www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Motnje v delovanju sesalnika

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sabla
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Avg 2009 10:51
Aktiv.: 0.29
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 15, 2009 9:45 pm    Naslov sporočila:  Motnje v delovanju sesalnika Odgovori s citatom

Imam sesalnik electrolux twinclean Z8245. Občasno se sesalnik med delovanjem samodejno izključi (ugasne). Zanima me kaj bi bili lahko
vzroki samodejne zaustavitve delovanja sesalnika?
Prosim za nasvete za odpravljanje omenjene težave!

Hvala za pomoč!
Lep dan!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
juref
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Dec 2009 11:45
Aktiv.: 1.20
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 15, 2009 10:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče je napaka v vezju (kakšen rele če ga ma )ali pa start gumb pokvarjen, da se zaradi vibracij loči od kontakta... moje mišlenje Very Happy
Nazaj na vrh
joc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 22 Dec 2006 14:19
Aktiv.: 1.65

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 15, 2009 10:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se ugasne, ko se segreje ali naključno (tudi, ko je mrzel)?
Če naključno "crkuje" je možno, da je problem v napajalnem kablu... običajno se kabel prekine na mestu, kjer se je največkrat pregibal...

lp

IXA
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Dec 2009 22:20
Aktiv.: 0.48
Kraj: Bizeljsko

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 15, 2009 10:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pregrevanje, temperaturna zaščita...
Nazaj na vrh
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2009 12:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej in izprazni filter, če ima filter brez vrečke, če ne pa vrečko.

Ne dolgo tega sem imel en primer na enem "približno" takem sesalniku samo drugega proizvajalca, da je bil "zabit" filter in je občasno-naključno izklapljala zaščita. Pray Very Happy

Lp Srečko

lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.81
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2009 11:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdi se mi da imajo ti sesalci ( neka elektronika v ročaju ) - vakuumski senzor v povezavi s PWM krmiljem rotoja ( rotor ima magnetni obroček ) ta inducira SMT tuljavico v krmilju . Da teče sesalec optimalno to vse skupaj teče v zanki.

Nazadnje urejal/a lucca brassi Sre Dec 16, 2009 2:25 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.02
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2009 11:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz pa mislim, da je težava v potenciometru, s katerim se regulira obrate. Je drsni in tudi na mojem občasno zgublja kontakt. Ko zgubi kontakt se sesanje ustavi. Ko sem ga porinil v maksimalno stran ni bilo opazit težav. Trenutno sem ga popravil tako, da sem ga nekajkrat hitro prestavil iz maksimalne v minimalno pozicijo. In trenutno deluje tudi pri znižanih obratih.

Ga bo pa verjetno potrebno počasi zamenjati.

sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 5.00
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2009 11:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Službujem ravno na tem področju. Vsi zgoraj našteti vzroki so možni vzroki, jaz pa bi dodal še enega. Novejši sesalniki preverjajo tudi sam tok čez motor, in posledično lahko izklaplja tokovna zašlita ali pa je problem na elektroniki.

l.p.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
sabla
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Avg 2009 10:51
Aktiv.: 0.29

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2009 6:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sesalnik sem spihal.... sedaj pa da vidimo če se bodo"simptomi" ponavljali!

Hvala za nasvete!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni