www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

pregled vsebine ecu-ja
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.21
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 28, 2009 6:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
p.s. zakaj sploh rabiš tuning? Kupi eno mašino s turbino, pa ne rabiš nič tuninga.

Potem bo narobe zaradi turbo luknje.

Ampak v primerih, ko nekdo želi neko čipanje, je največkrat edina prava rešitev, da se mašino in avto kot celoto spravi v red. Ni tako fancy šmensi kot flashniti ECU, ampak za razliko od fleširanja, ima dolgoročen in merljiv in ne samo placebo učinek.

Čipanje, da se dobi nekaj % več teoretičnih konjev (in po možnosti manj navora), ko je mašina zanemarjena, iztrošena ali oboje, je kretenizem per excellence.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
geslo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Sep 2009 19:17
Aktiv.: 0.20
Kraj: Pod pohorjem

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 28, 2009 10:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

turbinec je v garaži Smile
luknja pa kje drugje Laughing

no ne tako ostro, sem samo vprašal.....sicer bom verjetno, kar nabavil to opremo KWP2000 se mi zdi kar uredu. Potem pa bom probal zbrskat čim več ljudi z enakim motorjem, ki ga imam jaz in so opravili poseg pri eni in isti tuner hiši v slo(pa če traja leta) in bom zadevo prebral in primerjal.
Ker sem jaz mnenja, da oni za 500-600€ ne nardijo popolnoma nič drugega kot naložijo te mape, ki so jih bodisi sami spisali ali pa pač kje naročili in jih sedaj samo serijsko nalagajo.

In o tem če je avto star,zvožen in še nevam kaj še vse je njim pomoje vsseno, no vsaj še nikoli nikjer nisem zasledil, da bi koga zavrnili zaradi teh faktorjev. Zanimivo se mi tudi zdi da določeni tuneri imajo med sabo pač različne konje ter navor, ki ti ga povečajo....torej ti plačaš točno za te konje in navor. Individualne mape ni ali pa samo ena na kateri se potem kuri tipka copy/paste.

Torej gre samo za firbec oz. da sebi dokažem teorijo, če me pa nekdo z določenimi fakti prepriča v nasprotno pa častim gajbo Boo hoo!

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Avtohacker
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Dec 2007 22:14
Aktiv.: 0.12
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 01, 2009 2:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej gre samo za firbec oz. da sebi dokažem teorijo, če me pa nekdo z določenimi fakti prepriča v nasprotno pa častim gajbo Boo hoo!

Upam, da boš poročal...Smile
Nazaj na vrh
drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.35
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 01, 2009 9:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Doma imamo Opel Merivo 2007 letnik, spredaj kjer je zaslon vgrajen za radio se kaže tudi temperatura - zunanja, bi bilo možno to odpreti tisti radio ter prepisat vsebino iz čipa, jo sprogramirat ter vpisat notri tako da bi mi vsakih 5 sekund še kazalo dodatno notranjo temperaturo, poleg čipa bi pa dodal še eno vezje na en vhod čipa, ter na vezje senzor kateri bi mi meril temperaturo.

Zdaj, če je to možno sploh narediti, po moje je, verjetno pa je v čip serijsko vpisan program.

Mislite da je na to merjenje temperature (zunanje) vezan na računalnik avtomobila ali na tisti čip na katerem je LCD, ker na LCD se izpisuje samo čas, datum in stanje predvajanja na radio. Nobenih stanj motorja.

tega se ne bi lotil za res ampak samo zanima me kako je to izvedeno če kdo sploh ve, ali je možno dobiti kakšno električno shemo Opel Merive 1.4 2007 letnik.

Avto pa je še v garanciji, zaradi tega si ne upam kaj dodajati.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
geslo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Sep 2009 19:17
Kraj: Pod pohorjem

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 01, 2009 10:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Avtohacker je napisal/a:

Upam, da boš poročal...Smile

zakaj imam občutek, da ti veš kako se stvari streže( nick,2 posta)

lahko bi kaj več napisal,jaz bom pa z veseljem poročal če kaj ugotovim Mr. Green
no da slišimo......

lp
Nazaj na vrh
Avtohacker
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Dec 2007 22:14
Aktiv.: 0.12
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 03, 2009 11:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče si me narobe razumel...mene res zanima kaj boš ugotovil Smile
Drugače pa se trudim in imam nekaj znanja o avtih...ne glede na poste in nick...kar pa ne pomeni da se ne morem še kaj naučit Cool
Nazaj na vrh
marjan76
Član
Član

Pridružen-a: Tor 06 Okt 2009 13:17
Kraj: kozjansko

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 04, 2009 1:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živijo

Nekaj časa me ni bilo pa vidim da tema kar [slovenščina je zame španska vas], zdaj pa mene še nekaj zanima, tisti program je že vredu da odpreš fail ampak imam še eno zateženo vprašanje, a ve mogoče kdo na kakšni podlagi se ti grafi izračunavajo. Mene bolj zanima ozadje kot samo pogled v mapo Very Happy Razz
Pa še za vse ostale ne doma čipat avtomobilov, so lahko problemi Shame on you

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni