|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
KMX Član

Pridružen-a: Sre 28 Jan 2009 16:49 Prispevkov: 308 Aktiv.: 1.54 Kraj: NOVA CERKEV
|
Objavljeno: Sre Sep 16, 2009 2:19 pm Naslov sporočila: Električna črpalka |
|
|
Pozdravljeni!
Zanima me, kje je možno dobiti električno vakuum črpalko za servo ojačevalnik zavor.
Če jo je pa težko dobiti, bi pa prosil za kak nasvet, kako bi mehansko gnani črpalki dodal kak 12V elektromotor.
Hvala!
Lp, Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.21 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sre Sep 16, 2009 8:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni bolj enostavno, če motor z notranjim izgorevanjem ustvari vakum za servo zavore? Tudi mnogo bolj zanesljiv je tak sistem, kot nek elektro motor in vakum pumpa oz. kompresor (odvisno kam kaj priklopiš).
Ali gre za neko drugo aplikacijo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KMX Član

Pridružen-a: Sre 28 Jan 2009 16:49 Prispevkov: 308 Aktiv.: 1.54 Kraj: NOVA CERKEV
|
Objavljeno: Sre Sep 16, 2009 9:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda gre za motor z notranjim izgorevanjem, vendar gre za dizel motor in zato sem malo skeptičen, če bo ustvaril dovolj vakuma. Jutri bom tudi to preiskusil
Kam se ponavadi priključujejo servo ojačevalniki?
Jaz sem imel namen priklopiti na kolektor zraka med zračnim filtrom in motorjem.
Hvala!
Lp, Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.98 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Sep 16, 2009 10:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
KMX je napisal/a: |
...
Kam se ponavadi priključujejo servo ojačevalniki?
Jaz sem imel namen priklopiti na kolektor zraka med zračnim filtrom in motorjem.
|
Dizel ravno tako sesa zrak in ustvarja vakum kot bencinar. Tukaj ni težav.
Servo je treba priklopit na sesalni kolektor takoj za zračno loputo gasa kjer je dovolj vakuma. Tam kjer planiraš ti pa ga res ne bo dovolj ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.99
|
Objavljeno: Sre Sep 16, 2009 10:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iztok je napisal/a: |
Dizel ravno tako sesa zrak in ustvarja vakum kot bencinar. Tukaj ni težav.
Servo je treba priklopit na sesalni kolektor takoj za zračno loputo gasa kjer je dovolj vakuma. Tam kjer planiraš ti pa ga res ne bo dovolj ...  |
To bi res rad videl
Dizli imajo te črpalke ponavadi gnane preko jermena.
lp _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KMX Član

|
Objavljeno: Sre Sep 16, 2009 10:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, motor je KUBOTA 1200 in nima te lopute. Vrtljaji motorja so regulirani le z količino vbrizganega goriva, prav zato pa je težko najti mesto, kjer bi se ustvarjal dovolj velik podtlak za delovanje servo ojačevalnika brez vakum črpalke.
Ali kljub temu, da nima te lopute, obstaja vakuum za delovanje ojačevalnika?
Verjetno bo potrebna črpalka...
Hvala za pomoč!
Lp, Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KMX Član

|
Objavljeno: Sre Sep 16, 2009 10:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekdo me je prehitel...
Ali kdo ve, kje bi dobil takšno črpalko? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.99
|
Objavljeno: Sre Sep 16, 2009 10:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Avtoodpad.
Vem, da jo ima nissan patrol 2,8TD.
Izgleda kot ena hidravlična pumpa, notri so grafitni tekači, princip je podoben kot pri pnevmatskem orodju ali hidrovane kompresorjih.
lp _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KMX Član

|
Objavljeno: Čet Sep 17, 2009 10:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmmm, Nissam Patrola bo verjetno težko najdit. Zasledil sem črpalke, ki jih uporabljajo pri električnih avtomobilih in so gnane z elektromotorjem, vendar jih ne najdem na evropskih straneh (Kitajci).
Če skučajno kdo pozna kakšmno firmo, ki izdeluje kaj takega, se lepo priporočam.
Ima še kdo kak drug predlog, kako ustvariti vakuum?
Zanima me še, kolikšen (v številkah) mora biti ta podtlak.
Hvala!
Lp, Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni