www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

ADSL povezava obvisi

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
stbe
Član
Član

Pridružen-a: Sob 10 Sep 2005 12:25
Aktiv.: 0.65
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 11, 2005 2:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz pa imam Win XP in se z njimi povezujem na ADSL. Po določenem času pa mi povezava zmrzne in ne morem več nikamor. Stvar se uredi, ko resetiram računalnik. Win ob startu javijo, da so se obnovili po resni napaki. Kaj mi je storiti.

LP
Stbe
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 11, 2005 3:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pridno resetiraj racunalnik ? Ko se tega navelicas, lahko pogledas tudi ali obstaja za tvoj ADSL modem kaksen nov firmware in/ali poklices 080 1000 (zdaj so vsaj to popravili ... dopoldne jim je zvonilo zasedeno Rolling Eyes ) in jim poves kje je tezava, pa bodo poslali kaksnega nadobudneza k tebi, ki bo ugotovil isto stvar in ti zrihtal nov modem (ce je ta defekten - ce je iz novega Siolovega paketa potem to ni tako zelo neverjetno, ti modemi so ocitno eno hudo s*anje).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.02
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 11, 2005 5:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni je na Telemachovem kablu po "nadgradnji hitrosti paketa" prekinjevalo povezavo pa je pomagal že ponoven zagon DHCP klient servisa na WXP home.
Sem iskal rešitev, kako bi servis lahko ugasnil in ponovno zagnal preko komandne vrstice, pa nisem izvedel odgovora če se sploh da.

Potem so mi modem zamenjali in so se prekinitve nehale. Čudno ane?
Rolling Eyes

trapezz
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 02 Sep 2005 23:18
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 11, 2005 6:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zivjo!

Ja za reažuriranje DHCP klienta v komandni vrstici enostavno zapišeš:
ipconfig /renew
če pa bi želel dodeljeni IP (in druge nastavitve) sprostit oz. pobrisat pa lahko uporabiš:
ipconfig /release
Za izpis vseh nastavitev pa: ipconfig /all

No za še več možnosti si lahko pogledaš ipconfig /?. Če imaš več mrežnih adapterjev pa moraš še navest za katerega gre (pri gornjih ukazih).

Bye
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 11, 2005 6:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To vem, samo v danem primeru to ni pomagalo.
IPconfig /renew je samo sporočil, da dhcp serverje ni možno priklicati.

Kot po čudežu je ob reštartu servisa klineta dhcp vse normalno delovalo.

manijak
Član
Član

Pridružen-a: Pon 22 Avg 2005 20:19
Aktiv.: 0.31
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2005 8:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko da ti omrežna kartica ne deluje pravilno preglej strojno opremo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Kralj
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2003 20:18
Aktiv.: 0.83
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2005 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi meni se je to dogajalo, ko sem dostopal brez ruterja (samo modem in računalnik). Dokler delaš dela vse o.k.. Ko pa na kakšni strani obvisiš in kaj bereš zablokira tako da pomaga samo reset. Če pa sem na internet povezan preko ruterja deluje vse o.k.

Lep pozdrav

Highlag
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2005 10:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni je težave čudežno odpravila menjava kabelskega modema. Nastavitev nisem spreminjal. Rolling Eyes
BrezC
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 9:06
Aktiv.: 0.39

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 11, 2005 2:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prva zadeva za pogledat je spyware in virusi, resetirat web settings, včasih pa je samo treba resetirat modem...Meni je pozimi na podstrešju zmrzoval zaradi mraza, preselil sem ga v toplejše okolje, od tedaj ni problema..
Seveda pa so mi ga že enkrat zamenjali, tisti calistoti so en biser med modemi, fuj..
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 11, 2005 3:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

BrezC, potem se moras seznaniti s Sagemom, ki ga zdaj prodaja Siol Smile Se bolj tragicno je pa to, da mozak od Siola/Telekoma prostodusno izjavi, da so ti v bistvu se dobri, da eni drugi so pa se slabsi ...
Nazaj na vrh
stbe
Član
Član

Pridružen-a: Sob 10 Sep 2005 12:25
Aktiv.: 0.65
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 12, 2005 1:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Povezava se mi še vedo prekinja, kljub pregledu za spaywerom in virusi.
Pomaga samo restart windovsov. Po ponovnem štartu pa vindovsi javijo, da je prišlo do napake in sistem se je obnovil.
Povezavo vzopstavljam direktno iz Windovsov. Če uporabim router od level1 (tip: FBR 1418 TX) se mi pa roouter preneha odzivati. Problem naj bi bilo preveč povezav na moj računalnik zaradi P2P (mula, bitcomet).
Kakšne so vaše izkušnje pri uporabi routerjev.

Lp
Stbe
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 12, 2005 3:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

1: Stevilo povezav lahko omejis v clientu (eMule).

2: Tvoj router mora biti zelo zanic, ce ne prezivi default stevila povezav; najbrz sam stevila nisi poveceval.

3: Moje izkusnje z routerjem (en star PC z ustreznim OS) so odlicne - vse dela OK na moji strani, kdaj pa kdaj Siol/Telekom kaj pokvari (in popravi), ampak na to sam nimam vpliva.

4: To, da se ti Windowsi vsakic na novo restavrirajo, je zaskrbljujoce - ocitno mora biti nekaj hudo narobe. Ce ne znas ugotoviti, kaj bi to bilo, nisi pa pripravljen nekomu za to placati, bi bilo najboljse, da sistem na novo namestis in tako ugotovis ali gre za napako v nastavitvah ali HW defekt.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni