www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Obnašanje na forumu
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Oliver
Član
Član

Pridružen-a: Sre 27 Okt 2004 13:36
Aktiv.: 0.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 12, 2005 7:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki:
Hvala, ker si prestavil tole diskusijo, ki z osnovno nima nič skupnega, v novo temo. Jaz sem svojo pripombo dal v osnovni temi, ker sem bil samo tako lahko siguren, da jo bo Sokrat prebral. Ko so začeli prihajati odgovori in se je nova diskusija preveč razširila, je bila naloga dobrega moderatorja, takega kot si bil v tem primeru ti, da jo prestavi v novo temo.
Ali lahko tudi navaden član prestavlja že napisane poste? Upam, da ne bom označen kot lena rit, če je slučajno kje na forumu opisano, kako to lahko naredijo tudi navadni člani. Wink

Hkrati te prosim, da teme še ne zakleneš, saj je razprava o tem, kaj je primerno pisanje na forumu in kaj ne, zelo pomembno. Rad pa bi odgovoril še na nekaj Sokratovih kar hudih obtožb.

LP, Oliver
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Oliver
Član
Član

Pridružen-a: Sre 27 Okt 2004 13:36
Aktiv.: 0.16

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 12, 2005 8:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Forum spremlja veliko ljudi, ki pa na njem aktivno ne sodelujejo, kar je škoda. Sam sem mnenja, da vsakdo nekaj ve in lahko prispeva k vedenju ostalih. Večina tistih, ki kaj vpraša, je tudi pripravjena pomagati ostalim. S tem ko se nekoga, še posebej če je relativno nov član, javno razglaša za "leno rit", se ne odganja samo njega, ampak tudi vse tiste, ki še niso zbrali korajže ali volje, da bi aktivno sodelovali, kar pa za razvoj foruma prav gotovo ni dobro. Moje mnenje je tudi, da je naloga starejših in aktivnejših članov, predvsem pa moderatorjev, da posamezne izpade nestrpnosti obsodi in tako pokaže, da so na forumu dobrodošli vsi ne glede na predznanje, če se le držijo najosnovnejših pravil.

LP, Oliver
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.22

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 12, 2005 8:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmmm, pred kratkim sem se zapletel v besedni dvoboj, s članom tega foruma. Pa sva kar hitro in mirno končala, upam da ni kake jeze ali zamere, z moje strani je namreč ni.
Pa ne mislim biti razsodnik v tej zadevi, sem pa na raznih forumih doživel že marsikaj ( razen na tem, zato mi je tudi zelo všeč).
Vendar gospodje oz. bolje rečeno kolegi, namesto prepiranja o oslovi senci, bo bolje če se pogovarjamo naprimer o "kur-bariji" Cool , ali pa morebiti o elektroniki ?
Very Happy
Kaj meniite vsi vpleteni, o mojem predlogu ?

lp Jože
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 12, 2005 9:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Oliver je napisal/a:
Ali lahko tudi navaden član prestavlja že napisane poste?

Ne - premikanja, deljenja tem in brisanja so v domeni moderatorjev. Če pa bomo na kako spregledano temo opozorjeni, bo katerikoli moderator to hitro rešil.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70795.41

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 12, 2005 9:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 12, 2005 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borisz je napisal/a:
Od razburjanja dobiš čir na želodcu, raka, pa še kup drugih bolezni.

Hehe, zaradi necesa takega se pa res ne bi mogel razburiti Laughing V bistvu sem zadovoljen, da lahko tudi tak preprost primer pokaze da je bil Einstein res pameten mozak in ni le mlatil prazne slame, pa se s Frenkijem sva prisla do resitve, ki ne bo vec povzrocala tezav Cool

Oliver je napisal/a:
S tem ko se nekoga, še posebej če je relativno nov član, javno razglaša za "leno rit" ...

Oliver, ti moras imeti pa se vecje tezave z vidom, kot jih imam sam; ce jih ne bi imel, bi opazil, da nikogar ne "zmerjam z leno ritjo", kar mi ti pripisujes. Matjayu sem rekel, da bi, ce bi premaknil svojo leni rit tudi sam prisel do odgovora v nekaj sekundah (pisanje vprasanja na forumu je najbrz zahtevalo dlje casa). Je razlika zate malenkost presubtilna in zato tudi nimas prav nobenih zadrzkov do zaljivih predlogov tipa "Za taka vprašanja je najbolje uporabiti Google" zelo ocitno racunalnisko pismenim ljudem ?
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 13, 2005 6:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uh koliko ste se raspisali zaradi ene besede "Lena rit" Neutral ... roko na srce kar vsi smo po malem "lene riti" - če se le da bi pač najraje imeli vse servirano v naslonjač Wink. ... je kaj hujšega ko crkne baterija v daljinskem upravljalcu TV-ja Wink.

Še moje mnenje glede interneta, raznih iskalnikov, forumov ...
Žal tudi Google ter podobni iskalniki niso vsemogoči. Zaradi kopice podatkov, mogoče tudi "nerodnega" iskanja uporabnika so "zadetki" včasih skoraj neuporabni ali pa ti vzamejo ogromno časa, da najdeš tisto kar zares želiš. Za pridobivanje konkretnih pa tudi aktualnih informacij so po moje dosti boljši forumi. Tukaj običajno dobiš preverjeno informacijo iz prve roke. Kako hitra ter kake kvalitete bo infromacija pa je seveda odvisno od samih obiskovalcev.
Primer: Osebno sploh ne berem dnevnega časopisja. Dovolj je, da pregledam blodnje na Mobisuxu pa sem seznanjen s vsemi svežimi informacijami in dogajanjem v Sloveniji. Wink

arnulfa
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 16 Apr 2005 23:13
Aktiv.: 0.04

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 13, 2005 1:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, jaz tudi mislim, da je prav, da se na forumu vpraša, pa čeprav je čisto neka osnovna stvar. Zadnjič sem na sosednjem forumu bral eno temo v kateri je nekdo (ne spomnim se vec nicka) nahujskal nekega fanta, o tem, da je nesposoben, pa da navadnega datasheeta ne zna povleč z interneta in prebrat informacije z njega... Se mi je res skrajno neprimerno zdelo od njega. Ker v bistvu tudi ni fora, da se tega ne da najdit na internetu ampak je hec, da ce si dokaj nov v teh stvareh morda ne ves kje iskat (pa ceprav en strucko to najde z vpisom ene besede v iskalnik) Pa ko najdes en datasheet tudi ni nujno da razberes neke informacije iz njega takoj, ampak jo pogruntas sele, ko ti to en po domače pove. Tak da Sokrat...
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 13, 2005 4:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

timkovse je napisal/a:
No, jaz tudi mislim, da je prav, da se na forumu vpraša, pa čeprav je čisto neka osnovna stvar. Zadnjič sem na sosednjem forumu bral eno temo v kateri je nekdo (ne spomnim se vec nicka) nahujskal nekega fanta, o tem, da je nesposoben, pa da navadnega datasheeta ne zna povleč z interneta in prebrat informacije z njega... Se mi je res skrajno neprimerno zdelo od njega. Ker v bistvu tudi ni fora, da se tega ne da najdit na internetu ampak je hec, da ce si dokaj nov v teh stvareh morda ne ves kje iskat (pa ceprav en strucko to najde z vpisom ene besede v iskalnik) Pa ko najdes en datasheet tudi ni nujno da razberes neke informacije iz njega takoj, ampak jo pogruntas sele, ko ti to en po domače pove. Tak da Sokrat...

... tako da kaj, timkovse ? Ce bi mi rad kaj povedal kar z besedo na plan. Vidim namrec, da tudi ti rad pametujes na veliko o receh, ki nimajo veze s tabo in brez da bi podrobno prebral za kaj sploh gre; nekaterim je to ocitno kar hobi Rolling Eyes Ni potrebno biti noben "strucko", da vpises edini podatek, ki ga o doloceni stvari imas v iskalnik, razen ce je tvoj kriterij za "struckota" (racunalniskega vedeza ?) tako neverjetno nizek. Ce bi namesto stresanja nesmiselnih pripomb prebral zacetno temo (ali celo sam preizkusil dani nam iskalni niz z Googlom - vem, nepredstavljivo zate, ce pa lahko kar pavsalno nekaj pripomnis brez tega), bi opazil, da je bojda Matjay sam pogledal na Google (torej vtipkal carobno besedico tja). Po tvoji definiciji je torej tudi "strucko", tako da tvoja ze tako za lase privlecena zgodbica o neznalcu ne drzi vode.

Kaj ko bi drugic sam takoj poiskal odgovor in ga serviral v obliki, ki je tebi povseci, namesto da javkas o stvareh, ki se ti jih ni ljubilo narediti, ni ti pa vsec nacin kako jih je opravil nekdo drug ? Zdaj bos imel priloznost Very Happy Meni marsikaj ni vsec, pa kljub temu ne zganjam takega haloja zaradi tega, tako kot tudi noben drug normalen clovek ne; kje si dobil to nenavadno idejo, da je to tvoja ekskluzivna pravica in da Matjay ni dovolj star/pameten/pogumen (?), da bi sam odgovoril, ce bi bil mnenja, da je pripomba neupravicena ? Pac se mu ni ljubilo, pa se malo prevec ocitno se je zlagal - big deal, ne bo se svet podrl zaradi tega, cilj je bil dosezen, ena pikra, a zasluzena pripomba pa neznatna cena za ocitno lenobo (nekdo je poiskal gonilnike in objavil link). Tako kot Oliver si bolj papeski od papeza; v svoji 'pravicniski' gonji Matjaya prav nemarno podcenjujes, iz sebe pa delas bedaka, saj je nadvse ocitno, da sploh nisi prebral niti zacetne teme, pa kljub temu delis 'bistre' pripombe.

Pa se nekaj (v slogu Iniga Montoya): beseda "hujskati", ki jo uporabljas ... mislim, da ne pomeni to, kar ti mislis da pomeni. Veliko srece in potrpezljivosti v nadaljevanju solanja Wink
Nazaj na vrh
arnulfa
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 16 Apr 2005 23:13
Aktiv.: 0.04

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 13, 2005 7:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

O Sokrat... Ne mislim se zdaj s tabo kregat, jaz sem samo povedal kako je bilo na tistem drugem forumu... Glede besede nahujskati je pa tako, da jo pri nas včasih uporabljamo za nekaj drugega, kot pa v resnici pomeni... Drugače pa dobro vem kaj pomeni...

P.S.: Mi je ze zal, da sem se vkljucil v debato...
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 13, 2005 7:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Argumenti so bili soočeni z vseh strani. Po mojem mnenju pa bo posvečanje strokovnim temam dalo konkretnejše rezultate.

Temo zaklepam.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni