|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Tor Dec 08, 2009 11:20 am Naslov sporočila: stebelni vrtalnik Gude GTB20/12 R+L |
|
|
Sem moral svoje želje po kakšnem boljšem stebelnem vrtalniku in rezkalniku dat na stran in se ozreti po nečem dostopnejšem - kdo uporablja tegale. Kako se obnaša? Cena je 265€
(imam namen dat gor tudi Siemensov frekvenčnik za brezstopenjsko regulacijo vrtljajev , pa nekoč še križno mizico ,...pa nekoč v daljni prihodnosti mogoče gor dat koračne motorčke - za vse to pa bi rad stabilni stroj)
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
95.13 KB |
Pogledana: |
39 krat |

|
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boriskozjan Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23 Prispevkov: 956 Aktiv.: 4.73 Kraj: Šmarje pri Jelšah
|
Objavljeno: Tor Dec 08, 2009 1:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za vse naštete predelave bi jaz izbral kakšen drugačen stroj.
Vsi ti podobni strojčki so narejeni podobno, z istimi napakami.
Če imaš možnost spusti vrtalno glavo v spodnji položaj in jo poskupi pomajati, če imaš srečo bo v meji sprejemljivega za kakšnega garažnega šlosarja, za predelavo v cnc pa nikakor ne.
sej odlitki noge in mize gledajo mamljivo vendar pogej še z druge strani, in videl boš da so tanki kot "papir".
Stroj je dobr za ročno vrtanje lukenj ( ne za TIV) za predelavo pa je to stran vržen denar...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

|
Objavljeno: Tor Dec 08, 2009 2:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ogledal sem si par teh vrtalnikov npr: JET, Interdiskont , Gude , neki WD Tools..,Knuth , Walter ?
Vrtalniki so praktično vsi enaki , skoraj enaki motorji , skoraj enaki odlitki skoraj enako postavljne uvodnice in stikala . Še kar jih najbolj loči je barva Jet je bel , Interdiskont oranžen, Gude je moder , prav tako Knuthin WD tools , Walter je olivno zelen
...tanki kot papir no ja 60kg ni malo za metrski vrtalnik. Prednost je Rohmova hitrovpenjalna glava ( ne bom nabavljal morseje ) ki je ostali nimajo
križne mizice so na ebayu po cca 150€ (za 250€ je že zelo dobra), frekvenčnik že imam , mogoče tudi kakšno digitalno kljunasto merilo iz lidla za globino..
vrtalnik komaj ima dodan frekvenčnik je okoli 1000€ s križno mizico pa okoli 1700€
videl sem nekaj sicer tudi med 800€-1000€ samo je še vedno 3*dražje kot osnovni vložek. Glede na to da delajo fantje tu gor CNC s konstrukcijo iz mediapana in predalčnimi vodili s presenetljivimib rezultati - vsa čast jim .
Za tiskana vezja imam super uležajenega 150W Proxxona nekje na forumu je slika.
P.S. Katerega bi pa ti izbral ?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70791.12
|
Objavljeno: Tor Dec 08, 2009 2:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sre Dec 09, 2009 9:43 am Naslov sporočila: |
|
|
http://www.mistroj.eu/index.php?act=izdelki&category_id=11&act2=show_product&product_id=173
S strojem sem zelo zadovoljen, imam ga nekaj več kot pol leta. Stroj sam ni tako zelo drag, draga je dodatna oprema: rezkarji, rezkalne glave, izstruževalne glave, noži, žage, razne glave, večosni primež, delilnik, ... ali na kratko: rezalna orodja in oprema. Stroj je sicer imel nekaj drobnih pomankljivosti, ker je bil sestavljen malce malomarno, ampak po odpravi teh drobnih pomankljivosti pa se izkaže kot zelo soliden stroj, njegova teža pa pove svoje, dovolj masivna zadeva. V kombinaciji s stružnico BD-8 se dajo delat čudovite stvari
_________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

|
Objavljeno: Sre Dec 09, 2009 12:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vidva mi dajeta prav sol na rano
Ali prilivata olje na ogenj
tole sem imel načrtovano dokler sem bil še napol samski in brez otrok
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borut000 trgovec
Pridružen-a: Tor 15 Nov 2005 23:50 Prispevkov: 229 Aktiv.: 0.97 Kraj: Hraše
|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2009 12:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Poglej na forum strojništvo in po oglasnikih, če boš poiskal in čakal na priliko se veliko bolj izplača nabaviti staro kvalitetno stebelno vrtalko
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70791.12
|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2009 12:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni