|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dezo Član

Pridružen-a: Ned 20 Jan 2008 12:40 Prispevkov: 201 Aktiv.: 0.95 Kraj: Cerkno
|
Objavljeno: Sre Dec 30, 2009 4:07 pm Naslov sporočila: težava z varstroj 1600 |
|
|
zdravo
dobil sem varilni aparat na co2 varstroj 1600, ki pa ima napako.
napaka je da ne vari konstantno oz. ko variš vari z ne konstantnim tokom ampak kot da bi prekinjal (pljuval), nekako tako tktktktktktktkt.
aparat sem odprl pregledal usmerniške diode pa so v redu. ima tudi elektroniko za pomik žice in napajanje ventilatorja in lučk, ki je prav tako uredu.
če mi zna kdo svetovat v čem je problem. je pa prejšnji lastnik dejal da je varil na maksimum dosti časa.
sem pa opazil da ima še dva priključka en na + kablu ki gre do pištole in enega na - sponki, v vsakem priključku je ostanek žice ki zgleda kod da bi bila odlomljena, pa ne vem ali manjka kakšna stvar recimo kondenzator, ali je bila le kot možnost za dodatno stvar.
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.89 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Dec 30, 2009 4:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imaš morda nov kolut žice? Dostikrat se to dogaja, če je žica površinsko oksidirana. Če, potem poskusi odviti en sloj žice.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dezo Član

|
Objavljeno: Sre Dec 30, 2009 4:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
ne kolut ni nov, je brezhibno deloval na drugem aparatu.
nekaj mi pa še ni logično, kako je z žico, ali je stalno na napajanju?
pri mojem žica nima toka dokler ne pritisnem na stikalo, katero služi dovodu plina in pomiku žice.
sem pa to preveril pri prijateljevem pa je žica stalno na napajanju ne glede na stikalo.
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Sre Dec 30, 2009 5:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjemi na besedo.... S tem se se 1x zajeb...Obvezno preveri če imaš dobro maso...to je meni delalo preglavice.... Preveri maso!!!
_________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13 Prispevkov: 797 Aktiv.: 3.36 Kraj: Lokev ,Boa , KOPER
|
Objavljeno: Sre Dec 30, 2009 6:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glavni kontaktor imaš zanič (ena faza slabo prevaja). Druga možnost bi bile diode , ki pa si jih preveril) , ostalo se zelo malo kvari .
_________________ L.P. iskra |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.21 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sre Dec 30, 2009 7:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Doma so se poslovile diode. Pri njih preizkus z multimetrom ne zaleže, saj imajo okvarjene pogosto "le" prevelik padec napetosti v prevodni smeri, sploh segrete.
Shema je v priponki.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
49.62 KB |
Pogledana: |
71 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dezo Član

|
Objavljeno: Sre Dec 30, 2009 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
hvala za nasvete, bom preveril maso pa diode še enkrat pa poročam.
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni