www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Fakulteta za elektrotehniko
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sortaj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51
Aktiv.: 3.76
Kraj: Med Vipavo in Štanjelom

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 25, 2009 10:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dobro no, fantje!
ne se kregat, da ne bo tema pristala v smeteh!
sicer pa sem danes še s profesorjem govoril...
dejstvo je, da nihče ne ve, kako bo v bolonjskem sistemu.
ker je to italijanski sistem in je njihov tudi devetletka si mislim, da je vse skupaj eno s*****!

lp

Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.06

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 25, 2009 10:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sraka, dobra! Laughing
nakamichi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51
Aktiv.: 3.53
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 25, 2009 10:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še dobro da počasi končujem, saj ta bolonjski bo prinesel malo ali praktično nič dobrega. Vsaj do takšnih zaključkov sem prišel po daljšem pogovoru z enim od prof. na naši fakulteti, razočaranje je tako na strani pedagogov, ki morajo spuščat kriterije znanja, kot s strani študentov zaradi prenapolnjenosti urnika in domačega dela.

Še vedno pa mislim, da je dosedanji študijski program dober, skupaj z praktičnim delom, ki malo prehiteva predavanja je mogoče ogromno odnesti od študija. V glavo ti pa seveda nič ne pade.

L.P.,
Miha
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.15
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2009 8:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo, da se malo pohvalim Very Happy

Danes sem naredil še zadnji izpit na UNI FE. Zdaj se je pa treba diplome lotit.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
CV
Član
Član

Pridružen-a: Pon 27 Apr 2009 23:30
Aktiv.: 0.20
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 14, 2009 2:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glitch je napisal/a:
Hm... kaj je zdaj cilj, priti do znanja ali do diplome?

Pomoje je večini cilj priti do diplome?

Saj skoraj v vsaki temi, ko kdo sprašuje za pomoč pri domači nalogi/seminarski, nekdo zafrkava v smislu, kako je naredil faks (prišel do diplome), če pa nima pojma o elektrotehniki.

Sam pa še ne vem če bi se sploh vpisal na fakulteto Rolling Eyes Think Confused

V srednji šoli sem pridobil premalo znanja, ocene sem imel od 2-5...

Ne vem če si mi splača narediti še 5. predmet na poklicni maturi, da se potem vpišem na UNI?
Ali je boljše VSŠ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tonci
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14
Aktiv.: 2.92
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 14, 2009 3:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

CV

Dosti študentov se vpiše na UNI in se kasneje prepišejo na VSŠ. Ne vem, kako bo po reformi! Sem pa letos videl veliko študentov, ki so končali VSŠ in delali še izpite, da so se prepisali na UNI! Ta ideja se mi zdi ok, ker imaš vsaj eno izobrazbo in potem, če ti UNI ni všeč, pač opustiš študij, neko izobrazbo pa imaš!

Glede znanja je pa tako, na vsakem faksu ga lahko dobiš, če ti je to le interes, če pa ti je pomemben samo papir (diploma), pa greš po liniji najmanjšega odpora! Odločitev je na posamezniku!
Nazaj na vrh
CV
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 14, 2009 3:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nekaj informacij je tudi tukaj: http://www.student-info.net/index.php/fe/novice/ID/56059/Bodoci-studentje-fakultete-za-elektrotehniko-sprasujejo

je dosti takšnih ki niso še imeli opravka z elektrotehniko in so se vseeno vpisali.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 22.60

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 14, 2009 3:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

CV je napisal/a:
V srednji šoli sem pridobil premalo znanja, ocene sem imel od 2-5...

Ne vem če si mi splača narediti še 5. predmet na poklicni maturi, da se potem vpišem na UNI?
Ali je boljše VSŠ?

Srednja sola nima prav veliko zveze s faksom, ker se bos prakticno vse ucil od zacetka, razen dela matematike, ce si pridno sledil v srednji soli. Posledicno ne mores sklepati iz (ne)uspesnosti v srednji soli na (ne)uspesnost na faksu. Vse je odvisno od cloveka.

Kaj je boljse ? Tisto, kar bos naredil in imel od tega kaksno korist.

CV
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 14, 2009 3:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

največjo korist bi imel da bi šel takoj delat (za plačo do 1000€), pa da nekaj privarčujem in da odprem kakšno svoje podjetje.

ampak glede na znanje ki ga imam to sigurno ne bi bilo povezano z elektrotehniko.

če pa grem študirat pa bom verjetno izbral VSŠ, če bo še sploh kaj prostih mest za vpis.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 22.60

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 14, 2009 4:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ce te ze zdaj zasipajo s ponudbami za delo za 1000 EUR/mesec, potem faksa res ne rabis ...
Crillin
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Maj 2008 10:52
Aktiv.: 0.18
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 02, 2009 11:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Piporočam, da če se le da, da ne delate še zraven študija, ker se to zavleče potem na veliko, gre kako leto mimo pa ne narediš 2 izpita skupej... Posebej tistim, ki so se v tem letošnjem letu vpisali na UNI, ki je tudi zadnje leto saj se s septembrom začne bolonjska zato ne smejo sploh padit ali ponavljat, ker imajo cajt samo do rednega konca. Sepravi cca 5 let. Tako da za ene vsekakor ni fer. Najbolj bi bilo pametno počakati to leto pa se upisati na nov program... za tiste ki ne mislijo delat redno... Edino če končaš vsš pa potem naprej.
tmagdi
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 10 Jan 2009 15:08
Aktiv.: 0.03
Kraj: hotiza

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 05, 2009 12:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

samo učite se da ne padete v bolonjski sistem ker se boste morali sproti učiti in nakoncu boste še imeli manjšo stopnjo izobrazbe kot pa jo imate po starem sistemu Sad
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.46

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 05, 2009 12:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako se pa preverja prisotnost na predavanjih?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 38.07
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 05, 2009 3:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Do sedaj se je ni preverjalo.
Poznam le enega profesorja, ki je na predavanjih samo direktno bral s prosojnic. Ker ni bilo zanimivo, ni bilo študentov na predavanjih. Le ene 4 smo redno hodili tja. Tistih par obrazov si zapomni in potem dobiš za 1 ali 2 višjo oceno na izpitu Wink

ljudsko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19
Aktiv.: 5.39
Kraj: Koroška-Mežica

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 08, 2010 4:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, tudi jaz se odločam. Zdaj hodim v 4. letnik srednje šole in bom tudi opravljal poklicno maturo. Za peti predmet pa bom verjetno vzel elektrotehniko, ki jo bom opravljal na SERŠ-u. Zdaj pa me zanima, kako je s tem petim predmetom, ki ga opravljaš na drugi šoli. Je to kakšna raziskovalna naloga ali ti povejo kaj moraš znat in opravljaš izpit?
Ko to opravim, pa se nameravam vpisati na FER-i smer elektrotehnika-UNI. Naprej pa elektronika, če mi bo uspelo.
PS.: Vsak, ki nekaj pove o VSŠ in UNI, pove samo to, da je UNI bolj teoretično usmerjen, VSŠ pa več prakse. UNI je primernejši za tiste, ki imajo "zic-leder". Je vse to res? Prosim, naj mi odgovori nekdo, ki je bil na obeh in je to dejansko izkusil.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 5 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 232 dni