|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ferdo Član

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10 Prispevkov: 354 Aktiv.: 1.49 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sre Dec 28, 2005 4:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Andrejeva priponka je dosegljiva tudi na zadnjem linku, ki je pripet v prvem postu. To je original elektorjeva shema, objavljena v Elektor 12/1982 (december).
Usmernik, izdelan po tej shemi deluje odlično, v službi tudi s drugačnim izhodnim tranzistorjem in manjšo dodelavo dosega 75V/16A. Pri TIM-ovi shemi je napačna vrednost R17, nekaj pa jih manjka. Tiskano vezje, ki ga je pripelAndrej je v redu (preizkušeno). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.28 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Dec 28, 2005 5:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nevem zakaj so v TIM-u vedno napake. Meni ni še nikoli nobeno vezje narejeno po načrtih iz te revije delovalo v prvo. Vedno sem moral menjati kakšne upore za druge vrednosti, obračat tranzistorje... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ferdo Član

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10 Prispevkov: 354 Aktiv.: 1.49 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2005 9:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Saj niso vedno. Precej je odvisno od avtorja prispevka. Sam sem pred leti realiziral par projektov za novoletne okraske (utripanje, leteče luči,..) po načrtih iz TIM-a, pa mi je vse delovalo v prvo, brez vsakega problema. Tako, da šlamparija ni pravilo, prej izjema. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fricky Član

Pridružen-a: Pon 22 Sep 2003 15:37 Prispevkov: 260 Aktiv.: 1.10 Kraj: Ribniško Pohorje
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2005 3:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz imam izredno slabe iskusnje z to revijo ravno zaradi napak.Nikoli ne bom pozabil ko sem pred cca 15 leti kupil pri njih izredno drag urni LED modul in ga zaradi tiskarske napake unicil, vhod-clocka so zvezali na napajanje...lahko bi se vsaj opravicili in ponudili po ugodni ceni novega... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2005 4:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Načrt usmernika iz TIM-a je kopija članka iz Elektorja. Če je napaka na shemi ali TIV v TIM-u, potem je izvorna napaka že v Elektorju. Je pa TIM, nažalost edina revija v Sloveniji, ki kolikor toliko pokriva večino področij tehnike, seveda bolj kot ne za začetnike. Revija sama pa je namenjena osnovnošolski in srednješolski populaciji.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2005 4:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ker je tema zašla sem jo razdelil. Debato o revijah ter strokovni literaturi nadaljujte tukaj. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.59 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2005 6:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam prejemam revijo Tim. Napake sem opazil predvsem pri RR(Avtor). Sam sem izdelal njegovo vezje, pa ni delovala, in kjerkoli zasledim da je bilo kaj nerejeno iz Tima, vidim da se napake večinoma pojavljajo pri istem avtorju. Tako da se sam izogibam njegovih izdelkov. Žal je tako  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjay Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07 Prispevkov: 537 Aktiv.: 2.27 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2005 9:21 pm Naslov sporočila: strokovne revije |
|
|
Na žalost TIM je zanimiva revija, ampak je zelo daleč od strokovnih revij. Zato so tudi napake pogoste. Slovenski trg je pač majhen in je težko izdajati dobro revijo. Mogoče je CQ ZRS še najboljši. Drugače pa Dubus, Qex in VHF communications. To res niso revije za usmernike, ampak za malo bolj zahtevne zadeve.
LP
Matjay |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni