www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Passat 98 električna shema (smerokazi ne delajo)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lostid
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Sep 2008 17:23
Aktiv.: 1.15
Kraj: Ljubljana-rudnik

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 25, 2010 11:41 am    Naslov sporočila:  Passat 98 električna shema (smerokazi ne delajo) Odgovori s citatom

Torej imam passat 1.9 tdi letnik 98, kjer smerokazi ne delajo, če dam vse štiri dela normalno, ko pa hočem dati samo levo/desno pa začne avtomat za smerokaze oscilirati. Avto ni moj tako da nevem točno kaj se je delalo prej.

Bi se dalo dobiti kakšno električno shemo od passata?

Nazadnje urejal/a lostid Ned Apr 25, 2010 12:06 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.71
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 25, 2010 12:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po mojem ne bi bilo slabo preverit kontaktov na ročici za vklop smernikov levo/desno. Če se ne motim ima Passat vezje (rele) tako za smernike levo/desno kot vse 4 naenkrat vgrajeno v samo stikalo za vklop vseh 4 smernikov naenkrat. Če bi bil ta modul generalno fuč, tudi to ne bi delalo. Je pa res da sem sam že imel problem ko so mi umrli vsi smerniki; potegnil sem to stikalo skupaj z vezjem ven, očistil kontakte in vgradil nazaj. Od takrat naprej dela normalno. Očitno zna biti včasih težava v samih kontaktih tudi na tem modulu....
Mihec
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Mar 2006 20:10
Aktiv.: 1.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 25, 2010 12:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Sam vozim Pola 01' in ravno prejšnji teden sem imel enako težavo. Na VW formu so predlagali zamenjavo tega stikala za vse štiri smerniki v katerem je rele tud za posamezne smernike. Kupil sem ga in zamenjal, vendar stvar še vedno ni delovala.

No na koncu sem ugotovil da le ni bilo kontakta med žarnico smernika in "žrelom" za žarnico.

Še 1x dobro preglej povezave, ter če ti ob vklopu žmigavci delujejo. V primeru da ti ne, je precej možno da boš moral menjati zgorajomenjeno relejsko sitkalo. Cena mojega na uradnem servisu je bila 22€. No sedaj, mojega ne potrebujem več, ker star še vedno klika Very Happy
Nazaj na vrh
lostid
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 25, 2010 1:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisto relejsko stikalo ki je v armaturi sem že menjal (oziroma je menjal prejšnji lastnik) ampak problem ostaja. Žarnica smernika ima 100% kontakt saj vsi štiri smerokazi delajo.
Prejšnji lastnik zdaj pravi, da je ta problem nastal zato ker je avto vlekel in imel med vleko prižgane vse štiri smerokaze
Nazaj na vrh
drejko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 30 Dec 2005 18:18
Aktiv.: 1.07
Kraj: koroška-okolica SG

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 25, 2010 10:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

shema

VW-Passat GL.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  VW-Passat GL.zip
 Velikost datoteke:  481.19 KB
 Downloadano:  71 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
LinuxFuter
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40
Aktiv.: 1.77
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 27, 2010 1:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ti "oscilira" (predvidevam da utripa z 10x višjo frekvenco) ko vklopiš levi ali desni smernik ti ena žarnica ne dela ali pa nima stika.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.79
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 27, 2010 1:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če oscilira je lahko šel avtomat za žmigavce?
lostid
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 27, 2010 7:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Oscilira to pomeni da avtomat zelo hitro "klika" žarnice pa ne utripajo. Avtomat za žmigavce v armaturi je bil zamenjan in je isti problem
Bom pa pogledal malo stike

LP
Nazaj na vrh
sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.88
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 27, 2010 8:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če oscilira, je zelo verjetno tudi da imaš hladen lot (oziroma razpokan lot) pri releju, ki je prispajkan na tiskano vezje. Enak problem je bil pri avtomatu tovornjaka, dokler se ni spajka toliko razmajala, da je dokončno odpovedal. Releji so pa razmeroma težki in spajke na vezju zato popustijo.
Nazaj na vrh
dejanh
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 20:43
Aktiv.: 0.17
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 28, 2010 10:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj mesecev nazaj smo imeli podoben problem pri Citroen Saxo-ju. Rele je na momente kar pričel sam od sebe "štrkat", ko pa si vključil smernik (levi, desni ali vse 4) pa je vse delalo normalno, a le dokler smernikov nisi zopet izključil. Zamenjali so rele za smernike, a ni pomagalo...na koncu pa se je kot izvor problemov "pokazala" ročica za vklop/izklop smernikov ob volanu, ki so jo potem seveda zamenjali in od takrat dela vse bp.

Wink lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni