www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Delovna miza
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jan
Član
Član

Pridružen-a: Sob 10 Jun 2006 14:19
Aktiv.: 1.35
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 24, 2009 4:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se vsaj s spajkalnikom ne spečeš čez smučarske rokavice Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.50
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 24, 2009 4:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jan je napisal/a:
Se vsaj s spajkalnikom ne spečeš čez smučarske rokavice Smile

he he,takrat sem pa res na varnem Smile

Kajčmo,usak začetek je težak Wink

piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 24, 2009 4:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V moji delavnici je pozimi skoraj zunanja temperatura. Lani decembra sem par večerov programiral pri skoraj -10°C in potem na ta račun dobil tri tedne bolniške zaradi pljučnice. Za letos imam plinsko peč in kitajski kvarčni grelec Smile
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.43
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 24, 2009 5:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zažigalec je napisal/a:
hehe meni mama zmirej reče: če ne boš pospravljal se ti bodo "žvali zarunale" v tej šari. Cool GregorN na mizi levo vidim nek grozn magnet, koliko wattov je mel zvočnik?? Shocked

Ničkaj posebnega ni bil, nek stari zvočnik 60W 8Ohm.

PZUFIC je napisal/a:
GregorN je napisal/a:
Pospravljanje se res ne obnese dolgoročno ... velja tudi za okolico Very Happy Laughing

Imaš pa isto spajkalno postajo kot jaz le, da je moja sive barve. Kje si jo kupil in kako si zadovoljen z njo?

Kupil sem od kolega, čisto novo, on pa jo je naročil iz Avstrije. Z njo sem zlo zadovoljen, vse kar me moti je to da bi moral vsaj nekaj krat konico dol jemati, namreč prvo sem moral dobesedno odrezati iz grelca ker se je zapekla nanj. Tako da ti priporočam da konico kdaj pa kdaj vzameš dol malce očistiš in daš nazaj.

PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.61
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 24, 2009 6:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz opažam to. In ko sem hotel konico menjati sem jo komaj odstranil. Pa še tista feder podložka dela težave. Naj pa bi bila ta postaja zelo kvalitetna za tako ceno. Meni jo je naročil TV serviser kateri je vedel, da se stvar super obnese. Je pa bila kupljena v TSP elektroniki.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70760.67

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 24, 2009 9:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.

delavnica1.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  81.96 KB
 Pogledana:  219 krat

delavnica1.JPG

Nazaj na vrh
rok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Mar 2009 16:31
Aktiv.: 1.84
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 25, 2009 2:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarE69 kateri labolatorijski napajalnik imaš pod spajkalno postajo?
Jaz ravno enega takšnega iščem. venda so vsi zeeloo dragi (200€+ Doubt )...
Drugače pa: zelo lepa delavnica! Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.78
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 25, 2009 4:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rok je napisal/a:
MarE69 kateri labolatorijski napajalnik imaš pod spajkalno postajo?
Jaz ravno enega takšnega iščem. venda so vsi zeeloo dragi (200€+ Doubt )...
Drugače pa: zelo lepa delavnica! Wink

Ti dvojni so zelo dragi. Ceneje prideš, če kupiš dva enojna(npr. takega kot imam jaz). V pordenone ti pride 50€ na tak napajalnik(30V 5A)

Na sliki spodaj še moja malenkost. Stene niso izolirane, poleti je vroče, pozimi zebe (ves čas zunanja temperatura). Planiram še montažo čim več polic na stene. Ker čene nastajajo plastnice na mizi.

Pod mizo 3 natrpano polne škatle tiskanij od raznih TV, sat, vcr... Za dele v sili(če ravno zmanjka, da ne naročam in plačujem poštnine)

IMG_2759.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.12 MB
 Pogledana:  141 krat

IMG_2759.JPG

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70760.67

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 25, 2009 11:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
pirpy
Član
Član

Pridružen-a: Ned 30 Maj 2004 21:57
Aktiv.: 3.26
Kraj: Topolšica

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 28, 2009 2:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No še moja,pravkar pospravljena Smile

DSC03970.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  487.45 KB
 Pogledana:  108 krat

DSC03970.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
rok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Mar 2009 16:31
Aktiv.: 1.84
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 28, 2009 11:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pirpy, kateri radijski postaji pa imaš na mizi/ nad mizo?
pirpy
Član
Član

Pridružen-a: Ned 30 Maj 2004 21:57
Aktiv.: 3.26
Kraj: Topolšica

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 29, 2009 12:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

th78e in cb zodiak saporo
lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
klemen88
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37
Aktiv.: 3.51
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 22, 2009 1:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

klpzm je napisal/a:
Lp
Sam si pravkar ''gradim'' novo delavnico! Sedaj sem imel prehod skozi njo in pozimi se je hitro shladila če je šel kdo v klet. Namen imam narediti predelno steno z gips ploščami ter svoj vhod.
Od opreme v bližnji prihodnosti, mogoče še ta teden naročim osciloskop vendar se še odločam med namiznim ( OWON PDS5022S ) ali PoScope!

In še slika stare delavnice...od nove bom pripel čez kakšen mesec ali dva!

In tako še jaz objavlam obljubljene slike nove prenovljene delavnice. Preurejal sem jo kakšne 3 mesece. Mankajo mi še police, nekakšen regal z predali ter par malenkosti.

Uredil sem si svoj vhod, na tla položil ploščice, ogrevanje (radiator), konstrukcijo za mize mi je zvaril prijatelj ostalo sma pa delala sama z očetom. Delavnica ima ločeno napajanje za računalnik ter razsvetljavo tako, da v primeru kakšnega koli kratkega stika ne bom izgubil podatkov ter ne bom v temi. Imam tudi svoj dovod iz glavne elektro omarice do komandne plošče kjer imam svoj FID ter varovalke. Na vsaki mizi imam parapetni kanal z vtičnicami, kabelsko ter internetom (RJ45). Vsak parapetni kanal je povezan na svojo varovalko v komandni plošči. Nad komandno ploščo imam 19" LCD za PoScope ter kakšne načrte, da se ne rabim obračati do primarnega zaslona 22" LCD. Urediti še moram komandno ploščo kjer še rabim 2x Usmernik z prikazom toka ter napetosti na 4x20 LCD, potem USB povezavo, LPT, COM ter banana vtikače za 3F, 230V.
Debata o komandni plošči

Celotna invisticija me je do sedaj prišla okoli 600€ brez dela.

Slike za lažjo predstavo:

Delavnica 1.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  46.34 KB
 Pogledana:  64 krat

Delavnica 1.JPG

Delavnica 2.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  41.3 KB
 Pogledana:  54 krat

Delavnica 2.JPG

Delavnica 3.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  42.89 KB
 Pogledana:  47 krat

Delavnica 3.JPG

Delavnica 4.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  44.31 KB
 Pogledana:  147 krat

Delavnica 4.JPG

Nazaj na vrh
Samo87
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 2:14
Aktiv.: 2.18
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 22, 2009 2:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Klpzm, zelo lepo urejeno! Applause
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.45
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 22, 2009 2:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@klpzm. Daj pivo v hladilnik. Pridem do novega leta na obisk Wink
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 5 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni