www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

steklena (keramična) kuhalna plošča
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.21
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 19, 2009 4:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Konec koncev, nihče ti ne brani kupiti tako uporovo žico in jo po oblikovanju zamenjaš na pokvarjeni plošči.

Če uspe, boš imel pripravljeno originalni rezervni del za naslednjič. Če bo zate, imaš prihranek, če delaš za druge, pa ekstra profit.

Če ne bo uspeha, boš tudi vedel zakaj prodajajo komplet.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jozekuch
Član
Član

Pridružen-a: Ned 06 Apr 2008 15:47
Aktiv.: 0.77
Kraj: Brezova reber

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 21, 2009 11:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A-ja-jaj

Sem bil že ponosen,
ker me je namesto
"cca. 200 EUR je popravilo, bolje da daste še 200 zraven, pa boste imeli novo ploščo"
vse skupaj koštalo:
nekaj veselja s "šraufanjem + 28 EUR.

Zakompliciralo se je:
na eni strani sosednje plošče se je nekaj svetilo, kot bi "šmelcalo"
(glej A). Morda je bilo tako že tudi prej pa nismo opazili itd.

Vse skupaj sem zopet razdrl. Nič ni bilo videti posebnega.

Sem pa mimogrede slučajno ugotovil, da imam celo ohišje pod tokom (napetostjo?)
(na "fazenprüferju" sveti lučka)
In sicer:
Po rumenozelenem kablu (t.i.ozemljitev?), ki je priključen na ohišje (glej B), , pride od nekod tok. Ta kabel pride iz enote (glej C), v katero pride najprej tok iz omrežja.
Zdaj pa tisto kar me še dodatno bega:
Če se kovinski del te enote malo dotakne ohišja med njima rahlo "šmelca".
Če med to enoto in ohišjem ni stika je v kablu (torej tudi v ohišju) tok.
Če pa je med enoto in ohišjem stik, v ohišju ni toka.

balagan jpg iz C (abc).jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  127.68 KB
 Pogledana:  16 krat

balagan jpg iz C (abc).jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.88
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 23, 2009 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slabo vidim kaj vse je v enoti C, toda zdi se mi da ne more biti kaj več kot nekaj klem, oziroma priključnih terminalov, kamor so pač privite žice. Poglej če ni kaj mokro, počena plastika, umazanija, ali karkoli kar ne bi smelo biti tam.

Če si opazil prasketanje pri priključku plošče, potem je možno da gre za slabe stike, oziroma zrahljane konektorje. Tu lahko s kleščami stisneš kontakte (običajno so to kabel čevlji) skupaj, da bodo bolj trdno prijeli.
Če pa se to praskanje pojavi na ohišju, pa je čisto možno da ti grelna žica ali priključek nekje prebija na ohišje. Tu pa je menjava plošče še najboljša rešitev.

Je pa res da faznbrifer ni ravno najboljše merilo za to. Sem imel pralni stroj, kateri je sicer prižgal tlivko če si preizkuševalec pritisnil na ohišje, toda tresel ni nič. Lahko poskusiš na hitro in narahlo zamahniti s hrbtno stranjo prsta po ohišju, za hiter preizkus.

Me pa zanima kakšen FID imaš, da ti ni izklopil če nekaj zares prebija na ohišje?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni