www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Vprašanje glede karcher visokotlačnega čistila in pritiska
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
trob
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2009 20:38
Aktiv.: 0.18
Kraj: Litija

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 14, 2010 9:22 pm    Naslov sporočila: icon_question Vprašanje glede karcher visokotlačnega čistila in pritiska Odgovori s citatom

Pozdrav.

Pred kratkim smo pri domači bajti naredili rezervoar za vodo, kamo se nateka bližnji potok. iz tega rezervoarja je napeljana cev premera 5cm. kolikor razumete, je pritisk v tej cevi minimalen- a vendar posvem zadosti da voda solidno teče iz pipe, ki smo jo namestili...

sam sem na omenjeno pipo priključil visokotlačni čistilec karcher (karakteristike: MODEL:389
1.7 kw
110 bar
380l/h ) in zadeva dela bp... vodo povsem lepo spravi pod pritisk in za čiščenje avta je super.

kar me zanima je, če lahko nizek izhodiščni pritisk pri dotočni cevi lahko kako okvari kompresor oz črpalko pri karcherju? to sprašujem zato, ker mi ni čisto jasno, kakšen je princip delovanja dotične pumpe...

Hvala in lp.
tom
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.99

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 14, 2010 10:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dokler v vodi ni trdnih delcev ne bo hudega.

So pa ti kerharji pecajzlasti, ko ne moreijo spraviti zraka iz sebe če ni dovolj nadtlaka.
Nazaj na vrh
kose19
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37
Aktiv.: 5.18
Kraj: okolica Kobarida

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 14, 2010 10:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz ima sicer manjši model in vodo dobesedno sesa. Ima pa tudi filter na dotoku vode tako da ni problem.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 14, 2010 11:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj jo vsak. Samo ko bo zrak prišel notri je ne bo mogel potegniti.

Ali pa ne doseže delovnega tlaka z nižjim tlakom v sistemu.
Nazaj na vrh
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.39
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 14, 2010 11:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če si kupu kërcherja se nimaš kaj sekirat, meni je zadnjič laufal kake 15min "na suho", ker sem zaprl samo vodo, ugasnil ga pa nisem pa še vedno dela bp.
če bi imel pa kakega za 20€ pa bi itak vsako leto mogel novega kupit, ker ti crkne že če je malo postrani.
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.61
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 15, 2010 7:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če zapreš vodo in imaš med Kärcherjem in pipo tisto Gardena (ali podobno) gumijasto cev, jo dobesedno splošči, toliko podtlaka naredi, tako da se niti ne bi sekiral, če ti voda vsaj z minimalnim pretokom teče iz pipe.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 15, 2010 12:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dorijan je napisal/a:
Če si kupu kërcherja se nimaš kaj sekirat, meni je zadnjič laufal kake 15min "na suho", ker sem zaprl samo vodo, ugasnil ga pa nisem pa še vedno dela bp.
če bi imel pa kakega za 20€ pa bi itak vsako leto mogel novega kupit, ker ti crkne že če je malo postrani.

Tudi avto dela brez olja.

Boljše vprašanje je, kako dolgo bo še.

Citiram:
Če zapreš vodo in imaš med Kärcherjem in pipo tisto Gardena (ali podobno) gumijasto cev, jo dobesedno splošči, toliko podtlaka naredi, tako da se niti ne bi sekiral, če ti voda vsaj z minimalnim pretokom teče iz pipe.

To naredi vsak. Kar pa ne naredi vsak je da potegne zrak iz cevi, da pride do vode. Veliko jih samo vrti v prazno.
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.61
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 15, 2010 12:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
To naredi vsak. Kar pa ne naredi vsak je da potegne zrak iz cevi, da pride do vode. Veliko jih samo vrti v prazno.

Pomaga, če mu pištolo 'sprožiš' in zrak ven spustiš.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 15, 2010 12:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi karcher se dobi za par deset evrov. Karcherji so kaj vredni sami tisti za par tisoč evrov, ostali so samo predraga jajčka. Enako dobro delajo zadeve iz ba*hausa, jih imajo kolegi in se še noben ni pritožil. Za razliko da ce takega pokvariš se ne sekiraš preveč.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.59
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 15, 2010 1:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam imam znamko Elektro Maschinen. Uporabljam ga že cca 5 let. Edino, kar sem do sedaj naredil, sem podmazal ročko za odpiranje vode. Piše, da je potrebno pred vklopom odpreti dotok vode, na pištoli pritisniti ročko, da začne voda iztekati, in da v dovodu ni več zraka. Šele nato vklopimo vap. Izklopimo tako, da zadevo električno ugasnemo, zapremo dotok vode, ter pritisnemo pištolo, da se pritisk v ceveh sprosti. Sam delam po tem postopku in nimam nikakršnih problemov. Razlika pa je tudi v tem, ali ima zadeva plastično ali alu črpalko.
hocancan
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Apr 2010 10:54
Aktiv.: 2.13

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 15, 2010 5:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam sem uporabljal Kärcher z dotokom iz zajetja kar nekaj let ,sedaj pa mi je mašina začela nekam pešat .Pregledal sem mrežico pri dovodu pa je vse vredu.Vrejetno peša kompresorski del.
Pritisk iz zajetja je pri meni cca.1 bar

Lp

ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 16, 2010 7:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Notri je batna črpalka, gnana z nekakšno odmično gredjo in nepovratnimi ventili.
Komot sama sesa vodo in to ni noben problem.
Je pa dobro kontrolirat nivo olja.

lp

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 16, 2010 7:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, pri dražjih. Pri cenenih modelih ni olja. samo gre dokler gre. Ko izgubi tlak, mora v okrogli fascikel...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
trob
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2009 20:38
Aktiv.: 0.18
Kraj: Litija

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 17, 2010 9:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

fantje, hvala za pojasnila in nasvete. Smile

lp
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.63
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 17, 2010 10:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se strinjam z protončkom glede Karcherja. Smo imeli enega sposojenega in smo prali prešo in mlin za sadje pa je nenadoma kar izpustil dušo in je črpalka v njem delovala v intervalih po par sekund (dela, ne dela, dela). Sicer so težavo na servisu odpravili pa vendar. Res je treba dati zanj nekaj denarja, da ima kovinsko črpalko, kar se pa seveda za nekaj mesečno umivanje avtomobila ne splača.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni