|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Jun 06, 2005 12:00 pm Naslov sporočila: Security Error |
|
|
Kot skoraj vsak dan sem hotel pogledati e-pošto na Yahoo-ju. Po vtipkanju gesla mi je normalno pokazalo mape. Ko pa sem kliknil na Inbox se mi je odprlo sporočilo o napaki, ki ga do sedaj nisem še nikoli videl - v priponki.
Naj še omenim, da v zadnjem času na sistem nisem instaliral ali uporabljal nobenih programov ali strani, ki uporabljajo certifikate.
Za kakšen varnostni certifikat naj bi tukaj šlo?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
97.9 KB |
Pogledana: |
40 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Jun 06, 2005 12:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da se ta certifikat namesti sam, ko instaliraš odjemalca pošte. Vrjetno je potekel. Nekaj podobnega se je dogajalo nekaj časa nazaj s pošto na Najdi.si. Sam uporabljam kot odjemalec pošte Thunderbird. Kar nekaj časa mi je težilo s tem, da je certifikat potekel. Na kar se mi je čez čas odprlo okno, z spročilom, če želim certifikat obdržati. Tisto sem potrdil. Sedaj deluje normalno. Certifikat po moje pripravi ponudnik spletne pošte.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
b0j3 Član

Pridružen-a: Sre 07 Apr 2004 19:52 Prispevkov: 117 Aktiv.: 0.49
|
Objavljeno: Pon Jun 06, 2005 12:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tako kot je že rekel Silvo, gre za certifikat, ki ga uporabljaš za enkriptiranje varne povezave (https). Ker je veljavnost certifikata potekal, te vsakič spomni na to.
Certifikat mora obnoviti ponudnik strani.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6735 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pon Jun 06, 2005 12:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poštni strežniki uporabijo varno povezavo običajno samo v fazi preverjanja gesla. Če sem videl prav, izdajatelj omenjenega certifikata nima kaj dosti zveze s tvojim ponudnikom e-pošte. Obstaja nekaj možnosti, da gre za poskus vdora na stran ponudnika pošte. Mogoče nekaj podobnega. V vsakem primeru bodi previden pred sprejetjem takega certifikata.
Lp, Frenki
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Pon Jun 06, 2005 2:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot sem že omenil mi je bil ta certifikat ponujen šele po vstopu v predal, ko je bilo geslo že sprejeto. To je bila prva stvar, ki se mi je zazdela sumljiva. Druga nenavadnost pa se mi zdi verjetnost povezave med "yahoo.com" in nekim "eur.a1.yimg.com" tako kot je omenil Frenki.
Hvala za odgovore!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Čet Jun 16, 2005 11:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta napaka se mi ni v zadnjih 10. ni dneh več ponovila, čeprav nisem nameščal nobenih certifikatov ali spreminjal nastavitev. Trenutno pošta in ostalo dela BP.
Imam pa novo vprašanje in da ne odpiram nove teme, ker verjetno spada v isto tematiko, bom vprašal kar tukaj.
Ko sem brskal za DMA nastavitvami sem slučajno odprl Computer Management in opazil, da so vsi diski v sharing-u, čeprav tega nisem vključeval niti niso vidni v LAN mreži. Na vseh sem izklopil sharing in ko sem ponovno zagnal računalnik so bili spet vsi diski (razen flopija in CD pogonov) spet nastavljeni na sharing. Zakaj se to vključuje?
Imam XP-je SP2, sistem pa je protivirusno pregledan z NAV in Sophos Sweep. Imam instaliran Remote Administrator, vendar je funkcija SERVER izključena, ker ga uporabljam samo za mrežni nadzor drugega računalnika.
Hvala za odgovore in pojasnila.
LP
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
57.87 KB |
Pogledana: |
24 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6735 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pet Jun 17, 2005 12:30 am Naslov sporočila: |
|
|
V kateri grupi pa je uporabnik, s katerim si prijavljen? Tole ($) so administrativni share-i.
Lp, Frenki
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Pet Jun 17, 2005 12:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Na tem računalniku nimam določenih nobenih grup ali user-jev, če si mislil na to. Only me for all.
Je potem to edini "vzrok" sharing-ov in ima le strah ?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Jun 17, 2005 7:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Kot ti je napisal Frenki, to so administratorski share-i za dostop do diska administratorju na lokalnem računalniku. Iz Windows Explorer-ja pa vrjetno ne vidiš, česa share-nega, česar ne želiš?
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Pet Jun 17, 2005 11:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Silvo točno tako. V Windows Explorerju niti iz sosednjega računalnika v LAN-u se ti diski ne vidijo.
Odgovor Frenkija in tvoja potrditev mi je sedaj čisto jasna in logična ... oznaka ($) pomeni administratorski share!
Hvala obema
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hexub Neznanec

Pridružen-a: Pet 16 Dec 2005 10:22 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Tor Dec 20, 2005 5:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni!
Tudi jaz imam na racunalniku vklopljen administratorski share pa me zanima kje bi lahko to izklopil. Namrec v mrezi imam 5 racunalnikov in od teh petih ima samo eden vklopljen share na C in D disk. Drugi racunalniki ne vidijo sharanega diska toda lahko se povezem na njega preko net use ukaza.
Torej kako to stvar izklopiti?
Lp, HeXuB
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Dec 21, 2005 12:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
kat jaz vem, se tega ne da enostavno izklopiti. tisti $ pomeni da share ni viden v mreži, če pa veš da je tam, ga lahko "na slepo" vtipkaš in dela.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni