imel možnost material enostavno nabavit. Tule pa mislim, da bi lahko SE, če se je že spravil v serijo tiskanin poskrbel še za neko minimalno zalogo kontrolerjev.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 09, 2005 7:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 1 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni