|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Jernej>18 Član

Pridružen-a: Čet 21 Maj 2009 14:20 Prispevkov: 62 Aktiv.: 0.32 Kraj: zasavje
|
Objavljeno: Ned Maj 24, 2009 7:44 am Naslov sporočila: računalnik motorja (okvara) |
|
|
doma imamo veliko težavo:
ford mondeo 1.6 letnik 1998 je lepega dne nehal delovati (vžigati). no ja še prej je vžigal ampak si moral večkrat obrniti kjuč kot že rečeno je sedaj avto "mrtev". seveda smo ga peljali na servis kjer je dobil diagnozo okvara računalnika motorja. nov computer pride 1700 evrov ( več kot vrednost celotnega avtomobila)kot so rekli, če namga naročijo iz nemčije kar se pa seveda ne splača. vidim, da ste na forumu resnično mojstri in me zanima, če zna kdo popravljati te računalnike motorja osebe s katerimi sem govoril so dejale, da je fordove zelo težko oz. skoraj nemogoče.sedaj avto stoji že pet mesecev drugega računalnika pa ne dobimo, ker je ta omenjeni ford glx računalnike dobim pa le za clx, ki pa nikakor ne paše. avta pa nam je žal dati stran, ker je dobro služil in je za svoja leta dobro ohranjen, sedaj pa na dežju propada.v kolikor se kdorkoli kaj spozna na te reči naj se javi! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1671 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Ned Maj 24, 2009 9:31 am Naslov sporočila: Re: računalnik motorja (okvara) |
|
|
Jernej>18 je napisal/a: |
no ja še prej je vžigal ampak si moral večkrat obrniti kjuč kot že rečeno je sedaj avto "mrtev". |
Če ima kodirni ključ, potem poglej antenico okoli ključavnice ob volanu. Možno da slabo komunicirata med sabo.
Če pa se motor sploh ne obrne, pa znajo biti tudi izrabljene krtačke v zaganjalniku. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zlabo Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 21:38 Prispevkov: 283 Aktiv.: 1.33 Kraj: Domžale-Kamnik
|
Objavljeno: Ned Maj 24, 2009 11:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj ni GLX in CLX samo vrsta opreme? Gledam v Autodati in sicer piše da je imel mondeo tega letnika 5 različnih tipov 1.8 115HP motorjev (RKB,RKF,RKH,RKJ in RKK), a so vsi praktično enaki, na hitro sem pogledal in mislim da so tudi računalniki enaki... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.28 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Maj 24, 2009 12:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dajte malo avtoodpade poklicat, sigurno se najde. Več kot 20eur po mojem ne bodo vzeli za rabljen ecu. Je pa treba vzet tudi ključe itd kar rabiš za kodo. Med Ključi potem prestaviš čip s kodo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jernej>18 Član

Pridružen-a: Čet 21 Maj 2009 14:20 Prispevkov: 62 Aktiv.: 0.32 Kraj: zasavje
|
Objavljeno: Ned Maj 24, 2009 1:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
ford mondeo clx in pa glx imata zagotovo drugačen računalnik, ker so že priključki malo drugačni pa četudi gre za avto isti letnik.
poklical sem že mnogo avtoodpadov šel sem tudi v veliko štango kjer ima nekdo samo z forde avtoodpad pa je imel človek preko 100 računalnikov pa nobeden ni bil pravi. cena rabljenega računalnika pa se giba od 50 do 60 EUR.
Še eno tako skrpucalo pa letiš ! VolkD |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tonci Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14 Prispevkov: 629 Aktiv.: 3.06 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Ned Maj 24, 2009 1:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglej na bolhi, ebayu! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dragoon Član

Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 21:51 Prispevkov: 452 Aktiv.: 2.05 Kraj: Trojane
|
Objavljeno: Ned Maj 24, 2009 1:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
1.6 ali 1.8?
1.6 motorji so trije tipi, L1J, L1N, L1N/Q. vsi trije imajo enak konektor za računalnik. da ne bi imel nekdo ki ima doma preko 100 fordovih računalnikov enega enakega tvojemu....
vsekakor ni nujno da je vzrok v računalniku, prej bi rekel da kak senzor ne daje informacije ali pa da so ključu zanič, kakor so ti povedali že zgoraj.
drugače računalnike popravljajo v črnučah, chiptuning, ni pa to nobena vesoljska tehnika, vsakdo z nekaj izkušnjami in komponent testerjem bi se ga upal lotit.
ps: sodeč po avtodati imajo tudi 1.8 motorji isti pinout na računalniku, tako da gre lahko za napako v autodati, če imaš ti drugačnega. ali pa imaš neko čudno verzijo, ali pa nisi odšraufal in iskal prave škatle iz avta. _________________ LP, Mitja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zlabo Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 21:38 Prispevkov: 283 Aktiv.: 1.33 Kraj: Domžale-Kamnik
|
Objavljeno: Ned Maj 24, 2009 1:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Opa, se opravičujem, prej sem gledal 1.8 motorje, namesto 1.6, no saj tako kot je rekel dragoon,vseeno imajo vsi računalniki isti pinout...
Dragoon katero autodato imaš? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
medo 23 Neznanec

Pridružen-a: Pon 20 Okt 2008 21:35 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.04 Kraj: Moskva
|
Objavljeno: Ned Maj 24, 2009 4:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Veliko računalnikov se najde po odpadih v Italiji in Nemčiji.
Bilo pa bi veliko lažje če bi se vedela katera napaka je na računalniku. Katera funkcija ne dela. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni