|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.61 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Tor Okt 19, 2010 8:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če radio vleče 300mA je prav gotovo on krivec akumulator, ki je nekaj let star, bo v enem dnevu dovolj počepnil, da dizla ne bo več pretegnil. No, delno je v takem primeru kriv tudi akumulator, ampak za normalno stby porabo, ki je precej pod 50mA bi moralo biti v redu. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.98
|
Objavljeno: Tor Okt 19, 2010 9:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dobro bi bilo tak akku tudi pustiti na polnilcu, verjetno je že zelo prazen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.80 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Sre Okt 20, 2010 2:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Imaš avtomatsko klimo? Lahko da se zaradi okvare kakšen motorček od lopute vrti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
slawonsky Neznanec

Pridružen-a: Tor 19 Okt 2010 8:36 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: Zg. Savinjska dolina
|
Objavljeno: Sre Okt 20, 2010 9:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Zgleda da je bil vendarle avtoradio krivec! Priklopljenega imam kake tri mesece in verjetno je v tem času toliko izmučil akku, da sedaj počepne že skoraj ob vsakem zagonu motorja. Danes ga bom orng nafilal z polnilcem, pool bom pa videl, kaj bo... Sicer pa je star šele eno leto, torej bi še moral delati...
Hvala za vse nasvete, bom sporočil, če bo kaj novega  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alex007 Član

Pridružen-a: Pon 29 Dec 2003 0:19 Prispevkov: 56 Aktiv.: 0.24 Kraj: Sevnica
|
Objavljeno: Sre Okt 20, 2010 9:29 am Naslov sporočila: |
|
|
To je bil problem oziroma še je tudi na naši fabriški škodi. Ko je bil star akomulator ga je tudi čez nao spraznilo, sedaj ko je nov zdrži bribližno en teden, če se avta ne uporablja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.98
|
Objavljeno: Sre Okt 20, 2010 9:37 am Naslov sporočila: |
|
|
En teden? Meni avto stoji po 2 meseca pa kresne iz prve v najhujšem mrazu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.61 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sre Okt 20, 2010 1:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi pri naši feliciji ni nobenih problemov, notri je trenutno 10 let star BOSCH silver 74Ah in deluje brez problema, res pa je, da je ta akumulator bil že pred 3 leti odpisan, ker je bila okvara na stikalu za osvetlitev prtljažnega prostora in se lučka ni ugašala. Ko sem odkril napako po menjavi akumulatorja, sem lučko enostavno izklopil, ker jo ne rabim, nisem popravljal stikala. Za vsak slučaj preglej delovanje stikala v prtljažniku zvečer pokukaj skozi okno, če sveti lučka, da boš bolje videl, prej odstrani polico. Krivec ni bil akumulator
No, ta nesrečni akumulator je sedaj 3 leta stal neuporabljen, le nekajkrat na leto sem ga napolnil, spraznil in napolnil, včasih tudi 2 cikla, tako da je bil pravilno vzdrževan, občasno je bil uporabljen za kakšno pomoč pri štartu ali kakšno malenkost. Zakaj sem ga dal nazaj? ker je bil notri akumulator iz octavije VARTA stara 8,5 let in je ta VARTA šla nazaj v octavio, ker je pred slabimi 3 leti bila menjana preventivno z TAB magic, ki je spustil dušo k sreči še pred iztekom 3 letne garancije, včeraj sem ravno dobil novega. Ja, včasih je nov akumulator slabši od starega, prav zanimivo, pa ne da bi bilo kaj narobe s polnjenjem, vse OK, preveril polnjenje, porabnike, tako da je bila očitno napaka na akumulatorju.
V vsakem primeru priporočam, da se ob morebitnih težavah z akumulatorjem dobro prepričate če je z avtom vse v redu, polnjenje, praznjenje v stby in tako naprej. Vsak avto bi moral normalno vžgati po nekaj tednih stanja, če temu ni tako, sledi obvezno testiranje toka mirovne porabe.
. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni