|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Sob Okt 15, 2005 2:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda bom tudi jaz, kolikor mi bo cas dopuscal, pomagal po vseh svojih moceh.
Drugace pa ponujam eno mojo staro zamisel (ki naj bi jo uresnicil letos). To je osebni tracker. Naprava, ki sporoca lokacijo osebe. Lahko za iskanje izgubljene osebe, ali samo za osebni logger. Namenjena pa naj bi bila planincem, smucarjem, kolesarjem, skratka onim, ki dosti sami hodijo v gore oz. po nenaseljenih obmocjih.
Sponzoriram tudi GSM GPRS modem z IP STACKOM v mislih pa sem imel GPS firme royaltek RGM 3000M. Mali, kompakten, poceni z vgrajeno anteno.
Ce bo kaj zanimanja povem pa tudi kaj vec.
Samo se nekaj za razmislek. Ker smo skupaj zelo mocni, lahko naredimo izredne projekte in zna biti nevarno, da nam kdo nase delo lepo prekopira ter proda pod svojim imenom. Treba bo tudi kaj na to misliti... zal....  _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Sob Okt 15, 2005 3:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bi veljalo pogledati, kako so to recimo resili v Opencores ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
CarpeDiem Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24 Prispevkov: 333 Aktiv.: 1.41 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Ned Okt 16, 2005 12:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmm. Tole je pa steklo bolje, kot bi človek pročakoval.
Že kazalo, ki ga je začel Silvo, izgleda obetavno. Pravila za objavo prav tako. Malo se bojim, da ljudem ne bodo jemala pogum. Da bi projektič tako dobro pokomentiral, je potrebno kar nekaj truda. Že pri mojih objavah, ki niso še zdaleč tako natančne, je kar nekaj dela. Se pa seveda vsaka vložena minuta, čez čas poplača. Vsekakor pa bi bil vesel kakršne koli slike (upam, da to ne bo potem jemalo preveč trdega diska).
Mogoče še kakšna moja ideja kaj bi počeli (za začetek):
1. Zelo me mikajo moduli, ki bi jih uporabljal pri razvijanju novih projektičev. Nekaj podobnega imajo pri AX elektronika. Recimo: 4x 7 seg. LED prikazovalniki (ali več) - multipleksirani z tranzistorji ali z namenskim vezjem SAA1064, izhodni modul (tranzistorji z releji), vhodni moduli, tipkovnice (3x3 mikrotipke, 4x3 mikrotipke), modul s senzor bližine itd itd. Če bi imel kaj takšnega, bi to pomenilo VELIKO hitrejše razvijanje novega vezja. Tudi programska koda bi bila ista. Potem bi preprosto zlagal lego-kocke.
2. Z mikrokrmilniki sem se pravzaprav začel ukvarjati, ker so me fascinirali mikrorobotki, mikrovozila (tekmovanje na FE). Vendar nisem še nikoli nobenega naredil. Saj vemo kam to pelje ... Sicer mislim, da mi manjka samo še senzor bližine. Sem bil preveč zaposlen z izdelavo "lego-kock".
3. Zgoraj sem prebral "Vklop česar koli preko SMS". Odlična ideja.
Lp, CarpeDiem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.61 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Ned Okt 16, 2005 2:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dobra ideja tole. Ravno se s kolegi spravljamo narediti podobno stran, zapletlo se je pri hostingu strani, tako da bomo zgleda kar tole zagrabli...
Drugače pa bi bilo po mojem dobro, da bi odprli novo temo pod Zbirka projektov, kjer bi padale takšne in drugačne ideje za projekte. Če bi se pa potem našel kdo, ki bi to naredil, bi bilo toliko bolje.
Imel bi pa eno vprašanje glede predloge šablone - tiskano vezje: kakšne so to gerber datoteke? Svoje sheme delam v Eaglu, ki mi čisto zadošča, in se ne mislim it novega okolja privajat... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70800.20
|
Objavljeno: Ned Okt 16, 2005 2:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matej Član

Pridružen-a: Pet 17 Okt 2003 14:00 Prispevkov: 270 Aktiv.: 1.14 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Okt 16, 2005 3:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zivjo.
Sicer me ze kar nekaj casa ni blo tu ampak vidim da spet pridno nacrtujete nove stvari.
Sam lahko prispevam nekaj ATMEL in PIC mikrokontrolerjev, nekaj temp. senzorjev... Vem da ni veliko je pa nekaj.
Poskusal bom se dogovorit za kaj vec "robe"
Lep pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70800.20
|
Objavljeno: Ned Okt 16, 2005 7:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni