|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Mercury Član

Pridružen-a: Sre 19 Nov 2003 19:40 Prispevkov: 32 Aktiv.: 0.13
|
Objavljeno: Ned Okt 25, 2009 11:00 am Naslov sporočila: Uporaba napajalnika za zasilne luči |
|
|
Živjo,
Na stopnišču pogosto crkujejo fluorescentne luči in tega sem se naveličal, saj stanejo 18€. Zato sem naredil nadomestek iz 230Vac svetlečih diod (Ariche, od Fernella). Stvar deluje super:
Problem je sledeč. V v ohišju luči se nahaja zasilno napajanje. To je "N.EVERLUX R8 E" napajalnik z tremi NiCD celicami. Gor piše "1500V output" zato sem luč vezal mimo tega. Izgleda takole:
Vezano je pa po tej shemi: (edina dokumentacija ki sem jo uspel dobiti)
Dušilka je narejena za 230V, torej bo tisti napajalnik iz 3.6V delal 230V in 1500V samo na začetku da lampa vžge. Moje vprašanje je, a bi se dalo ta everlux napajalnik uporabit za moje LED diode? Nekako je potrebni iti mimo tistih 1500V. Kakšna ideja?
L.P. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Ned Okt 25, 2009 2:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj rabiš napajalnik, če so diode 230V?
Če za zasilno razsvetljavo potem težko. Sploh ker tele svetilke med obratovanjem rabijo okoli 160V. Razmere se spremenijo tudi zato, ker so led diode Diode - prevajajo samo v eno smer, pa še moč ne vem če je enaka fluorescentni žarnici. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni