|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Marjancek84 Član

Pridružen-a: Ned 17 Jun 2007 22:08 Prispevkov: 22 Aktiv.: 0.10 Kraj: Mihovci
|
Objavljeno: Tor Maj 19, 2009 1:52 pm Naslov sporočila: kako deluje? |
|
|
Pozdravljeni,
zanima me, če morda kdo ve, kako je narejen adapter, da ti elektrika ne vdari nazaj na drugi strani adapterja, kjer nebi smela? mislim katere elemente vsebuje?
http://www.elektrofachmarkt-online.de/Media/Shop/reise.jpg
lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70768.02
|
Objavljeno: Tor Maj 19, 2009 2:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Marjancek84 Član

|
Objavljeno: Tor Maj 19, 2009 2:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
aja, torej je zadeva rešena čist mehansko, jaz sem namreč upal, da se v tejle napravici skriva rešitev za moj problem, namreč imam žarnico, na katero imam pripeljani dve fazi (iz dveh različnih stikalnih sklopov) in bi rad, da če prižgem žarnico s stikalom v prvem sklopu, da mi pride faza samo do žarnice, ne gre pa naprej po drugi liniji, kjer imam možnost dobit drugo fazo(iz drugega sklopa menjalno-križne kombinacije). ima vseeno kdo idejo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Zare Član

Pridružen-a: Tor 17 Mar 2009 20:25 Prispevkov: 18 Aktiv.: 0.09 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Maj 19, 2009 2:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
misliš tole:
ena žarnica oz luč bi imela dva stikala za vklop/izklop, ki ne bi bila odvisna eden od drugega vendar bi lahko neglede na položaj enega stikala, vklopil oz izklopil luč na drugem stikalu in obratno? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
int47 Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10 Prispevkov: 2104 Aktiv.: 8.87 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Maj 19, 2009 3:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uporabiš dve žarnici ?
Druga možnost bi lahko bila uporaba dveh relejev (1x mirovni in 1x delovni kontakt), ki se medsebojno blokirata (prvi rele prepreči vklop drugega).
Če lahko kje dobiš "trajno fazo" bi šlo tudi z dvema relejema z 1x delovnim kontaktom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Marjancek84 Član

|
Objavljeno: Sre Maj 20, 2009 9:36 am Naslov sporočila: |
|
|
dve žarnici imam sedaj, vendar bi rad naredil na eno, ker pride namontirana taka plafoniera, releji pa tudi ne pridejo v poštev verjetno, ker rabim logično kombinacijo ALI ALI. Da malce objasnim situacijo:
Celotno stopnišče prižigajo 2 menjalna in eno križno stikalo, in je povezano na 4 žarnice v stopnišču, spodnjo žarnico pa bi rad prižigal z enim stikalom posebaj v najnižjem prostoru ali pa preko tega menjalno-križnega stikalnega sistema. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni