www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Montaža zvočnikov na Ciao
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Če bili pešeč v mestu in bi videli da se na nekem motorju vrtijo neka radijska postaja oz. glasba kaj bi si ob tem mislili?
WOW
12%
 12%  [ 4 ]
Zelo moteče
67%
 67%  [ 21 ]
Še kar Vredu
19%
 19%  [ 6 ]
Skupaj glasov : 31

Avtor Sporočilo
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.70
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 28, 2010 11:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No tu lahko nastane problem, ce zvocnik nima ojacevalca, je potrebno dograditi se dodaten ojacevalec... Kaksni so prikljucki na zadnji strani zvocnika?

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
razor3745
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Avg 2010 22:15
Aktiv.: 0.17

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 28, 2010 11:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

samo žičke + in -

Nazadnje urejal/a razor3745 Ned Avg 29, 2010 9:02 am; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
razor3745
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 28, 2010 11:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Link od "tistega" delčka http://www.megaupload.com/?d=RZR7YZ3M

Fotografija0112.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  804.83 KB
 Pogledana:  0 krat

Fotografija0112.jpg

Nazadnje urejal/a razor3745 Ned Avg 29, 2010 9:03 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
start
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 28, 2010 11:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In na ta konektor si priklopil izhod iz domacega stereo sistema?

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
razor3745
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 28, 2010 11:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja
Nazaj na vrh
start
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 28, 2010 11:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha no smo ze blizje, torej ti potrebujes ojacevalnik, ki ga lahko izdelas, je preprost... Vanj pripeljes signal iz MP3 predvajalnika, katerega ojacevalnik ojaca in ga poslje na zvocnik. Napajat pa moras ojacevalnik. Samo vseeno ne razumem kje ti pise only DC 12V?

Aljaž T.
Nazaj na vrh
razor3745
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 28, 2010 11:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na zvočniku pod nalepko specifikacij
Nazaj na vrh
start
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 28, 2010 11:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obstaja kaksen nacin da vidim slike, ker ne razumem kljucne zadeve ali je zvocnik aktiven ali pasiven... Dovol bo le nekaj slik...

Aljaž T.
Nazaj na vrh
razor3745
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 28, 2010 11:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko... Seveda
Nazaj na vrh
razor3745
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 28, 2010 11:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.megaupload.com/?d=L5EUSIT6
http://www.megaupload.com/?d=20QZSC0V

Fotografija0111.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  874.89 KB

Fotografija0111.jpg

Fotografija0116.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  589.09 KB

Fotografija0116.jpg

Nazadnje urejal/a razor3745 Ned Avg 29, 2010 9:13 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
geslo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Sep 2009 19:17
Aktiv.: 0.20
Kraj: Pod pohorjem

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 29, 2010 12:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

start je napisal/a:
Aha no smo ze blizje, torej ti potrebujes ojacevalnik, ki ga lahko izdelas, je preprost... Vanj pripeljes signal iz MP3 predvajalnika, katerega ojacevalnik ojaca in ga poslje na zvocnik. Napajat pa moras ojacevalnik. Samo vseeno ne razumem kje ti pise only DC 12V?

Khm, če vaju lahko malo zmotim.. Very Happy

Mi lahko zaupaš postopek izdelave? Uporabil bi ga pa točno tako, kot si zgoraj napisal.
Hvala ter lep pozdrav
Nazaj na vrh
razor3745
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 29, 2010 12:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

geslo je napisal/a:
start je napisal/a:

Khm, če vaju lahko malo zmotim.. Very Happy

Mi lahko zaupaš postopek izdelave? Uporabil bi ga pa točno tako, kot si zgoraj napisal.
Hvala ter lep pozdrav

Very Happy sej mene to tud zanima
(sem mislil da bo napisal v naslednm komentarju) Very Happy
A kdo mogoce ve kje se mogoce kaksnega kupi?
Nazaj na vrh
start
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 29, 2010 1:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha no lahko bi izdelala taksneg ojacevalnik http://reber.si/TDA/TDA1560Q.htm , sedaj kako dvigniti napetost iz 6-9V na 12V pa bodo mogli ostali povedat, s tem se se nisem srecal. Think
Ce je se kaksno vprasanje glede izdelave ojacevalnika pa kar na dan s vprasanjem Wink
Sicer jaz sem nekje 4 leta nazaj uporabil 5.1 sistem (bil je cisto poceni) in sem ga zlozil v eno skatlo (takrat nisem imel pojma o volumnu statle za zvocnike Brick wall ) in sem odstranil omrezni trafo, ter ga nadomestil s napajalnim blokom baterij. Tale "box" sem sicer uporabljal v soli, kjer sem motil pouk, dokler nisem dobil ukor in sem se spametoval d'oh!
No to vama pravim zato ker bi bilo ceneje ce bi lahko uporabili kaksen 2.1 sistemcek in bi verjetno tudi napajalna napetost odgovarjala Think
Samo tako za v razmislek. Wink

Aljaž T.
Nazaj na vrh
luka1995
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Apr 2010 21:42
Aktiv.: 3.32
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 29, 2010 9:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se boš vozu po mestu in delu ne mir? Tole se mi ne zdi pametno...
Drugače pa rajši kupiš nekaj takega http://www.lovecnacene.si/zvocniki-goobay-soundball-zvocniki/m/1145710/

lp luka
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
razor3745
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 29, 2010 9:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

luka1995 je napisal/a:
Se boš vozu po mestu in delu ne mir? Tole se mi ne zdi pametno...
Drugače pa rajši kupiš nekaj takega http://www.lovecnacene.si/zvocniki-goobay-soundball-zvocniki/m/1145710/

lp luka

Torej tema je bila zato narejena ker sem videl neko skupino motoristov in zadnji motorist je mel musko zadaj ki zgledalo vredu. Glasnost glasbe lahko primerjamo z glasbo ki jo mogoče slišite v dvigalu oz. "bifeju" ali restavraciji. To ni nevem kako moteče.

Pa tudi ne razumem kaj je tako moteče pri poslušanju glasbe na motorju, saj se samo mimo pelješ.

Razlog zakaj bom imel zvočnike na motorju je enostavna, ne dolgo nazaj sem sprejel službo za reklamiranje podjetji in peljat bi se moral samo 1 dan v tednu.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni