|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2743 Aktiv.: 13.21 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Sre Jul 29, 2009 9:01 pm Naslov sporočila: Zvočni signal za smernike |
|
|
Za začetek en lep pozdrav.
Pri motorju bi rad montiral neko napravo, ki bo dajala zvočne signale, ko se prižigajo smerniki. V mislih sem imel razne brenčače/piskače, vendar imajo prav grd zvok (vsaj kolikor jaz poznam). Zanima me, kje bi dobil piskača, ki ima podoben zvok, kot v avtomobilu, ko so prižgani smerniki? Bi bilo potrebno kakšno vezje za to, ali je zadostuje napetost 12 V, ki je na motorju? Kakšni so piezo piskači? So primerni za to? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.90 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Jul 29, 2009 9:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vzemi kak mali lowcost mikrokontroler PIC10xx,12xx, Tiny12, 13... dodaš en piezo generiraj PWM ... tole napišeš v par vrsticah... _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Sre Jul 29, 2009 10:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
... razen da za lep ding-ding ne bo samo par vrstic. Ce je dovolj pisk-pisk s konstantno frekcvenco, je pa dovolj en timer 556 in nekaj sare okoli njega. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektronika Član

Pridružen-a: Pet 14 Okt 2005 11:30 Prispevkov: 32 Aktiv.: 0.14 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Avg 11, 2009 3:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem vzel kar piskač od stareda elektronskega Iskrinega telefona. Pol vežeš vsako stran žmigavcev preko diode na piskač in to je to. Sliši se kot da bi šel tovornjak rikverc....
Sicer pa piskač dobiš v HTE... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni