www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

daljinsko centralno zaklepanje

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Hammer123
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 17 Mar 2010 16:49
Aktiv.: 0.04
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 06, 2010 2:05 am    Naslov sporočila:  daljinsko centralno zaklepanje Odgovori s citatom

Z leti so se mi ključi daljinskega centralnega zaklepanja pogubili naokoli, tako da sta mi ostala dva ključa:
-ročno odklepanje z RFID čipom
-ročno odklepanje brez RFID čipa(posledično se avto odklene, vendar ne vžge)

Ker so originalni ključi zame predragi, sem malo pobrskal naokoli in našel npr. http://www.xenon-kit.si/ponudba/v68/
Če pravilno razumem, bi iz starega kluča z RFID, tega pobrali ven in ga vstavili v novega. Kako bi bilo z ostalimi ključi?
Bral sem tudi o pritrjevanju RFID-a na ključavnico, vendar me zanima, kako bi avto potem sploh lahko vžgal, če bi bil ključ "prazen".
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
freshman
Član
Član

Pridružen-a: Tor 16 Mar 2010 0:16
Aktiv.: 0.80
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 06, 2010 6:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za kakšen avto gre ?
Nazaj na vrh
Hammer123
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 06, 2010 1:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

audi a3 8L(letnik '02)
Nazaj na vrh
žrepko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 20:12
Aktiv.: 3.77
Kraj: Ptuj-Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 06, 2010 3:20 pm    Naslov sporočila:  Re: daljinsko centralno zaklepanje Odgovori s citatom

Hammer123 je napisal/a:
Z leti so se mi ključi daljinskega centralnega zaklepanja pogubili naokoli, tako da sta mi ostala dva ključa:
-ročno odklepanje z RFID čipom
-ročno odklepanje brez RFID čipa(posledično se avto odklene, vendar ne vžge)

Ker so originalni ključi zame predragi, sem malo pobrskal naokoli in našel npr. http://www.xenon-kit.si/ponudba/v68/
Če pravilno razumem, bi iz starega kluča z RFID, tega pobrali ven in ga vstavili v novega. Kako bi bilo z ostalimi ključi?
Bral sem tudi o pritrjevanju RFID-a na ključavnico, vendar me zanima, kako bi avto potem sploh lahko vžgal, če bi bil ključ "prazen".

ključ ni prazen, ker je v originalnem ključu ampula, ki vsebuje "kodo" za vžig motorja. Brez te ampule boš lahko le odklepal in zaklepal daljinsko, ne boš pa mogel avta vžgat.
Pred kratkim sem menjaval ampulo in ključ sodelavcu (WV Polo, 03)
Nazaj na vrh
Hammer123
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 06, 2010 4:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

problem je, da 1 ključ ni originalen in ne vsebuje te ampule.
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.98
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 06, 2010 10:04 pm    Naslov sporočila:  Re: daljinsko centralno zaklepanje Odgovori s citatom

Če iz enega še dobrega ključa vzameš ven RFID modul in ga pritrdiš v bližino ključavnice (da je v dosegu ring-antene) je tak avto zaščiten samo še z mehanskim ključem in ga lahko potem zaženeš in ustaviš enako kot včasih kakšnega yugota. Cool
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
midjko
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Nov 2008 7:35
Aktiv.: 0.14
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 04, 2010 12:49 am    Naslov sporočila:  Re: daljinsko centralno zaklepanje Odgovori s citatom

Iztok je napisal/a:
Če iz enega še dobrega ključa vzameš ven RFID modul in ga pritrdiš v bližino ključavnice (da je v dosegu ring-antene) je tak avto zaščiten samo še z mehanskim ključem in ga lahko potem zaženeš in ustaviš enako kot včasih kakšnega yugota. Cool

Rešitev njegovega problema je odlična.

Nepridipravi imajo tako ali tako vse kode vseh avtomobilov na zalogi še ko so ti na proizvodnih linijah v tovarnah, tako da proti kraji ga ne moreš zaščititi. Smile

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni