|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
BojanR Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52 Prispevkov: 693 Aktiv.: 3.31 Kraj: Vnanje Gorice
|
Objavljeno: Pon Mar 16, 2009 1:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas pa so se po celi hiši ponoči prižgale luči (kar me je ob veliki nejevoji, prebudilo). In to tista večina, ki so gnane preko impulznih relejev. Pa to kljub dejstvu, da so ti releji z resetom, kar pomeni, da naj bi se ob vsaki motnji, tudi če je prižgan, ugasnil.
Tudi dobra stran ima izgleda svojo slabo plat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.79 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Pon Mar 16, 2009 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas ni bilo nič. Ponavadi se resetira ura na štedilniku, pa se ni. Tako da ni bilo pri nas izpada. _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.21 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pon Mar 16, 2009 9:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da to ni bil izpad v pravem pomenu besede, ampak motnja, ki je zbegala občutljive naprave in se uspela prebiti mimo UPS naprav.
Doma sem ugotovil, da se je skegljalo tudi laserskemu tiskalniku, ga je bilo treba izklopiti iz elektrike in vklopiti nazaj, da je začel normalno delovati. Prej je ob poskusu tiskanja začel sporočati, da nima papirja, čeprav je pladenj poln...
Imam občutek, da bodo serviserji in vzdrževalci imeli zaradi tega dogodka kar nekaj dela. Vsaj, kot mi je omenil brat, je v firmi kjer dela, včerajšnji dogodek naredil kar nekaj škode (izpad proizvodnje in nekaj okvar na opremi). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.68 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Pon Mar 16, 2009 9:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko sem dones zjutra šel na prakso, sem ugotovil, da so bili problemi le kak kilometer od kraja kjer živim. V firmi je skurilo dva UPSa, vse mašine so bile resetirane, računalniška mreža je bila sesuta. _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1671 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Pon Mar 16, 2009 10:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas ni bilo nič. Sicer imam v kuhinjski uri pomožno 9V baterijo, medtem ko ima ura v moji sobi še dobro kondenzatorje - da prenesejo poldrugo sekundo dolg izpad. Računalnik pa bi se sicer ugasnil če bi mrknilo za manj kot pol sekunde, ampak zjutraj je še vedno delal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni