www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

vezava firšt EMV 110 ..4230 in termostat eltherm at8

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
rajko73
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 30 Okt 2009 19:06
Aktiv.: 0.01
Kraj: Mozirje

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 30, 2009 7:16 pm    Naslov sporočila:  vezava firšt EMV 110 ..4230 in termostat eltherm at8 Odgovori s citatom

zanima me naslednje, oziroma kdo bi mi to lahko zvezal..[slovenščina je zame španska vas] pa iz mozirja..

imam omenjeni zadevi. ločena etaža med mano in starši. ena veja centralne iz zidanega štedilnika preko komplet obe etaže. posebej v kurilnici peč na olje z cisterno. na določenem delu v vejo vgrajen ventil EMV 110, rad bi pa sledeče; upam, da boste štekali.

ko se zvečer zadeve zunaj ohladijo bi rad spodnjo in zgornjo vejo ločil tako, da ventil zapre spodnjo etažo ker starša nimata rada toplo, jaz pa rabim skozi celo noč določeno temperaturo ker imamo dojenčka...

je možno, da to zadevo rešiš preko termostata, da se to dela samodejno, ko recimo pade na določeno temperaturo, pa da se peč na olje zalaufa samo za zgornji del...potem pa recimo zjutri ko starša zakurita v štedilnik, pa se ventil ponovno zasuče in se obe zadeve grejeta preko štedilnika ( je dovolj močan )

ali zna to kdo zvezati? nujno bi rabil ker bomo počasi ponoč začeli zmrzovat:)

nagrada ne uide....Smile če je ker v bližini...lahko tudi jutri..nedeljo..ponedeljek...

če mi lahko kdo pomaga...pošlj mi kako ZS pa te pokličem

vesel bom tudi komentarjev v vezi če je to sploh mogoče. še bolje pa da mi napišete kar sem če je kdo zainteresiran, da mi pomaga

lep pozdrav

Nazadnje urejal/a rajko73 Pet Okt 30, 2009 7:25 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nikoba
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Jun 2009 20:57
Aktiv.: 0.79
Kraj: metlika

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 30, 2009 7:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pokliči v firšt in se tam pozanimaj saj je elektronika njihova pa še iz tvojega kraja so.Samo njih je treba plačati z zlatom. Very Happy
LP

Nazadnje urejal/a nikoba Sob Okt 31, 2009 3:17 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 30, 2009 7:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slabo tole štekam, pa dvomim da sem edini.
Daj spesni prispevek tako, da bo lažje berljiv in bolj razumljiv.

Če torej vsaj za silo "štekam":
Rabiš torej 2 pogoja, zunanjo temperaturo in uro?
Torej termostat hladilnika, nastavljen na par stopinj nad nulo, in pa timer-programsko uro.

Mogoče pa je vse, omejitvi sta le dve: proračun in domišljija.

Predlagam pa regulacijo vsake veje posebej s programskim sobnim termostatom, peč na olje pa naj vzdržuje neko minimalno temperaturo, da se bo izklopila ko zakuriš drva.
Lahko še malce zakompliciraš z vremensko regulacijo, a to je že večji strošek.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dule
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Sep 2009 21:01
Aktiv.: 0.25
Kraj: prekmurje

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 31, 2009 9:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V peč na drva daš kotlovski termostat od 0-90 stopinj c. ga nastaviš na 45 stopinj c. in z njim krmiliš rele . Preko releja pa potem vklopiš gorilnik ter krogelni ventil.Ravno danes zvezal nekaj podobnega pri kolegu.V peč na drva daš še en termostst in ga nastaviš na 90 stopinj c. kateri ti premosti sobni termostat da nebi peč na drva zakuhala.
Nazaj na vrh
LinuxFuter
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40
Aktiv.: 1.77
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 01, 2009 7:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čez jaz njega prav razumem...
-potrebuje avtomatski preklop med kotloma (štedilnik+kotel na nafto)
-čez noč se mora prekiniti ogrevanje ene etaže.

Ugibam, imate eno črpalko, mešalni ventil za preklop med kotloma ter dva krogelna ventila ki imata ele. pogon Mr. Green (oz. vsaj enega za spodnjo etažo).

Tisti preklopni ventil mora krmiliti diferenčni termostat, črpalko dva sobna termostata (vzporedno vezana.. ), ventil za spodnjo etažo pa programska ura oz. eden od termostatov.[/u]
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 02, 2009 12:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj se mu niti ne gre preveč za rešitev problema.

Če bi, bi podal detajlnejši, berljivejši opis problema, ne pa da ugibamo in odkrivamo toplo vodo zanj.
Oziroma: vsaj odzval bi se z dopolnitvami/popravki...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni