www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Električna črpalka

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
KMX
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Jan 2009 16:49
Aktiv.: 1.54
Kraj: NOVA CERKEV

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 16, 2009 2:19 pm    Naslov sporočila:  Električna črpalka Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Zanima me, kje je možno dobiti električno vakuum črpalko za servo ojačevalnik zavor.
Če jo je pa težko dobiti, bi pa prosil za kak nasvet, kako bi mehansko gnani črpalki dodal kak 12V elektromotor.

Hvala!

Lp, Denis
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.21
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 16, 2009 8:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni bolj enostavno, če motor z notranjim izgorevanjem ustvari vakum za servo zavore? Tudi mnogo bolj zanesljiv je tak sistem, kot nek elektro motor in vakum pumpa oz. kompresor (odvisno kam kaj priklopiš).

Ali gre za neko drugo aplikacijo?
Nazaj na vrh
KMX
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 16, 2009 9:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda gre za motor z notranjim izgorevanjem, vendar gre za dizel motor in zato sem malo skeptičen, če bo ustvaril dovolj vakuma. Jutri bom tudi to preiskusil
Kam se ponavadi priključujejo servo ojačevalniki?
Jaz sem imel namen priklopiti na kolektor zraka med zračnim filtrom in motorjem.

Hvala!
Lp, Denis
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.98
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 16, 2009 10:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

KMX je napisal/a:
...
Kam se ponavadi priključujejo servo ojačevalniki?
Jaz sem imel namen priklopiti na kolektor zraka med zračnim filtrom in motorjem.

Dizel ravno tako sesa zrak in ustvarja vakum kot bencinar. Tukaj ni težav.
Servo je treba priklopit na sesalni kolektor takoj za zračno loputo gasa kjer je dovolj vakuma. Tam kjer planiraš ti pa ga res ne bo dovolj ... Wink
Nazaj na vrh
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 16, 2009 10:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok je napisal/a:

Dizel ravno tako sesa zrak in ustvarja vakum kot bencinar. Tukaj ni težav.
Servo je treba priklopit na sesalni kolektor takoj za zračno loputo gasa kjer je dovolj vakuma. Tam kjer planiraš ti pa ga res ne bo dovolj ... Wink

To bi res rad videl

Dizli imajo te črpalke ponavadi gnane preko jermena.

lp

KMX
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 16, 2009 10:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, motor je KUBOTA 1200 in nima te lopute. Vrtljaji motorja so regulirani le z količino vbrizganega goriva, prav zato pa je težko najti mesto, kjer bi se ustvarjal dovolj velik podtlak za delovanje servo ojačevalnika brez vakum črpalke.

Ali kljub temu, da nima te lopute, obstaja vakuum za delovanje ojačevalnika?
Verjetno bo potrebna črpalka...

Hvala za pomoč!

Lp, Denis
Nazaj na vrh
KMX
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 16, 2009 10:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekdo me je prehitel... Very Happy

Ali kdo ve, kje bi dobil takšno črpalko?
Nazaj na vrh
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 16, 2009 10:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Avtoodpad.
Vem, da jo ima nissan patrol 2,8TD.
Izgleda kot ena hidravlična pumpa, notri so grafitni tekači, princip je podoben kot pri pnevmatskem orodju ali hidrovane kompresorjih.
lp

KMX
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 17, 2009 10:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmmm, Nissam Patrola bo verjetno težko najdit. Zasledil sem črpalke, ki jih uporabljajo pri električnih avtomobilih in so gnane z elektromotorjem, vendar jih ne najdem na evropskih straneh (Kitajci).

Če skučajno kdo pozna kakšmno firmo, ki izdeluje kaj takega, se lepo priporočam.
Ima še kdo kak drug predlog, kako ustvariti vakuum?

Zanima me še, kolikšen (v številkah) mora biti ta podtlak.

Hvala!

Lp, Denis
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni