|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
alexis5678 Član

Pridružen-a: Ned 12 Apr 2009 18:34 Prispevkov: 101 Aktiv.: 0.51 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Ned Apr 11, 2010 6:46 pm Naslov sporočila: Bencinski agregat |
|
|
Zdravo
Imam eno vprašanje glede agregata. Imam hondin agregat EC2200 in je prenehal delat (motor dela) na izhodnih vtičnicah pa ni napetosti ima kdo kakšne izkušnje oz. kako sploh deluje sam generator napetosti? _________________ Lp, Alexis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bobek220 Član

Pridružen-a: Tor 28 Jul 2009 9:21 Prispevkov: 196 Aktiv.: 1.01 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Apr 11, 2010 8:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Predpostavljam, da je enofazni. Ponavadi imajo generatorji še kakšno varovalko, ki pač služi za varovanje generatorja.
Si preveril to?
Sem imel primer, ko sem generator preobremenil, mi je ta varovalka crknila. Ni pomagalo druga kot, da jo zamenjam, pol pa je stvar delovala. To je pač ena izmed možnosti napake, če pa je kaj več, pa ne vem če se splača popravljati. _________________ Kak je lepo ko je fajn |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alexis5678 Član

Pridružen-a: Ned 12 Apr 2009 18:34 Prispevkov: 101 Aktiv.: 0.51 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pon Apr 12, 2010 3:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Enofazni agregat je, varovalka je cela. Mogoče ve kdo kako se premeri navitje ali kaj je še možno da ne dela. _________________ Lp, Alexis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.20 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pon Apr 12, 2010 6:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri malih agregatih zaradi vibracij sčasoma odpovedo kondenzatorji (lomi priključkov v notranjosti - kondenzator popolnoma izgubi kapaciteto). Generator ostane brez vzbujanja in ne da od sebe nobene napetosti ali pa je ta ranga nekaj Voltov.
Preveri kondenzatorje in istočasno preveri tudi ali so zategnjene vse matice in vijaki na kontaktnih spojih.
Za principe delovanja pa malo pobrskaj po forumu, je bilo že večkrat napisano. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bbrane Član

Pridružen-a: Čet 14 Jun 2007 15:02 Prispevkov: 590 Aktiv.: 2.69 Kraj: Cerkno
|
Objavljeno: Tor Apr 13, 2010 7:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo !
Mislim ,da se ti je razmagnetil (v primeru preobremenitve ali slučajno kratkega stika na sponkah). Meni se je pri podobnem enofaznem generatorju to že večkrat zgodilo.
Vzemi vir enosmerne napetosti - nekaj voltov in pritisni par kratkih impulzv na navitje , kar preko zunanje vtičnice ( pri ugasnenem motorju seveda) - preizkusi deluje!
Lp! _________________ En poizkus je vreden več kot tisoč strokovnih mnenj |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni