www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Električni avtomobilček (za 1 osebo)
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dr.1m
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 15:30
Aktiv.: 2.14
Kraj: Goriška Primorska

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 25, 2009 7:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jandam je napisal/a:
Kdo bi bil tako prijazen im mi zrihtal :
1.Motorček od brisalcev (čim močnejši)12V

2.Regulator obratov za ta motor s tem da ne izgublja na moči

Seveda čim bolj poceni,kar ne pomeni zastonj.

ponudbe lahko na pm.
hvala

Naj ti namignem, da boš motorček najceneje našel na kakšnem avtoodpadu. Če ga v Kopru ni, ga boš pa zagotovo našel v okolici Trsta.
Regulator s preprostim 555 pa boš ja zaspajkal sam.

@aly, ja zanimivo, a za moje pojme nauporabno, saj je namenjeno le za zaprte prostore z ravnimi tli.

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.68
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 25, 2009 8:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dr.1m je napisal/a:
@aly, ja zanimivo, a za moje pojme nauporabno, saj je namenjeno le za zaprte prostore z ravnimi tli.

Odlično za po tavelikih sejmih. Oni dvokolesnik, segway, je prevelik. Tega daš pa lahko v prtljažnik ali tudi na avijon.

jandam
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Okt 2007 20:45
Aktiv.: 0.12
Kraj: okolica kp

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 25, 2009 2:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:

Naj ti namignem, da boš motorček najceneje našel na kakšnem avtoodpadu. Če ga v Kopru ni, ga boš pa zagotovo našel v okolici Trsta.
Regulator s preprostim 555 pa boš ja zaspajkal sam.

No recimo ,da motorček dobim.Zopet smo tam...Kje naj dobim ta regulator 555 in kam pospajkat?
Tako ,da bi prosil še ža te podatke.
Kje naj ga nabavim in eno shemo kako povezat.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.69

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 25, 2009 4:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

:google: Rolling Eyes
555 je čip:
http://www.national.com/ds/LM/LM555.pdf
Že samo, če iščeš "555 motor" pod Google slike, ti najde ogromno shem regulacije motorja.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
dr.1m
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 25, 2009 5:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi malce bolje pobrskal po forumu bi najbrž našel to temo: Reguliranje vrtlajev dc motorja Wink
jandam
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 25, 2009 9:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naj napišem ,da nimam pojma o elektoniki tako,da sem se obrnil tukaj,da mi kdo ,ki se spozna to sparvi skupaj.

Preden jaz najdem ta čip,pa kje se ga nabavi in pol kako se to pravilno poveže in zacini ,bo minilo kakšno leto in 1000 vprašan spet tukaj.

Torej spet sem na začetku.
Nazaj na vrh
dr.1m
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 25, 2009 10:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha... v tem je težava. Laughing
Mogoče bi ti bil pripravljen stvar sestavit a si žal malce predaleč pa tudi časa mi primanjkuje. Oprosti. Neutral

jandam
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 28, 2009 7:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej še enkrat kje naj nabavim ta 555 čip?
In če bi mi kdo narisal shemo kako povezat z motorjem.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5
Stran 5 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni