|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kramko 69 Član

Pridružen-a: Sob 20 Mar 2010 20:39 Prispevkov: 200 Aktiv.: 1.08 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Ned Apr 18, 2010 12:34 pm Naslov sporočila: Katere znamke avtoradio |
|
|
Imam novi fiat bravo.Ko sem ga kupoval se nisem tako dobro pozanimal kakšen avtoradio ima.Opazil sem da je navaden CD avtoradio in da ne podpira MP3.Zanima me kako naj ugotovim katere znamke je in če se da nadgradit (firmware) da bi podpiral MP3. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Pon Apr 19, 2010 3:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Žal se ne da to tako enostavno....  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kramko 69 Član

|
Objavljeno: Pon Apr 19, 2010 3:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem mislil ,da bo šlo lažje.Na domač DVD player sem si nadgradil novejšo programsko opremo (firmware) in mi sedaj podpira veliko več kot prej pa še meni imam v slovenskem jeziku,ki je bil prej v angleškem.Zato pa sem mislil ,če je pri avtoradiu podobno.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
powr Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20 Prispevkov: 668 Aktiv.: 3.13 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pon Apr 19, 2010 4:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ampak tako kot DVD ni po nadgradnji postal blu ray predvajalnik tudi avtoradio ne more postati iz CD predvajalnika DVD predvajalnik, ker je hardver drugacen. Žal bo potrebna menjava. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
a.sukljan Član

Pridružen-a: Tor 02 Mar 2010 20:22 Prispevkov: 85 Aktiv.: 0.46 Kraj: Črni Kal
|
Objavljeno: Pon Apr 19, 2010 6:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi blo to tako enostavno bi enostavno ljudje kupli en cd player za 40 € in dali noter funkcije radia ki stane 200 € .. To bi bilo odlično
Priporočam pa blaupunkt, ki se jih dobi že za 70 80 € imajo vse, usb,mp3,aux, 4x50W
Lp _________________ Kar ne dimi, ni skurjeno! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drejko Član

Pridružen-a: Pet 30 Dec 2005 18:18 Prispevkov: 254 Aktiv.: 1.07 Kraj: koroška-okolica SG
|
Objavljeno: Tor Apr 20, 2010 9:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Z Blaupunkt imam slabe izkušnje.Imam Pioneer z USB na zadnji strani.USB pogaljšek in ključ v predalu.Če imaš USB spredaj ga lahko hitro zlomiš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drejko Član

Pridružen-a: Pet 30 Dec 2005 18:18 Prispevkov: 254 Aktiv.: 1.07 Kraj: koroška-okolica SG
|
Objavljeno: Tor Apr 20, 2010 9:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Za 70-80 € dobiš čip 4x45W.Za 4x50 bo treba odšteti preko 100€. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kramko 69 Član

|
Objavljeno: Tor Apr 20, 2010 11:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fantje mogoče ste me narobe razumeli.Domač DVD player sem si posodobil tako da mi zdaj predvaja Divx, Xvid mp3 mp4 in podobno.Podpira tudi več vrst podnapisov.Ko pa sem ta DVD player kupil sem pa lahko gledal samo originalne DVD filme.Lahko povem ,da je ta DVD player stal okoli 9 tisoč tolarjev drugi DVD player iste firme,ki pa je te funkcije že imel vgrajene pa je stal okoli 30 tisoč tolarjev.Mislim da sem kar nekaj pridobil s to posodobitvijo.Aparat mi pa še sedaj deluje brezhibno.V bistvu sem z neta potegnil programsko datoteko ga vstavil v player nato se je resetiral in že je bilo na novo instalrano.Za avtoradio sem pa predvsem mislil,če bi bili kakšni kodeki ,ki bi mi spremenili,da potem lahko vstavil CD z MP3 datotekami .  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Andriy Član

Pridružen-a: Pon 12 Nov 2007 13:10 Prispevkov: 22 Aktiv.: 0.10
|
Objavljeno: Sre Maj 26, 2010 2:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Samega avtoradia se ne da nadgraditi samo s novim softwerjem.
Sam sem imel podoben problem pri Mazdi in sem to sešil z Xcarlinkom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.20 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sre Maj 26, 2010 6:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
@kramko 69
Ni tako enostavno, za predvajanje mp3 ni dovolj samo kodek (algoritem za odkodiranje zapisa).
V grobem je stvar taka:
mp3 zapis je kompresiran in ga je potrebno najprej pravilno odkodirati, da se iz njega dobi nestisnjen digitalni zapis zvoka, saj je šele tak digitalni zapis s pomočjo digitalno analognmega pretvornika mogoče prevesti v analogni zvok.
Pretvorbo iz stisnjenega v nestisnjen format opravi odkodirnik (strojna oprema), ki mu delovanje lahko (ni nujno) narekuje kodek (programska oprema, ki je nadgardljiva ali pa tudi ne).
Predvajalniku, ki predvaja izključno glasbene CD medije, ni potrebno opraviti prvega koraka - to je odkodiranje zapisa, saj je zapis na CD mediju že digitalni zapis zvoka v nestisnjeni obliki (zato gre na medij v CD formatu za približno 74 minut muzike, na takem kjer so mp3 datoteke, pa se dolžina vse posnete muzike meri v nekaj deset urah). Na kratko rečeno, navaden CD predvajalnik, je brez odkodirnika, saj ga ne rabi.
Manjkajoče strojne opreme pa ne more pričarati nobena nadgradnja firmwarea. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kramko 69 Član

|
Objavljeno: Sre Maj 26, 2010 7:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Azrael hvala ti za tak izčrpen odgovor.To sem potreboval.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni