|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Ned Sep 04, 2005 5:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
[g0ran24] je napisal/a: |
Dobi nekje cd Windows XP professional corporate edition |
In kakšna verzija je to? najbrž bom inštaliral kar običajne win xp professional in dal SP2 gor, glede SP2 ga ima kolega originalnega na cd, menda bo dober. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zoran Član

Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44 Prispevkov: 550 Aktiv.: 2.32 Kraj: SG
|
Objavljeno: Ned Sep 04, 2005 5:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
To je verzija, ki je ni potrebno aktivirati.
Vsake druge WIN-XP je potrebno aktivirati bodisi preko interneta )avtomatsko) ali preko telefona (pokličeš na microsoft in jim poveš kodo, ki jo zgenerirajo windowsi, oni pa ti povejo kodo, ki jo vpišeš). V vsakem primeru te preverijo in če so bili WIN že aktivirani jih ne moreš več.
Pred instalacijo preveri vse te zadeve, da ne boš imel težav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

|
Objavljeno: Tor Sep 06, 2005 12:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
xp so na novo inštalirani SP2 in slo pack tudi, AVG antivirus, požarni zid še ne, je kar ta od winSP2 - zaenkrat. Dostopam že iz na novo naloženega, vmes sem nekajkrat z drugega računalnika. Nekaj programov sem že inštaliral, ostalo bom pa več ali manj sproti. Zaenkrat ne opazim, da bi bilo kaj narobe s SP2.
Za varovanje registra in te zadeve sem imel prej ad watch, kaj priporočate.
Mimogrede, ali kdo pozna Spy Sweeper ? za ta program sem zvedel na google in ga potem našel na "oslu" z dodatkom za delovanje vred pa tudi ščiti pred trojanci, vpisi v register in podobno ima pa tudi ščit da sproti skenira vse in se zažene z windowsi vred. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.69
|
Objavljeno: Tor Sep 06, 2005 1:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdownloadaj si Microsoft AntiSpyware beta na njihovi internetni strani. Sem poizkusil že vse (AdAware,SpySweeper,...) in se odločil za tega, ker je našel tudi spyware, ki jih drugi niso. Poleg tega pa imam še EZ Antivirus (seveda z 'zdravilom') |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Tor Sep 06, 2005 3:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Za varovanje registra in te zadeve sem imel prej ad watch, kaj priporočate.
Mimogrede, ali kdo pozna Spy Sweeper ? za ta program sem zvedel na google in ga potem našel na "oslu" z dodatkom za delovanje vred Cool pa tudi ščiti pred trojanci, vpisi v register in podobno ima pa tudi ščit da sproti skenira vse in se zažene z windowsi vred. |
Za čiščenje registra je dober npr. jv16 Power tools, sam pa sedaj uporabljam System mechanic, ki poleg čiščenja registrov očisti še marsikatero drugo navlako na računalniku.Vsebueje tudi defragmentacijo diska.
Za ad/spyware čistit pa uporabljam Spy sweeperja, ki se na testih zelo dobro obnese. Se pa splača imeti kakšna dva taka programčka, ker ti kakšen drugi sigurno dobi še kaj, kar prvi ne.
Omenjenega Microsoft AntiSpyware beta pa še nisem preizkušal, sam če je komaj beta verzija, zna imeti nekaj "hroščkov". Ga bom pa mogoče preizkusil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Tor Sep 06, 2005 6:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta stvar je "beta" ze zelo dolgo. Ne bi me presenetilo, ce bi bilo to zato, ker ga M$ trenutno se nima namena izdati. Ne gre namrec za njihov izdelek ampak za kupljeno tehnologijo (najbrz zato sploh kaj najde ), vprasanje je, kdaj bo nehala biti "beta".
Deluje sprejemljivo dobro, sploh ce upostevas ceno ($0) - ko sem en kup sare dobil avtomatsko courtesy of Internet Exploder, jo je nekaj odstranila, in sicer tisto, cesar Ad-Aware ni zmogel sam. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NUFAN Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39 Prispevkov: 947 Aktiv.: 4.00 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Tor Sep 06, 2005 6:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Egomez:
Si lahko s System mechanic-om zbrišeš tudi kakšne file, ki jih ne bi smel. Recimo, da je človek čisti laik glede tega. Si lahko računalnik kaj poškoduje, če klikne samo gumb, da preišče komp in nato tisto kar najde izbriše.
Sam sem sicer že uporabljal en podoben program, a sem moj pogum pridno šparal. Nisem dosti raziskoval
Zanima me še, kateri od vseh teh programov je najlažji za uporabo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

|
Objavljeno: Tor Sep 06, 2005 7:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Torej je Spy Sweeper v redu, ker se zažene ob zagonu in deluje non stop kot ščit in kontrolira vse. Ali lahko poleg njega naenkrat teče še en tak program, npr adwatch in podobno?
No, sedaj dostopam s tega računalnika brez SP2 ker sem SP2 odstranil in dal gor SP1 Zakaj:
Enostavno zaradi tega, ker ko sem inštaliral BSplayer in ffdshow in AC3, je bila slika precej kockasta in malo zamazana zaradi kock, včasih je bila z istim programom in kodeki slika brez napak in dobra. No, sedaj brez SP2 je spet v redu.
Ali je mogoče kriv SP2 ali mogoče kakšen vrstni red inštalacije ?
Najbrž bom na novo dal vse, ali kaj še ne vem.
Slowfly mi je svetoval da SP2 raje ne, da so problemi, .... saj ostalo je vse delalo OK in nisem opazil da bi bilo kaj narobe, filmi pa tako v BSplayerju in tudi v mplayerju slika kockasta.
Kaj bi bilo narobe? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NUFAN Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39 Prispevkov: 947 Aktiv.: 4.00 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Tor Sep 06, 2005 7:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Reber
Ja lahko poleg spy sweeperja deluje še vrsto drugih podobnih programov. Nekoč sem imel se mi zdi da štiri takšne programe.
Glede SP2 pa jaz nimam kaj pripomnat. Uporabljam ga že od kar je prišel in moram rečt, da do zdaj še nisem imel in niti opazil nobenih problemov. Res pa je, da sem si windowse inštaliral takšne, ki imajo SP2 že integriran. Pravijo, da v tem primeru deluje vse normalno, problemi se začnejo pojavljati, če si SP2 inštaliraš naknadno. Kaj od tega je res, ne bi trdil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

|
Objavljeno: Tor Sep 06, 2005 7:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Inštaliral sem win xp pro, nato SP2 direktno, ker je SP1 že vključen.
CD z že integriranim SP2 pa nimam, tisti od dell verjetno ni dober, ali pa če poskusim, za preizkus.
Ob tej priliki sprašujem vse, ki pogledate kakšen film in imate SP2, ali ste opazili kakšne razlike med običajno namestitvijo in SP2?
Drugače mi je ob inštalaciji šlo vse lepo gladko in brez zapletov, ko pa sem začel z inštalacijami za video pa se je ustavilo ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Sre Sep 07, 2005 1:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Egomez:
Si lahko s System mechanic-om zbrišeš tudi kakšne file, ki jih ne bi smel. Recimo, da je človek čisti laik glede tega. Si lahko računalnik kaj poškoduje, če klikne samo gumb, da preišče komp in nato tisto kar najde izbriše. |
Načeloma ne. Če počistiš temporary datoteke, odstraniš neveljavne povezave, defragmentiraš disk....tu nimaš kaj poškodovati. Pred čiščenjem registra pa jaz ponavadi naredim kopijo registra, če bi mi odstranilo kaj preveč. Ponavadi dobi toliko stvari, da se mi res ne da celega seznama pregledovati. Pa do sedaj mi ni bilo treba še nikoli registra povrniti v prejšnje stanje.
So pa določeni programi, ki globlje posežejo, kjer pa je treba vedeti kaj delaš. Toda med omenjenimi ni nobeden tak.
Sedaj pa na SP2. To so se vlekle obširne debate na forumih. Mnogo ljudem je povzročala nadgradnja probleme. Se dobijo spiski, kjer je našteto, s katerimi programi se ne razume dobro. Pa tudi število hkratnih povezav je omejeno, kar malo omejuje P2P programe( se dobi pa patch za to), pa še kaj se bi našlo.
Ob tej priliki sprašujem vse, ki pogledate kakšen film in imate SP2, ali ste opazili kakšne razlike med običajno namestitvijo in SP2? |
Nisem opazil problemov.
Sedaj pa je pri tebi vprašanje, če jeres kriv SP2. Okol kodekov je tudi cel cirkus, kjer je včasih res pomemben vrstni red namestitve in tudi kompatibilnost med posameznimi kodeki. Zaradi tega jaz najraje naložim kar "kodek pack-e" ki vsebujejo preverjene kombinacije.
Kar se pa tiče ostalega vrstnega reda namestitve, pa je tudi včasih pomembno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sre Sep 07, 2005 11:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Reber
S čim pravzaprav imaš težave pri filmih? Kakšno grafično kartico?
Meni dela vse kot je treba že od prve namestitve WXP. Pa sem namestil že SP1 in SP2 + vse popravke. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

|
Objavljeno: Sre Sep 07, 2005 7:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Grafična je ATI 9200 nekaj takega, 128Mram, vendar mislim da ni problem v grafični, saj je pred ponovno inštalacijo bilo vse v redu, S SP2 pa ne, ko pa sem SP2 odstranil in dal samo SP1 in iste kodeke in player, pa je slika v redu.
Sedaj bom tako ali tako naložil vse še enkrat, ker nekaj ni v redu.
Zanimivo se mi zdi, da se mi sesuva driver za logitech miško, namreč kolešček je hkrati tudi tipka in imam označeno kot dvojni klik. V preteklosti se je ta dvojni klik občasno izklopil, kadar je bilo kaj s sistemom, vendar je ponovni zagon odpravil nedelovanje. Sedaj pa se to kar naprej dogaja, da enostavno ta dvojni klik ne dela več in tudi ponovni zagon ne dela več.
Poskusil bom inštalirati tako kot je bilo prej, vendar ne vem, ali naj naložim najprej samo win xp, potem gonilnike za ploščo in grafično, in kar spada zraven, potem pa Sp1 in slo pack. Ko sem sedaj nalagal sem najprej vse od windowsov potem šele gonilnike.
Nazadnje urejal/a reber Ned Sep 25, 2005 9:18 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[g0ran24] Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27 Prispevkov: 503 Aktiv.: 2.12 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Sre Sep 07, 2005 8:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
reber je napisal/a: |
Grafična je ATI 9200 nekaj takega, 128Mram, vendar mislim da ni problem v grafični, saj je pred ponovno inštalacijo bilo vse v redu, S SP2 pa ne, ko pa [slovenščina je zame španska vas] SP2 odstranil in dal samo SP1 in iste kodeke in player, pa je slika v redu.
Sedaj bom tako ali tako naložil vse še enkrat, ker nekaj ni v redu.
Zanimivo se mi zdi, da se mi sesuva driver za logitech miško, namreč kolešček je hkrati tudi tipka in imam označeno kot dvojni klik. V preteklosti se je ta dvojni klik občasno izklopil, kadar je bilo kaj s sistemom, vendar je ponovni zagon odpravil nedelovanje. Sedaj pa se to kar naprej dogaja, da enostavno ta dvojni klik ne dela več in tudi ponovni zagon ne dela več.
Poskusil bom inštalirati tako kot je bilo prej, vendar ne vem, ali naj naložim najprej samo win xp, potem gonilnike za ploščo in grafično, in kar spada zraven, potem pa Sp1 in slo pack. Ko sem sedaj nalagal sem najprej vse od windowsov potem šele gonilnike. |
Možno je da ko si inštaliral SP2 da je zamenjal gonilnike od grafične z svojimi Microsoftovim |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Sre Sep 07, 2005 10:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
V zvezi s misko: dodatni gonilniki, ki jih prilagajo proizvajalci (tudi oziroma sploh Logitech) so eno navadno sranje. V bistvu so spyware, ki ga instaliras prostovoljno. Ce lahko prezivis brez super-neverjetnih dodatnih funkcij, ki jih itak nihce ne rabi, je boljse, da se jim izognes (na eni masini se mi je sistem nehal sesuvat, ko sem se jih znebil, na drugi je pa ves cas odpiral povezave ven in je software firewall cisto pop****l in sem se ga tudi znebil - itak ne pocne nic koristnega). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni