|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Ned Feb 22, 2009 2:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Kakšen mikrokrmilnik? Daj obesi kodo, pa boš lažje dobil odgovor. Vprašuješ preveč splošno v stilu: "Nekaj mi ne dela, kaj sem naredil narobe?", povedal pa nisi kaj je ta nekaj.
 _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Ned Feb 22, 2009 1:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uprabi mikrokotroler ki ima 3 PWM izhode, Mega8 naprimer. Izhodno frekvenco narihtaš na 500Hz, z duty-cyclom pa potem spreminjaš smer. Ker se to vse dogaja z interrupti in avtomatsko, ti ostane še OGROMNO časa za računanje poti. _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dragoon Član

Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 21:51 Prispevkov: 452 Aktiv.: 2.05 Kraj: Trojane
|
Objavljeno: Ned Feb 22, 2009 1:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
ima kdo kakšno pametno idejo za ohišje robota? imam brata, ki so ga te zadeve malo potegnile, pa bova nekaj izdelala da se bo lahko učil na konkretnem primeru.
imel naj bi možnost menjavanja, prestavljanja senzorjev, enkrat bi sledil črti, drugič labirint, ...
se dobijo legice v posameznih kosih? kje bi našel tako podvozje kakor je v prvem postu te teme? kar smo imeli doma smo vse potalali okrog mlajši generaciji - zdaj mi je žal...
glede krmiljenja servotov: lahko si narediš softverski pwm, ali pa hardverskosoftverski pwm: v interrupt rutini povečuješ števec, glede na ta ševec pa potem postavljaš izhodne bite - kar v main(). poljubno število pwm kanalov.
možnosti je ogromno. _________________ LP, Mitja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gladiator Neznanec

Pridružen-a: Sre 06 Maj 2009 10:44 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Sob Okt 22, 2011 1:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bi bil kdo tako prijazen in bi mi poslal na mail načrt robota(torej PDF dokumet) ker sam nimam statusa aktivnega člana.
lp
edit: email mu sporočim po zs |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni