|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.21 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Tor Mar 23, 2010 7:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Link
Malo poglej 60. člen.
Torej, če modne led brlivke niso homologirane za tvoj avto, pozabi.
Avtov s pokvarjeno, šalabajzersko predelano ali narobe nastavljeno rasvetljavo je na naših cestah že tako ali tako preveč.
Edit, najprej sem napisal 59, ampak za rasvetljavo na avtih se uporablja 60. člen ZVCP. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Devilll Neznanec

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 9:55 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.03 Kraj: Bizeljsko/Krško
|
Objavljeno: Tor Mar 23, 2010 10:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
mene to glede homologacije pozicij čisto nič ne matra.......
zanima me vrednost upora......
lp,aleš |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Tor Mar 23, 2010 11:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Devilll je napisal/a: |
Jaz imam isti problem v avtu....rad bi dal diode namesto pozicijskih žarnic noter.....pa me zanima če mi ker lahko napiše kak link, kateri upor naj nabavim da ga zraven zalotam....???? |
Potrebuješ upor R402. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Devilll Neznanec

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 9:55 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.03 Kraj: Bizeljsko/Krško
|
Objavljeno: Tor Mar 23, 2010 11:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
s55m je napisal/a: |
Devilll je napisal/a: |
Jaz imam isti problem v avtu....rad bi dal diode namesto pozicijskih žarnic noter.....pa me zanima če mi ker lahko napiše kak link, kateri upor naj nabavim da ga zraven zalotam....???? |
Potrebuješ upor R402. |
hvala za info.....
imaš kak link, kje lahko to naročim oz kupim????
lp,aleš |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Tor Mar 23, 2010 11:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aleš, vidim, da si me vzel smrtno resno.
Bom tokrat malo bolj prijazen.
Če želiš dobiti točen odgovor, moraš pravilno zastaviti vprašanje.
Če ne poznamo električnih lastnosti svetilnih elementov, ki jih imaš namen vgraditi, potem ti lahko svetujem le tako "abstraktno", kot sem ti.
Če pa poveš, kakšne so te lastnosti, ti lahko podam odgovor.
Če gre za močnostne diode, jih je potrebno krmiliti tokovno, kar pa ne boš dosegelj zgolj z uporom. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Devilll Neznanec

|
Objavljeno: Sre Mar 24, 2010 12:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
namen mam pač kupit tiste bele ledice ko jih povsod dobiš za 5€.......
kakšne so pa karakteristike pa itak sam kitajci vejo....... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.21 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sre Mar 24, 2010 1:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
O karakteristikah, te bodo podučili na tehničnem ali pa modri angeli. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Devilll Neznanec

|
Objavljeno: Sre Mar 24, 2010 4:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če daš led pozicijo noter namesto žarnice ti nebo noben polcaj nč rekel na tehničnem pa še manj.......
Pol bi ti tudi mogli težit če radio v avtu zamenjaš.......pa če daš dišečo smrekco na špeglco.....pa če daš zvočnike v zadnjo polico......pa če maš gume drugačnega hitrostnega razreda kot so v papirjih.....
Mam pa tudi opozarjanje za nepripetega izklopljeno......mi bojo zato težil?????
Mam pa celo distančnike na avtu homologirane, tako da [slovenščina je zame španska vas] za nič drugega nemore zapet.....
dost offtopica......
sem samo vprašal če mogoče kdo ve ali pa je že probal pač kakšen upor moram dodati da bojo stvari funkcionirale.....amen
lp,aleš |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jezikač Član

Pridružen-a: Tor 29 Sep 2009 23:21 Prispevkov: 160 Aktiv.: 0.84 Kraj: swamp
|
Objavljeno: Sre Mar 24, 2010 10:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ti nisi pripet, boš samo sebe razsul. (Čim prej, tem bolje.)
Zaradi mene si lahko obesiš tudi drek na palci namesto smrečice, to itak nikogar ne briga.
Če zmontiraš hude zvočnike v avto, tudi nobenega ne moti, dokler s tem ne kališ reda in miru ali pa zaradi razbijanja ne slišiš rešilca, ki se ti je prilepil na rit, ker bi rad peljal tvojega fotra na urgenco.
Z razsvetljavo pa je tako, da je to zakonsko regulirano. Sploh pozicije so namenjene za varnost ostalih udeležencev v prometu in tak nesposobnež, kot si, ni šans da boš zmontiral ustrezne (jetra za 5 eur) in da bo ustrezna svetilnost.
Jaz sem sprednje pozicijske zamenjal z LED, ampak sem se specialno potrudil, in je zato šlo b.p. čez tehničnega na največji AMZS enoti pri nas. _________________ na tekočem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Devilll Neznanec

|
Objavljeno: Sre Mar 24, 2010 10:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
jezikač je napisal/a: |
Če ti nisi pripet, boš samo sebe razsul. (Čim prej, tem bolje.)
Zaradi mene si lahko obesiš tudi drek na palci namesto smrečice, to itak nikogar ne briga.
Če zmontiraš hude zvočnike v avto, tudi nobenega ne moti, dokler s tem ne kališ reda in miru ali pa zaradi razbijanja ne slišiš rešilca, ki se ti je prilepil na rit, ker bi rad peljal tvojega fotra na urgenco.
Z razsvetljavo pa je tako, da je to zakonsko regulirano. Sploh pozicije so namenjene za varnost ostalih udeležencev v prometu in tak nesposobnež, kot si, ni šans da boš zmontiral ustrezne (jetra za 5 eur) in da bo ustrezna svetilnost.
Jaz sem sprednje pozicijske zamenjal z LED, ampak sem se specialno potrudil, in je zato šlo b.p. čez tehničnega na največji AMZS enoti pri nas. |
napisal sem da imam izklopljeno opozarjanje , ne pa da se vozim nepripet.....
nesposobnež ti je na mami spal........pa poglej kaj je skup napravil.....
res, zelo uporaben post........
lp,aleš |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.01 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Mar 25, 2010 12:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Dovolj je bilo !
Zaradi mene lahko počneš karkoli, a ne v našem peskovniku ! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni