|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dr.1m Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 15:30 Prispevkov: 454 Aktiv.: 2.14 Kraj: Goriška Primorska
|
Objavljeno: Pet Sep 25, 2009 7:58 am Naslov sporočila: |
|
|
jandam je napisal/a: |
Kdo bi bil tako prijazen im mi zrihtal :
1.Motorček od brisalcev (čim močnejši)12V
2.Regulator obratov za ta motor s tem da ne izgublja na moči
Seveda čim bolj poceni,kar ne pomeni zastonj.
ponudbe lahko na pm.
hvala |
Naj ti namignem, da boš motorček najceneje našel na kakšnem avtoodpadu. Če ga v Kopru ni, ga boš pa zagotovo našel v okolici Trsta.
Regulator s preprostim 555 pa boš ja zaspajkal sam.
@aly, ja zanimivo, a za moje pojme nauporabno, saj je namenjeno le za zaprte prostore z ravnimi tli. _________________ Biti ali ne Biti oziroma Bajti? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.68 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Sep 25, 2009 8:12 am Naslov sporočila: |
|
|
dr.1m je napisal/a: |
@aly, ja zanimivo, a za moje pojme nauporabno, saj je namenjeno le za zaprte prostore z ravnimi tli. |
Odlično za po tavelikih sejmih. Oni dvokolesnik, segway, je prevelik. Tega daš pa lahko v prtljažnik ali tudi na avijon. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jandam Član

Pridružen-a: Pon 15 Okt 2007 20:45 Prispevkov: 26 Aktiv.: 0.12 Kraj: okolica kp
|
Objavljeno: Pet Sep 25, 2009 2:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Naj ti namignem, da boš motorček najceneje našel na kakšnem avtoodpadu. Če ga v Kopru ni, ga boš pa zagotovo našel v okolici Trsta.
Regulator s preprostim 555 pa boš ja zaspajkal sam.
|
No recimo ,da motorček dobim.Zopet smo tam...Kje naj dobim ta regulator 555 in kam pospajkat?
Tako ,da bi prosil še ža te podatke.
Kje naj ga nabavim in eno shemo kako povezat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.69
|
Objavljeno: Pet Sep 25, 2009 4:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
555 je čip:
http://www.national.com/ds/LM/LM555.pdf
Že samo, če iščeš "555 motor" pod Google slike, ti najde ogromno shem regulacije motorja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dr.1m Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 15:30 Prispevkov: 454 Aktiv.: 2.14 Kraj: Goriška Primorska
|
Objavljeno: Pet Sep 25, 2009 5:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi malce bolje pobrskal po forumu bi najbrž našel to temo: Reguliranje vrtlajev dc motorja  _________________ Biti ali ne Biti oziroma Bajti? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jandam Član

|
Objavljeno: Pet Sep 25, 2009 9:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naj napišem ,da nimam pojma o elektoniki tako,da sem se obrnil tukaj,da mi kdo ,ki se spozna to sparvi skupaj.
Preden jaz najdem ta čip,pa kje se ga nabavi in pol kako se to pravilno poveže in zacini ,bo minilo kakšno leto in 1000 vprašan spet tukaj.
Torej spet sem na začetku. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dr.1m Član

|
Objavljeno: Pet Sep 25, 2009 10:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aha... v tem je težava.
Mogoče bi ti bil pripravljen stvar sestavit a si žal malce predaleč pa tudi časa mi primanjkuje. Oprosti.  _________________ Biti ali ne Biti oziroma Bajti? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jandam Član

|
Objavljeno: Pon Sep 28, 2009 7:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Torej še enkrat kje naj nabavim ta 555 čip?
In če bi mi kdo narisal shemo kako povezat z motorjem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni