|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
s56vha Član

Pridružen-a: Pet 24 Mar 2006 14:33 Prispevkov: 184 Aktiv.: 0.79 Kraj: Kamnik, Preserje pri Radomljah
|
Objavljeno: Pet Sep 24, 2010 3:26 pm Naslov sporočila: Varčevalni modul |
|
|
Kupil sem el. radiatorje Beha, pa me zanima, če je kdo dokupil varčevalni modul?
aleš |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.20 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pet Sep 24, 2010 8:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je to stikalna ura in termosta, kar je lahko uporabno ali gre samo nek magic box™ (beri močnostna usmerniška dioda)?
Namreč izkoristek vseh električnih grelcev je 100% - vso dovedeno energijo spremenijo v toploto.
Če zadeva na nek način samo zmanjša moč grelca, enako ali še bolj, zaradi slabšega razmerja med močjo grelca in izgubami toplote iz prostora, pade učinek tega grelca.
Če je slednje, sodi v rubriko, treba šparat, ni važno koliko stane.
Podoben kot kalorifer z Eko funkcijo, ki za 35% zmanjša porabo energije. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s56vha Član

Pridružen-a: Pet 24 Mar 2006 14:33 Prispevkov: 184 Aktiv.: 0.79 Kraj: Kamnik, Preserje pri Radomljah
|
Objavljeno: Sob Sep 25, 2010 10:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Tako se pač modul imenuje - komercialno ime mora bit "eko", "bio" in ne vem kaj še.
Sicer pa je to modul, ki za določeno št. ur zniža temperaturo na termostatu (npr. ponoči, ko smo v službi,...), da ni potrebno vedno nastavljat na roke. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.67 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sob Sep 25, 2010 10:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Lahko kupiš elektronski tedenski sobni termostat, radiator pa povežeš preko kontaktorja. Original termostat nastaviš na recimo 30°C.
Vse skupaj dobiš za relativno majhen denar, medtem ko original "dodatki in pribor" znajo biti dragi. Koliko stane ta "modul"? _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s56vha Član

|
Objavljeno: Sob Sep 25, 2010 5:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja tudi to sem že razmišljal.
Že radiatorji niso poceni, glede na to kaj je notri - sem takoj preveril Drugače pa modul stane 54€. Notri pa je verjetn en poceni proc in 10 smd elementov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni