|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sraka Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.38 Kraj: PMAVs
|
Objavljeno: Pet Maj 07, 2010 11:39 am Naslov sporočila: |
|
|
s56a je napisal/a: |
Zal imam vecinoma UK tipkovnice. Na veliko veselje rdecih malarjev  |
Pozivam vse člane foruma, da začno za g. S56A zbirati sredstva za nabavo slovenske tipkovnice. Ker cene tipkovnic vsekakor niso velike bo že po 10 centov povsem dovolj za vrhunsko napravo.
Predlagam, da to storimo na pikniku, tipkovnico lahko sicer nabavimo že prej in jo ob tej priložnosti svečano izročimo. Do takrat pa prosim moderatorje, če nehajo malati, razen, če menijo, da g S56A z zgornjim komentarjem krši 7. pravilo tega foruma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.99
|
Objavljeno: Pet Maj 07, 2010 12:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Layout je treba pravilno nastaviti. Potem pa malo ugibati kje so šumniki in ostale drobnarije. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70785.11
|
Objavljeno: Pet Maj 07, 2010 1:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kastaneda Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18 Prispevkov: 459 Aktiv.: 2.41
|
Objavljeno: Pet Maj 07, 2010 2:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ob novem prenosniku z USA tipkovnico sem dobil tudi nalepke s SLO znaki. Na žalost sem jih vrgel v smeti, sicer bi jih podaril.
Vendar mi tipkovnica ne dela probleme z našimi znaki, Z in Y pa se kdaj zamenjata...  _________________ LP
Srečko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Maj 07, 2010 2:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
borisz je napisal/a: |
Saj po mojem S56A ni tako neumen. Malo se gre frajerja. Ko ga bo imela prava oseba dovolj, bo pa jok.
Mislim, da smo Slovenci in bi se lahko vsi trudili, da spoštujemo svoj jezik in kulturo, ter pišemo pravilno slovensko, kot je zapisano v pravilih. Sam se trudim, najbrž pa večkrat naredim kakšno nenamerno napako. Neuporaba velikih začetnic, ločil ter sičnikov in šumnikov je po mojem mnenju nesprejemljiva in bi morali, člane, ki tega ne upoštevajo dati na hladno.
Če bi S56A in drugi hoteli uporabljati pravilne znake, bi jih, tako se pa malce norce delajo, ker jim je to v veselje. Najbrž so doma bolj copate in ne morejo nikoli uveljaviti svojega mnenja, potem se pa tu izživljajo.
Če je res tako ubog, da nima 15 EUR za slo tipkovnico, tako nekomunikativen, da na forumu ne prosi, če mu kdo podari staro tipkovnico, tako nerazgledan, da se ne spomni s flomastrom napisati na angleško tipkovnico slovenskih znakov, tako kratkega spomina, da si ne more zapomniti kje so slovenski znaki in tako ignorantski, da ne upošteva pravil foruma, je moje mnenje, da na tem forumu nima kaj iskati. Kmalu se bo pojavilo še nekaj tako ali še bolj pametnih kekcev in bomo morali imeti še online slovar in službo za tolmačenje.
Takrat pa najbrž večina članov ne bo več na tem forumu...
lp
Boris |
Boris bravo! Imaš pivo v dobrem! _________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Majster Član

Pridružen-a: Sob 14 Nov 2009 1:05 Prispevkov: 344 Aktiv.: 1.81 Kraj: Majšperk
|
Objavljeno: Pet Maj 07, 2010 3:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dobro no saj "napadati" se ni potrebno. Vsi ga kdaj pa kdaj kiksnemo. Pač truditi se je treba ohranjati razumljivost in razločnost vsem slovencem na forumu, da bo forum še naprej tako odličen kot je zdaj. Napake so in bodo in zaradi č,š,ž se res ni treba preveč razburjati (na mircu tudi jaz ne uporabljam šumnikov ker mi ne delajo)( pa se ravno tako razumemo). Če bi se pa spravili lektorsko pregledovat pa verjamem da bi veliko prispevkov (ne vsi) bilo napačnih. _________________ Smith & Wesson — the original point and click interface. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David2204 Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01 Prispevkov: 997 Aktiv.: 4.92 Kraj: Ljubljana - Nova Gorica
|
Objavljeno: Pet Maj 07, 2010 3:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pyr0Beast je napisal/a: |
Potem pa malo ugibati kje so šumniki in ostale drobnarije. |
Tisto so pa prsti dolžni sami vedeti.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.39 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Pet Maj 07, 2010 3:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je komu težko pisati v Slovenščini ima tukaj pripomoček za firefox
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3046
Glede na to, da na nekaterih forumih ljudje ne znajo zadeti niti vrstnega reda črk v besedi, so taka pravila čisto na mestu. Če smo na strokovnem forumu naj bo tudi odnos temu primeren. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.58 Kraj: Vremska Dolina
|
Objavljeno: Pet Maj 07, 2010 4:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če se nekdo ni sposoben potruditi in lepo po slovensko vprašati, ni vreden odgovora. _________________ Slabih pilotov ni. So dobri ali pokojni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Maj 07, 2010 4:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Že nekajkrat sem pomislil na možnost, da bi moral novo registriranemu članu npr. prvih 10 sporočil avtorizirati moderator. Precej pogosto se pojavljajo nepismeni novinci, ki zasmetijo pol foruma... _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3362 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pet Maj 07, 2010 4:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Majster je napisal/a: |
Dobro no saj "napadati" se ni potrebno. Vsi ga kdaj pa kdaj kiksnemo. Pač truditi se je treba ohranjati razumljivost in razločnost vsem slovencem na forumu, da bo forum še naprej tako odličen kot je zdaj. Napake so in bodo in zaradi č,š,ž se res ni treba preveč razburjati (na mircu tudi jaz ne uporabljam šumnikov ker mi ne delajo)( pa se ravno tako razumemo). Če bi se pa spravili lektorsko pregledovat pa verjamem da bi veliko prispevkov (ne vsi) bilo napačnih. |
Res je. Nima smisla napadati tiste, ki jim včasih spodrsne. In res je, vsi ga kdaj polomimo. Napadamo tiste, ki namerno pačijo slovenščino, ker mislijo, da je do 'kul' in tiste, ki jim lepa slovenščina ne predstavlja neke lepote, kot jo vidimo mi. Ko ne bo več slovenščine, ne bo več Slovencev.
To je eden redkih forumov, kjer si člani prizadevajo tudi za to (poleg strokovne vsebine), da se jezik namerno ne pači. (Po mojem vedenju, je to edini tak forum, a vsega seveda ne vem). In pustite nam za božjo voljo tak, lep, čist forum, ne nam ga mazat, kot 'avantgardni umetniki' z grafiti mažejo fasade. Naj gredo na druge forume, 'med svoje', in se tam postavljajo s svojimi junaštvi, forumov za take je tudi dovolj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.68 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Pet Maj 07, 2010 5:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, če imaš UK tipkovnico moraš malo bolj gledati kje je kakšna črka. Tisti, ki tipkajo slepo desetprsto nimajo problemov. _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Merlin Član

Pridružen-a: Sob 29 Dec 2007 0:47 Prispevkov: 289 Aktiv.: 1.36
|
Objavljeno: Pet Maj 07, 2010 6:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ker je v Sloveniji toliko različnih narečij, se mi zdi edino pravilno, da se piše tako, da se vsi razumemo, vsa pohvala vodstvu foruma, da od tega ne odstopa, če je pa kakšen štromarski izraz vmes ni nič hudega, saj ga večina pozna. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
integrerc Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 14:50 Prispevkov: 424 Aktiv.: 1.86 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pet Maj 07, 2010 6:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem prav vesel, da se uporablja pravilna slovenščina, oziroma pravopis. Forumu daje neko resnost, obliko,...(se takoj vidi da je resen forum, poln štromarjev). Hvala vsem tistim, ki skrbite za to, pa tudi vsem ostalim uporabnikom. Včasih je na prvi pogled brutalno, ko kakšnega novinca takoj napadete, ker ne uporablja prave slovenščine. Vendar je tako edino prav. _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dyfan Član

Pridružen-a: Sob 05 Maj 2007 9:54 Prispevkov: 652 Aktiv.: 2.95
|
Objavljeno: Pet Maj 07, 2010 8:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moj glas gre tudi za pravilno slovnico pri pisanju.
Nenazadnje tudi zato, ker je to resen in dober forum in ga je škoda kvariti s popačenim pisanjem.
Vsekakor pa toleriram nenamerne napake, tipkarske kikse in vsem razumljive neslovenske ali žargonske besede.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni